GENITALNE BRADAVICE
Pozdrav!
KOndilom in fibrom se ločita po pregledu, ni potrebna posebna diagnostika, na željo pa se lahko histološko opredeli tkivo, kar pa se rutinsko ne izvaja, ker so zadeve jasne ob pregledu.
Glede dermatologa v tej regiji, bi verjetno svetoval pregled bolj v bolnišnici v Mariboru na dermatološkem oddelku.
Lp
Spoštovani.
Najlepša hvala za odgovora. Ker bi res rada enkrat za vselej zaključila s to zadevo, me zanima kakšna čakalna doba je pri vas , če bi se naročila samoplačniško. Ker v ponedeljek 7.3.2011 sem ob 14ih naročena pri svoji zdravnici v LJ in me zanima, če bi se za ta datum lahko naročila še pri vas. Hvala in lep pozdrav.
Pozdrav!
pri nas so čakalne dobe 3-4 tedne samoplačniško, glede na probleme, ki jih navajate, pa me lahko pokličete naslednji teden, ponedeljek , torek, da poskusimo najti termin.
Lp
Pozdravljen g.KRALJ!
Tudi jaz “sem imel” pred letom genitalne bradavice, sedaj pa se je zadeva umirila in prepričan sem bil, da je to poglavje zaključeno. Ko pa sem prebiral vprašanja in odgovore na Vašem foromu, pa vidim da temu ni tako.
Pred petimi meseci sem spoznal dekle mojega življenja, spolne odnose imava že cca tri mesece, s kondomom brez izjeme, res da je med predigro, večkrat prišlo do kontakta spolovil, menite, da je že to dovol. Pred tremi dnevi pa mi je za nameček še počil kondom,…
Zanima me, ali je še smotrno, da se punca cepi proti bradavicam, zasledil sem, da obstaja cepivo, res ji ne privoščim tega.
Naj ji svetujem pregled pri ginekologu za bris,…oz kaj mi vi svetujete.
Že v naprej se vam zahvaljujem za čas in odgovor.
Pozdrav!
ne vem s čem sem vas prestrašil. Kar nekaj vprašanj v tem primeru je nejasnih- po enem letu bi težko pričakoval ponovitev.
Tudi partnerka je lahko okužena.
Partnerka naj obišče ginekologa , kjer ji odvzemejo bris.
Tudi o cepljenju se lahko najbolje posvetuje pri ginekologu.
LP
Pozdravljeni dr.Kralj!
Tudi meni so pred tednom dni postavili diagnozo: 12 majhnih kondilomov na vhodu v nožnico.
Dermatovenerolog mi je na dan(prejšnji ponedeljek) pregleda izvedel terapijo z dušikom ter mi predpisal kremo Aldara. S kremo sem začela prejšnjo sredo in jo nanesla tudi v petek. V soboto sem dobila rdečico in srbež na spolovilu, ki sta bila blage oblike, danes sem pa opazila na sluznici sramnih ustnic tudi male razjede oz. male pikice, ki so umazano belo obarvane na sredini (upam da to niso dodatne bradavice). Predvidevam, da je to reakcija na kremo. Zanima pa me če je taka reakcija pričakovana tako zgodaj v procesu terapije.
Dermatolog mi je sicer svetoval, da če se mi pojavijo stranski učinki, da spustim en odmerek, ter nato nadaljujem. Seveda bom upoštevala to navodilo ter spustila današnji odmerek, samo se bojim, da se mi ne bo izboljšalo do srede ko je naslednji odmerek, ker se trenutno stanje po mojem mnenju le slabša. Pravtako se bojim, da se bi zgodba ponovila, ko bom spet začela s kremo.
Sama se nekako nagibam k opustitvi terapije s to kremo in bi raje opravila posege zmrzovanja z dušikom. Kaj mi vi svetujete? Kakšne so vaše izkušnje pri uspešnosti odstranitve te nadloge? Predvsem katere metode so tiste pri katerih se bradavice redko ponovijo?
V kolikor bi mi svetovali odstranitev z dušikom, ali bi se lahko naročila samopalčniško v vaši ordinaciji (seveda ko se stanje umiri)?
Hvala za vaš čas in odgovore!
Lep pomladni pozdrav!
Pozdrav!
S kremo Aldara dosežemo lahko dobre rezultate, pogosto pa so problemi zaradi doziranja in lkacij, kot je to v vašem primeru.
Običajno se res potem odločimo za zamrzovanje.
Počakajte ,da se stanje umiri, nato se odločite kaj in kako naprej.
Lp
Pozdravljeni
Imela bi par vprašanj.
In sicer včeraj sem imela zeloo boleč poseg z električno zanko, kateri se z ruvanjem zob sploh ne more primerjati, kot mi jo je navedel ginekolog saj je bilo stokrat hujše. Tolažim se s tem, da mi pač lokalna anastezija ni prijela.
Pred posegom me je ginekolog vprašal, ali odstranimo tudi bradavice, ki sem jih imela. Zdaj se pa jaz sprašujem ali je možno, da je bradavico dejansko zamenjal za znamenje. Problem je v tem, da sem imela eno po njegovo bradavico ze od otroštva in kolikor vem je bilo znamenje. Zdaj me pa zanima ali je kaj narobe, je možno da bi v otroških leti že pokasirala bradavico…Mi jih je pa vse požgal.
Potem bi me pa zanimalo še sledeč in sicer po vsaki odstranitvi klopa, se mi na tistem mestu naredi znamenje zdaj bi me pa zanimal sledeče. Ker sem imela klopa tudi pri nožnici seveda na zunanji strani (še sama nevem kako je prišel tja) mi je ostalo pač znamenje, katerega mi je ravno tako požgal. A je bila pri tem ob žganju zeloo močna bolečina katera se s preostalim sploh ne more primerjati. Je to narobe ali bo vse ok?
Najlepša hvala za odgovore.
Pozdrav!
Menim, da je pri odstranitvi zdravnik ocenil za kakšne zadeve gre, seveda pa je odstranitev znamenja večinoma kirurška s histologijo, medtem, ko se z zanko lahko odstranjujejo bradavice, kondilomi in fibromi.
Seveda je sedaj nemogoče ocenjevati kaj je bilo na teh mestih.
Izkušen zdravnik lahko na podlagi izgleda oceni za kaj gre.
Lp
Pozdravljeni!
Imam en problem in se obračam na Vas, na penisu se mi je pojavila genitalna bradavica vendar sem jo ne da bi dovolj dobro prebral navodila zamrznil z Wartner odstranjevalcem bradavic, sedaj pa sem videl da tega ne bi smel saj je koža na penisu preobčutljiva. Kaj lahko pričakujem oz. ali lahko pride do kakih komplikacij.
LP Matjaž
Pozdrav!
Zdaj je kar je, sprememba se bo zacelila, verjetno ne bo posledic.
Nisem zagovornik samoozdravljenja takih sprememb, ker ni jasna niti diagnoza, niti niso jasne posledice posega.
Lp
Pozdravljeni!
Stara sem 20 let in sem zelo zaskrbljena. Pred kratkim sem namreč na notranji strani malih sramnih ustnic opazila majhne mehke izrastke kožne barve. Ne vem, kaj bi to lahko bilo, niti ne vem, če je to normalno, skrbi pa me, da bi lahko bile genitalne bradavice. Povsod berem, da se prenašajo s spolnimi odnosi, jaz pa jih še nisem imela. Drugače nimam nobenih težav – me ne motijo ali bolijo, menstruacijo imam redno, izcedek imam običajen, ne zaudarja. Poleg tega niti ne vem, kako dolgo jih že imam, saj jih je težje opaziti.
Prosim za odgovor.
LP
Pozdrav!
Potem očitnio ne gre za genitalne bradavice, ker se brez spolnih odnosov ne dobijo!
Svetujem pokazati spremembe ginekologu, ker gre verjetno za bolj izrazite lojnice ali pa fibrome.
Lp
Pozdrav!
V kolikor gre za kondiolome v analnem kanalu je potreben pregled pri proktologu, v Ljubljani je možno pri dr. Košoroku( Iatros), v bolnišnici dr. Petra Držaja .
Lp
Pozdravljeni.
Mi2 sva partnera že 2 leti.In imava aktivne spolne odnose med sabo.Vendar v zaddnjem času so se možu pojavile virusne bradavice pod glavico na penisu.Na začetku so bile samo dve .zatem je sam z roko izpulil majhno bradavico,sedaj ima spodaj pod glavico okoli več virusnih bradavic ki jih je potrdila dermatologinja in osebni njegov zdravnik.Prosim če mi poveste kako jih je dobil,oz ali so to rakave spremembe ali kaj,ker to nikoli nismo imeli,jaz po obisku pri zdravniku nimam teh bradavic.mam pa srbeč izcedek.ali bojo te bradavice pozdravljene pri partnerju po posegu zamrznitve,ali je to res začetek predrakavih sprememb ali ne??nekaj sem brala v Viva.
Imam še en problem ki že več let se pojavlja pri meni in zgine in pojavi spet.Srbeč in nesmrdeč izcedek iz nožnice.in vedno dobim canesten ali svečke vagin,oz.canesten.Zakaj se mi to ponavlja večkrat in kaj jej vzrok.
l.p.
Pozdrav!
Bradavice so virusne, torej prenosljive, torej se je potrebno zamisliti od kje so se nalezle.
Rakave najbrž niso, oziroma se o tem pogovorite z dermatologom.
Kronično vnetje pa je lahko glivično, bakterijsko , znak spolno nalezljive bolezni, kar pa mora oceniti ginekolog.
Lp
Lep pozdrav!
Prosila bi še za Vaše mnenje, saj z že 2 dobljenimi nisem zadovoljna in me zadeva še kar skrbi. Namreč stara sem 35 let, redno opravljam PAP, nikoli prej imela težave, a so se mi lani pojavile “baje” genitalne bradavice, ki so mi jih tudi 2 ali 3 sežgali ostale-manjše so mi izginile z mazilom, ampak kot sem iz raznih forumov lahko razbrala ,da bradavice ne bolijo ali pečejo, jaz pa sem ginekologa lani obiskala ker sem med spolnim odnosom imela pekoče in neprijetne bolečine, nožnica je bila rdeča z nekakšnimi razpokami in tudi majhnimi bradavicami. No sedaj pa se mi je stvar recimo ponovila ampak zadeva ni ista; okoli vhoda v nožnico oz.iz nje imam izrastke kot nekakšne lovke morske veternice, ki sicer ne bolijo ampak zraven ali na samem vrhu se pojavi rdeca bulica, ki ob dotiku zaboli in peče, “lovke” so velike nekje3,4, tudi 5mm, sama nožnica pa je rdečkasta in so rahlo vidne kot nekakšne luknjice ter pri ščegetavčku tudi bulica ki povzroča nekakšno topo bolečino. No upam , da sem kolikor toliko uspela opisati stanje.
Ja odgovori 2ginekologov so; Ah to ni nič hudega-za izrastke…..canesten za rrdečico in morem opazovat ali se bojo pojavili vodeni “mozoljčki” -herpes- če se pojavijo dobim antibiotike.
Pa se vam v naprej zahvaljujem za odgovor.
lp
POzdrav!
Mnenje bom napisal , ali boste z njim zadovoljna ali ne , pa je vprašanje.
Če ima nekdo bolezen, že s tem ni zadovoljen.
Po opisu, ki ste ga podali gre za kondilome , torej genitalne bradavice, ki se s Canestenom ne bodo pozdravile.
Seveda v primeru , da gre za to bolezen, obstaja nevarnost tudi prenosa na drugo osebo in obratno.
Lp