Najdi forum

genetski testi

Pozdravljeni.

Septembra 2008 sem imela SS v 9 tednu, januarja 2009 pa v 6 tednu. Ta teden sem bila tudi na diagnostični histeroskopiji pri kateri so ugotovili, da je z mojo maternico vse ok in da le ta ni vzrok splavom.
Doktor je rekel, da sedaj lahko zanosim, če pa bo še tretjič splav, naj bi s partnerjem šla na genetske teste.
Zanima me, če se zgodi črn scenarij in bo nekaj narobe z najinimi geni, ali bova še lahko imela svojega otroka? Morda s kakšno biomedicinsko pomočjo?

Hvala. Teja

Pozdravljeni,
še par vprašanj. Kako izgledajo genetski testi? Koliko časa čakaš na vrsto? Ali se da odkriti vse nepravilnosti na kromosomih?

Mogoče mislite, da malo paničarim, ampak rada bi vedela, kaj me čaka, če bo še tretjič splav. Se mi zdi, da mi je tako lažje
Že vnaprej hvala za odgovor.

Pri partnerjih s ponavljaojčimi spontanimi splavi preiskujemo ali so morebiti prenašalci uravnotežene kromosomske spremembe. Če potrdimo, da ima en od partnerjev takšno spremembo ima par povprečno približno 70% možnosti, da se jim rodi zdrav otrok in približno 30 % možnosti, da dobi plod neuravnoteženo kromosomsko napako zaradi katere lahko odmre v zgodnji nosečnosti ali pa se rodi s prirojenimi napakami.Prenašalstvo kromosomskih sprememb ob katerih spočetje kromosomsko normalnega otroka ni mogoče je izjemno redko. Postopki umetne oploditve ne rešijo osnovnega problema, v idealnem primeru pa omogočijo genetsko diagnozo in izločitev zarodkov z neuravnoteženo kromosomsko napako pred vnosom v maternico.
LP

Kromosome analiziramo iz limfocitov vzorca venske krvi pri obeh partnerjih.Povprečna čakalna doba za analizo je 6. mesecev.
LP

New Report

Close