Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT genetske preizkave

genetske preizkave

Pozdravljeni,
pred tednom dni sem imela abortus v 9 tednu, blinded ovum (pogosto vzrok genetska napaka). Naj omenim še, da je bil zarodek poslan na histološke preizkave, na genetske pa ne.
Imam zdravega sina, starega 3.5 let, nosečnost je potekala brez težav.
Pred 10 meseci smo izgubili dvojčiči zaradi posledic ttts. Sicer morfologija obeh b.p. Rojeni v 26. tednu, za eno so bile posledice ttts-ja usodne po nekaj urah, druga pa je živela še 4 dni (posledica nekroza prebavil, pogost zaplet pri tej starosti).
Želiva si še enega otroka, problem pa so leta, v tem mesecu dopolnjenih 42. Ginekolog me je vprašal, če bi šla na genetske preizkave, pa sem najprej rekla ne in sva se dogovorila, da mu povem ob pregledu čez mesec dni.
Kaj menite vi? Sicer v družini nimamo posebnosti.
Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,
Nobene genetske preiskave niso potrebne ne pri vas, ne pri možu. Če si želita še otrok zanosite takoj, ko boste okrevali.
V morebitni prihodnji nosečnosti se boste lahko odločili za predrojstno kromosomsko preiskavo, (amniocentezo) s katero bodo ugotovili ali ima plod normalen kromosomski izvid, seveda če boste tako želeli in v preiskavo privolili.
LP

New Report

Close