Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT genetske preiskave – kdaj

genetske preiskave – kdaj

Spoštovani.

Prosim vas za odgovor, namreč, pred kratkim sem imela drugi spontani splav, tokrat v nosečnosti 5 tednov, otrok se je razvijal, srček bil, ko sem začela krvaveti. Prvič je bil v nosečnosti 7 tednov, vendar se otrok ni razvijal (ni ga bilo). Prvi splav je bil v prvi nosečnosti, zdaj, drugi, pa v četrti. Doma imam dva otroka.

Ginekologinja me je opozorila, da bi prišla v poštev genetska preiskava pri večih splavih, ne pa zdaj, ko imam doma že dva otroka. Jaz si želim, še enega otroka, pa tudi, da se to seveda ne bi več ponovilo. Ali mislite, da bi bila (v kolikor bi prišlo do ponovne nosečnosti) in do ponovnega splava upravičena do teh preiskav, ali tudi v tem najslabšem primeru ne?
Poleg tega, ali je večja nevarnost za genetske nepravilnosti pri moji starosti 28 let in partnerjevi 33 let? Ali bi bilo bolje ostati samo pri dveh otrocih? Kaj mislite?

Hej,

nikar tako prestrašeno, saj imate vendar dva zdrava otroka. Če malo pobrskate po starih odgovorih boste našli kar nekaj odgovorov na vprašanja, ki vas mučijo v zvezi s spontanimi splavi. Ti so pogosti, vzroka pa kljub temu, da opravimo številne preiskave, pogosto ne moremo ugotoviti.

Po tretjem spontanem splavu bosta z možem upravičena do kromosomske preiskave tudi če ni v širši družini nikogar, ki bi bil rojen s prirojenimi napakami ali mentalno prizadet. Na srečo so izvidi v takšnih primerih najpogosteje normalni.

Vajina starost je za načrtovanje povečanja družine idealna. Če imata takšno željo, ne vidim razlogov, da ne bi poskusili znova…

Srečno!

New Report

Close