Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Genetska poraščenost

Genetska poraščenost

Zdravo, sem mama 3-letni punčki.

Sama sem bila kot otrok zelo poraščena, kasneje sem to reševala z britjem, pod kontrolo pa je stanje prišlo komaj z uporabo laserja. Poraščena je tudi moja mama, opazila pa sem tudi pri moji hčerki. Že kot dojenčku se ji je pojavil puh, potem svetle dlakice, zdaj pa ima po nogah, rokah, sredini hrbta kar temne dlake, a zaenkrat še niso hudo opazne. Sčasoma se ji bo poslabšalo, verjetno hitro. Sklepam, da je poraščenost dedna in ni povezana s hormoni? Ker sem imela sama v otroštvu težave z zbadanjem in žaljivkami, me zanima, kako lahko pomagam hčerki, da ji situacijo omilim. Na koga se lahko obrnem, je kakšen poseg sploh primeren za otroka? Res se zelo žrem, da sem ji podarila ta slabi gen. Seveda, lahko bi bilo hujše, lahko bi dobila kako bolezen in bo marsikdo rekel, da je le estetsko, ampak vem, da zna na deklico vpilivati psihološko zelo negativno.

Prosim za pomoč in se vam lepo zahvaljujem!

Stanje naj oceni otrokov pediater, ki bo videl ali gre za sicer izrazitejšo, pa normalno poraščenost ali gre za bolezensko poraščenost.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close