Gelirani umetni nohti
Spoštovani,
Sem noseča 17t in bi si za poroko rada naredila umetne gelirane nohte. Ali to lahko škodi zdravju in razvoju ploda?
Hvala za odgovor!
vi si kar privoščite geliranje nohtov. Nič se ne bo zgodilo plodu.
Pozdravljeni dr. Pušenjak!
Bi se kar navezala na to temo. Tudi sama imam doma led lučko za nohte. Po dolgem času sem si jih ponovno uredila, sedaj pa me je zaskrbelo, da bi ta led lučka lahko kako “sevala” otročku, kot npr. rentgen. Vem, da ni primerjave med tema dvema stvarema, vendar vseeno. Mogoče res neumno vprašanje, vrjamem pa, da mi boste znali odgovoriti.
In pa še eno vprašanje. Ali se lahko maternični vrat krajša pri npr. čudni drži med sedenjem, vajah in raztegovanju mišic v nosečnosti, hitri hoji ipd.
Najlepša vam hvala za ta dva odgovora, lepo vas pozdravljam!
Nataša
Spoštovani,
nič od tega. Vse lahko mirno in brez zadržkov. LED ni drugega kot ozkospektralna svetloba z določenim razponom valovnih dolžin, sedenje in na sploh gibanje ali poljuben telesni položaj nima prav nobenega vpliva na maternični vrat.
Pozdravljeni,
sem stara 25let in sem po porodu 21dni (po carskem rezu). Zadnje 3dni sem ugotovila da imam bizji pulz tudi do 46′ v leze. Imam rahlo vrtoglavico ne konstantno ampk mi pride. Zanima me ali je to lahko posledica bolezni samega poroda (epiduralne) ali je lahko kaj narobe s srcem ?
Kot mlada sem se redno ukvarjala s sportom sedaj pa ze 5let zelo malo. Nosecnost sem prelezala zaradi konstantne slabosti in bruhanja.
Hvala za odgovor
Spoštovani,
težko komentiram, ampak nižji utrip ni posledica nosečnosti in poroda. Sicer pa vaš utrip ni kritično nizek. Kot prenizek pulc se razume takšen, ki se močno približa številki 40/min, kar bi bil ventrikularni ritem. Seveda bi bil smiseln kak posnetek EKG, da se preveri, če je prevajanje A-V vozla 1 na 1, sicer bi teoretično lahko šlo tudi za 1. stopnjo AV bloka, ki kakšnega atrijskega utripa ne prevede do ventrikla.
Forum je zaprt za komentiranje.