Pozdravljeni,
že nekaj časa me matra zgaga in pekoč občutek v prsih. To se mi zdaj pojavlja prvič in traja že 3 tedne. Jemala sem dva tedna Nolpaza Control in se je stanje mogoče malo izboljšalo. S tem, da je za tem začelo prihajati do ostalih simptomov, kot so vneto grlo, cmok v grlu, težje požiranje, spahovanje, zgaga, kašelj kar pripomore k še večji pekoči bolečini v prsih…
Zdravnik me sploh ne posluša, naj bi bla zdrava in me sploh noče poslat na gastroskopijo ali na karkoli za to zgago. Nazadnje sem imela UZ trebuha, zaradi vnetja ledvic, ki sem ga mela pred 4 tedni. S tem se mi je začelo vse to ponavljat. Na izvidu piše, da je žolčnik delno razpet in vse v mejah normale. Dokler nisem imela tega vnetja, nisem imela teh težah. Ne vem pa, če so k temu pripomogli antibiotiki, ker mi zdravnik ni dal Ultopa zraven, kar je priporočljivo, šele po zdravljenju, ker sem zahtevala,ker me je začel želodec bolet.
Kako zdaj pozdravit nastalo situacijo, ker se že dolgo vleče? Upam,da to ni nič hujšega in je to le začasno. Prosim za pomoč.
Lp.
Spoštovani!
Najprej naj vam pojasnim, da zdravljenje z antibiotiki ne zahteva dodajanja Ultopa. Kombinacijo se uporablja samo pri eradikaciji HP bakterije v želodcu.
Kot drugo bi vam svetovala, da zaradi težav naredite kuro z Nolpazo, kar dobite na recept, če zdravnik ugotovi, da to zdravljenje potrebujete.
Gastroskopijo je potrebno narediti, če se pojavijo ti. znaki alarma, ki so boleče požiranje, bruhanje, hujšanje in odvajanje črnega blata.
Seveda pa tako gastroskopijo kot zdravljenje z Nolpazo naredite sami, če se tako odločite.
LP, Marija Š. Gašperšič
Koliko casa naj bi trajala kura z Nolpazo, kot ste vidli sem dva tedna poskusila pa je prislo do hujsih stvari. Shujsala sem 4 kg. Se opravicujem za napako, zelodec se mi je razdrazil zaradi naklofena duo, ki sem ga jemala zaradi naj bi bla vneta misica, vendar so ble vnete ledvice in sem potem dobila antibiotike in ultop. Sedaj sem poskusila z Ranitalom 150 mg dva na dan ze dva dni plus Gastal ce ne zaleze. Pekoca bolecina je malo popustila. Najhuje mi je, ker ko me pece se mi bolecina siri pod kljucnico do pazduhe…kot da bi mela kaj vneto na levi strani. Med zgago mam obcutek, da se mi zoza poziralnik in s tezavoz diham otem
Spoštovani!
Zdravljenje z inhibitorjem protonske črpalke naj bi brez pregleda trajalo največ 2 tedna. Če ni uspešno, je potrebno preveriti, zakaj je tako, naredi se duodenogastroskopija. Če izključimo nevarna stanja, ki zahtevajo kirurško zdravljenje, lahko terapija traja do 4 tedne, nadaljuje se z jemanjem po potrebi.
LP, Marija Š. Gašperšič