Star sem 26 let in mam že dobri dve leti zdravstvene težave z želodcem in žrelom, ki jih bom čimbolj podrobno opisal. Lani novembra sem kar iznenada praktično čez noč dobil izredno suha usta, vneto žrelo, bolelo me je grlo otipal sem tudi več bezgavk na vratu in nekakšen gomolj na levi strani pod čeljustjo. Spomnim se, da sem v tem času izkašljal tudi trdo snov , kot kakšen majhen kosmič kruhove meče, ki je bil trd. in še nekaj dni po tem me je kar nekaj motilo v levi strani ust ( predel čeljusti spodaj levo ) ko sem požiral, težko opišem je pa zelo zoprn občutek predvsem pri požiranju.
To se mi je zdelo povsem normalno ( razen tega trdega izločka ) saj sem sigurno vsaj enkrat letno imel prehlad in vneto grlo. Z razliko v tem, da sem se počutil izredno slabo fizično kot tudi mentalno ( imam sicer depresijo in anksioznost za katero sem se zdravil slabo desetletje in sam prenehal z jemanjem zdravil saj sem bil v službi izredno slaboten in zaspan in nisem mogel opravljati dela zanesljivo- zdaj je bolje imam sicer še svoje dneve …,
Osebna zdravnica pri kateri sem bil večkrat, mi je predpisovala raznorazne širokospektralne antibiotike, ki sem jih seveda pojedel do konca a niso delovali.
Svetovala mi je tudi naj grgram slano vodo- tudi to ni pomagalo. Počutiti sem se začel čedalje slabše opazil sem tudi, da imam rumeno oblogo na jeziku, ki je sicer odstranljiva pri ščetkanju in ko si ga očistim s strgalom za jezik in izpljunem v umivalnik se vidi rumenkasta sluz.
Zdravnica mi je po kasnejšem obisku pri njej dejala da imam kronično vnetje ustne sluznice.
Nebnice v žrelu imam še danes krvavo rdeče, kot pred enim letom in levi tonzil imam povečan in me zelo moti opažam, da imam tudi nekakšne bunkice po celotni ustni votlini in stenah kože. Konstantno me boli tudi glava ( predvsem čez dan, ko se zvečer zbudim in dokler ne pridem h sebi je vredu – stres? ). Z ordinacije sem odšel z nasvetom zdravnice naj zamenjam službo,. Zdaj sem pa zaradi teh težav dobil odpoved.
Nakar so se par mesecev kasneje začele težave z želodcem. Na spodnji desni strani v liniji popka sem čutil nekakšen pritisk, teden kasneje tudi nekakšno ovalno tvorbo na istem mestu, ki jo lahko otipam in če jo me strašno zaboli glava ta predel trebuha imam sedaj tudi z očesom vidno zatekel.
Od osebne zdravnice s katero že od dneva ko sem se vračal ker nisem mogel trpeti vsega tega, nisem dobil nove ” ideje ” ali zdravil kaj mi je, dejala je da je za vse kriv stres ( čeprav roko na sem imel stresno službo vsak dan in tudi doma sem pod pritiskom dnevno in se težko sprostim ). Komaj sem si izboril gastroskopijo, kolonoskopijo, ultrazvoke, krvne preiskave, in preiskave blata katere so pokazale kri v blatu. In potrdili so mi kronični gastritis. Torej kronični gastritis in kronično vnetje ustne sluznice. H. pylori je bil negativen. Danes je že tretji dan odkar sem jedel saj se počutim sitega edino vodo pijem toplo ker mi dobro dene po želodcu.
Ne počutim se dobro, in niti kanček boljše ne, upam si celo trditi, da se počutim z dneva v dan slabše zato vas vljudno naprošam za vas dragocen čas in odgovor kaj bi to lahko bilo in kaj lahko storim sam za to da bi mi bilo bolje takole ne morem več funkcionirati.
Hvala
Pozdravljeni.
Če so v blatu ugotovili kri, je potrebno napraviti gastroskopijo in kolonoskopijo. Pri gastritisu je pomembno izključiti okužbo z bakterijo Helicobacter pylori, vnetjepa potem zdravimo z zaviralci protonske črpalke. Pomembno je izogibanje aspirinu in zdravilom, ki lahko poškodujejo želodčno sluznico in seveda ustrezna dieta. Tudi stres je velikokrat pomemben sprožilni dejavnik želodčnih težav.
LP