Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) gastritis v nosečnosti?

gastritis v nosečnosti?

Spoštovani,

pred nosečnostjo sem imela probleme z želodcem, nakar mi je osebna zdravnica predpisala Acipan 20 mg. Najprej sem jemala 1 tableto dnevno, nato po 2 (zjutraj in zvečer) in so mi zelo pomagale, pravzaprav odpravile vse težave, ki sem jih imela (bolečina v žlički, bruhanje, slabost). Jemala sem ga od marca do konca junija. Nikoli nisem bila na nobeni preiskavi, tako je ocenila zdravica sama.

Septembra sem zanosila in oktobra so se začele z nosečnostjo povezane težave – slabost in bruhanje. Tri mesece sem bruhala, kar se je zdaj umirilo (letos še nisem imela tovrstnih problemov), slabost pa ostaja. Stalna slabost, enkrat hujša, drugič blažja. Ginekologinja mi je omenila, da bi lahko imela gastritis, saj se baje ti moji problemi že predolgo vlečejo, da bi bili povezani z nosečnostjo (sem v 22. tednu, torej na dobri polovici). Osebna zdravnica je, glede na to, da nimam bolečin v žlički, ampak poleg slabosti se mi samo spahuje tu in tam, mnenja, da je to posledica nosečnosti. Poskusila sem vzeti tudi Rennie, pa je malo pomagalo, a slabosti ni odpravilo. Odleže pa mi malo.

Ko sem bruhala, sem izgubljala kilograme, zdaj sem jih začela pridobivati, apetit se je vrnil, lačna sem kar naprej. Jem redno, izogibam se povzročiteljem zgage, jem pa res ne veliko, saj sem hitro sita. Pa saj tako pravijo, da moramo nosečnice večkrat po malem jesti. Ostalo prebavo imam normalno.

Zanima me, ali bi lahko moja slabost bila lahko posledica gastritisa? Trenutno je edini simptom, ki ga imam, slabost, tu in tam zgaga, a bolj redko. Slabo mi je bolj kot ne stalno, poslabša se v slabo prezračenem prostoru (strašansko mi pomaga svež zrak). Zaenkrat sem tudi v bolniškem staležu, ki se končuje. Verjetno sama slabost ni vzrok za podaljšanje staleža?

Zanima me tudi, ali lahko kaj vzamem (kaj naravnega, kako zdravilo)? Kaj naj naredim? Naj vztrajam pri preiskavah?

Zelo vam bom hvaležna za vsak nasvet.

Lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Slabost ne sodi v klinično sliko gastritisa. Najverjetneje je vseeno posledica nosečnosti. Proti slabosti ponavadi pomaga Reglan, ki je v času nosečnosti dovoljeno zdravilo. Svetujem vam, da se glede njegovega jemanja posvetujete z lečečo ginekologinjo.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close