Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Gastritis, stiskanje in občutek davljenja v zgornjem delu požiralnika

Gastritis, stiskanje in občutek davljenja v zgornjem delu požiralnika

Lep pozdrav!
Stara sem 19 let in pred parimi dnevi sem začutila močne bolečine v trebuhu po vsakem obroku in občutek teže. Po nasvet sem se odpravila k osebni zdravnici, ki mi je rekla da imam vnetje želodčne sluznice. Predpisala mi je tablete Nilar, ki jih jemljem zdaj že 3 dni. Želodec se mi je skoraj popolnoma umiril, vendar se je pojavil drug problem, ki me močno skrbi. V zgornjem delu požiralnika se mi pojavlja močno stiskanje in občutek cmoka. Boli me cel sprednji del vrata, velikokrat me tudi močno davi. Sama sem pomislila da je alergija, vendar sem to možnost že izključila ker mi tudi tablete ne omilijo tega stiskanja. Velikokrat imam tudi občutek suhosti. Zelo bi bila vesela če bi mi dal kdo kakršen koli nasvet, ker sem že čist obupana.

Hvala vnaprej!

Pozdravljeni!

Občutek cmoka v požiralniku je posledica refluksa kisline v požiralnik. Včasih so lahko stranski učinki zaviralcev protonske črpalke tudi suha usta, napihovanje, driske ali zaprtje. če se stanje ne bo izboljšalo, je potreben ponovni pregled pri osebnem zdravniku.

Lp,Nataša Smrekar

Pozdravljeni
Imam že nekaj časa iste težave zvečer ko kaj pojem do 18 ure me začne tiščati v požiralniku in občutek imam da me bo zadavilo .Včasih sem pomislila da sem elergična na kaj ,ampak sedaj se to ponavlja že kar nekaj časa .Bojim se zaspat .Učasih se mi zdi da imam hripav glas .Seveda živim stresno sem mati samohranilka ,težave imam z bivšim možem zaradi preživnine .Sprašujem vas ali naj bi to bilo kaj bolj resno ali samo stres .Hvala zaodgovor lp

Spoštovani,

glede na opisano vam svetujem, da greste na pregled ščitnice, grla oz. glasilk in srca. Vse boste lahko uredili pri osebnem zdravniku.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close