Pozdravljeni,
Od meseca septembra imam težave z bolečinami v želodcu in slabostjo. V mesecu novembru sem bil na UZ in gastroskopiji. UZ ni pokazal nič, medtem ko je bilo z gastroskopijo ugotovljen, da imam vnetje sluznice dvanajsternika in vnetje sluznice želodca. Od septembra naprej pa vse do decembra sem vzel 1x včasih pa še celo 2X na dan zdravilo Controloc 40mg. Stanje se je izboljšalo vendar še vedno ne umirilo. Splošni zdravnik mi je sedaj zamenjal zdravilo in sicer vzamem 1X na dan, zjutraj na tešč Nexium 40mg. Stanje lahko rečem, da ni nič boljše kot pri Contolocu. Še vedno imam bolečine v želodcu, pa tudi počutje je zelo slabo. Včasih imam bolečine pod levim rekrom, včasih pod desnim, včasih v predelu popka. Naj povem še to, da se držim diete, kar pomeni, da ne pijem kave, alkohola, mleka, cvrtja, kakava, maščobe, salame, svežega sadja in zelenjave, sladkarije….skratka zelo pazim kaj jem in kaj pijem. Obroki so majhni in 5-6 na dan.
Ker vse skupaj traja že kar dolgo, me zanima kako dolga je rehabilitacijska doba za takšno diagnozo? Je možno, da so vzroki za bolečine skrivajo še v kakšnem dugem organu? Kaj mi svetujete?
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.
Spoštovani,
potrebno je izključiti okužbo z bakterijo Helycobacter pylori. Ne jemljite Aspirina ali drugih nesteroidnih antirevmatikov. Od zdravil velja Nexium za najmočnejše zdravilo. Zdravilo je treba jemati 4 do 8 tednov. Če v tem času težav ne odpravi, je potrebno iskati dodatni vzrok bolezni.
Lep pozdrav, Marija Š. Gašperšič