Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Garje in zdravljenje

Garje in zdravljenje

Pozdravljeni,

konec marca sem bila diagnosticirana z garjami. Začela sem zdravljenje z Insectoscab 5%, ob tem tudi vso perilo in posteljnino preprala, kavč umaknila iz uporabe za 24 ur, nato presesala pred uporabo, prebrisala.  Vse kar se ni dalo oprati dala v izolacijo za 72 ur, avto neuporabljala za 24 ur, nato presesala, pobrisala volan, menjalnik itd. Čevlji prav tako v izolacijo pred uporabo, tudi 72 ur, itd, na kratko, po navodilih.

Po tem, sem se mazala še z žveplovim mazilom, vendar ne tako intenzivno, sem pa namazala celo telo nekajkrat. Sedaj v nedeljo sem ponovila kuro z Insectoscabom, po tuširanju zopet vse v pranje, izolacijo, isto kot v prvem primeru. Obleke po enkratni uporabi dam v pranje. Sedaj nadaljujem kuro z žveplom – prvi dan po tuširanju (oziroma pol ure po tem, ko se koža ohladi), nato tri dni brez tuširanja samo mazilo, peti dan zopet po tuširanju. Sedaj sem na drugem dnevu.

Sedaj imam pa nekaj vprašanj. Srbečica je sicer še prisotna, vendar dostikrat tudi na mestih, kjer izpuščajev ni, niti se ne pojavijo (predvidevam, da je že rahlo psihično ali stvar navade trenutno), se mi pa občasno ob intenzivnem srbenju pojavijo mehurčki – prilagam sliko. Bi lahko šlo za nov pojav garij med zdravljenjem, da so spremenile mesto? Kljub vsem ukrepom? Ali moja koža morda samo reagira na vsa mazila? Ker trenutno sem rahlo v paniki, da se še vseeno ne bom mogla tega znebiti, vsaj ne tako enostavno. Drug teden imam sicer pregled pri zdravniku zopet, vendar mi ta zadeva počasi ne da spati.

Slike – prva je primer izpuščajev (mehurčkov?), ki so se pojavili med srbenjem, drugi po tem, ko se je rdečica umirila. Primer je na kolenu.

https://i.ibb.co/ZXwpkXP/IMG-4811.jpg
https://i.ibb.co/wNy9r8K/IMG-4815.jpg

Hvala Vam za odgovor in lep pozdrav!
M

POzdrav!

Uporaba žvepla in Infectoscaba je povzročila razdraženo in vneto kožo, ne razumem zakaj oboje, ker je eno ali drugo dovolj.

Sedaj pozabite na garje, ukvarjajte se s tem, da boste kožo umirili in pozdravili od agresivnih sredstev.

To je pogosto, je pa seveda to moje mnenje na daljavo na podlagi tega kar sem videl in vašega opisa.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close