Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Gangraena fournier

Gangraena fournier

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje, če mogooče veste šifro diagnoze Gangraena fournier, ker je verjetno povezana z urologijo? Potrebujemo jo pri odpustu pacienta iz bolnišnice, šifre pa nikjer ni mogoče zaslediti.

Hvala lepa za odgovor.

Spoštovani!

N49.8
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Fournier_gangrene

Seveda pa ni nujno, da bo SPP v redu. Če ne bo, poskusite pač kaj drugega in dodajte še kakega povzročitelja za višjo utež.

S temi ICD-10 šiframi je pa na področju urologije res bolj slabo. Če primerjate samo ginekologe… ti imajo veliko stvari zelo dobro dodelanih. Sam si večkrat pomagam z iskalnikom ICD-10 klasifikacije na WHO strani, kakšen nemški šifrant tudi dela čudeže, pa na Wikipediji je tudi marsikaj. Ali res ne morejo zelene knjige dati v prosto uporabo in kakšno pametno računalniško obliko?

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Gre za žensko v našem primeru, tako da ta šifra ne bo prišla v potšev, ampak vseeno hvala.

Spoštovani!

Če ste kliknili na pripeto povezavo na Wikipedijo, so tam predlagane razne šifre, tako ICD-9 kot ICD-10, kot tudi za ženske: N76.8. Ravno zato, ker Wikipedija včasih preseneti z zelo sistematičnim opisom posameznega pojma, ki je nato “linkan” naprej, v tem primeru do ICD klasifikacije (in drugih), sem pripel to povezavo.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close