Najdi forum

ganglion na nartu

Živjo pišem vam ker sem prebrau ,pri enemu fantu ki ima ganglion na nogi pa se mora posvetovati z Ortopedom.Namreč mene pa zanima nekaj jaz sem biu na odelku plastične kirurgije v ljubljani zaradi gangliona sem športnik in imam to motečo stvar na nartu kjer se žoga večinoma odbija pri nogometu.Ker pa sem zelo aktiven in treniram redno 4 krat tedensko me zanima naslednje.Dobiu sem namreč iz odelka plastične kirurgije napotnico za operacijo.Operacijo bom imeu 9 meseca .in mi zdravnik pove da to ni nič takega.zdaj pa bi rad samo to izvedeu ker mene malo skrbi ali je ta ganglion lahko kaj nevaren ker jaz sedaj tudi z ganglionom treniram ker namreč ni tolikšen in se mi ne veča je čvrst.sedaj bi pa rad samo to izvedeu ali nosi ta neprijetna zadeva lahko na mišice kakšno posledico ali lahko mogoče zatrdi itd Pošiljam vam pripeto datoteko kjer lahko vidite kako izgleda to pri meni na nogi .slika je iz interneta najdena na ganglion stopaloProsim za odgovor.NAJLEPŠA HVALA

Spoštovani!
Vaš ganglion ni nevaren. Gre za kronično preobremenitev ali ene od tetiv ali pa enega od malih sklepov narti. Operacija ganglij odstrani, res pa se lahko ponovi saj se obremenitev (nogomet) seveda nadaljuje.Priporočam vložek, ki podpira vzdolžni stopalni lok, ki naj bi ga nosili v vsej obutvi. Obutev naj tudi ne bo tesna, da ne pritiska na področje gangliona (oz. brazgotine po operaciji).
Lep pozdrav,

Živjo ker ste mi odpisali na moje uprašanje bi namreč rad da mi še na to poveste za kaj gre . namreč jaz imam še vedno ganglion in čakam na opracijo.in sicer teniram normalno in tečem itd. imam pa eno uprašanje namreš jaz sem od vedno zelo aktiven in imam športno telo .sedaj pa bi rad vedeu ali ima ta ganglion kakšne posledice na telo ker me ritnici malo bolita in sicer čutim manjšo naeelektrensot v desni ritnici kjer imam na stopalu ta moteč ganglijon.ali je to lahko kaj nevarno za ostale dele telesa:ritnice,hrbtenico,stegenske mišice itd in na njen upliv ker jaz mislim da oprostite izrazu namreč izbočene ritinice nevem zakaj in birad uprašau če to kaj upliva.pa še to ali je kaj narobe .HVALA VAM ZA ODGOVOR

Spoštovani,
vaš ganglion nima nobene zveze z bolečino v ritnicah. Te verjetno izvirajo iz križa. Pojdite k klubskemu zdravniku on bo odločil ali potrebujete ortopeda ali pa vam predpisal ustrezne raztezne vaje za hrbet.
Lep pozdrav,

New Report

Close