ganglion
takšna mala nedolžna bula, pa toliko problemov! 🙁
prilagam vam povezavo do slik, kjer je vidno, da je mesto kjer je bila punkcija pred pol leta (sedaj je znova miniaturna bula, vendar precej boleča ob naporih. moti me, pa si neznam razlagati, zakaj je mesto oz okrog bule koža svetlo bledikasta oz rožnata, kar je opaziti na sliki. kaj pomeni ta kožna sprememba? je povezana z ganglionom ali je treba na preiskave k dermatologu?
lep vikend!
j.
pozdravljeni
1.10.2010 sem imela operacijo gangliona na prstu (kazalcu) na notranji strani…
mesec dni po operaciji prsta še ne morem iztegniti.notranjo stran prsta pa tudi ne čutim….
zanima me če je to normalno,ker mi moja zdravnica ne zna nič povedat in me vedno pošilja nazaj na polikliniko,tam pa pravijo da je vse uredu,meni se pa zdi da ni
prosim pomagajte JE TO NORMALNO???????
Najlepša hvala za odgovor
Lp
Če se njim zdi, da je vse OK, bi to znalo biti res……..zakaj prsta ne morete iztegniti pa vam na daljavo ne morem povedati, prav tako ne okrog mravljincev, ki so vsekakor povezani z živcem/živci, če je normalno za poseg ali ne je odvisno tudi, kje so in kje natančno so operirali.
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
pred približno štirimi leti se mi je na desni roki na zapestju pojavil ganglion. Tega so mi približno 2x neuspešno punktirali, nato je sledila operacija. Po operaciji je bilo vse ok, in ni kazalo, da bi se mi ponovil. No letos decembra pa sem opazila ganglion na levi roki na podobnem mestu kot na desni roki, nakar se mi je v roku enega meseca pojavil še na desni roki na istem mestu kot je bilo že operativno odstranjeno. kaj storiti? hvala za pomoč
lp
Nataša
Ganglion lahko povzroča bolečino, posebno če kam pritiska, recimo na bližnji živec. Nenavadne niso niti manjše bolečine po punkciji. Hujše in take, ki segajo do komolca, je vredno pokazati zdravniku. Od kod kri v ganglionu ne vem, lahko tudi iz okolice, skozi katero je šla igla v ganglion
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Pred priblizno pol leta sem tudi sam bil na punktaciji tako imenovanega gangliona na spodnjem delu zapestja. Mesec dni je bilo v redu nato se je zopet pojavil. Diagnoza je bila nekaj dni pocitka nato polna obremenitev kar sem tudi storil. Po mesecu dni me je zacelo boleti in sem sel ponovno tokrat do drugega zdravnika ki je rekel da ni potrebna punktacija ker ni dovolj velik. Razlozil tudi da obstaja operacija itd. Sedaj je bolecina malce vecja in me zanima ce obstaja kar koli da bi jo olajsal? Kaksne vaje, krema? Karkoli? Vcasih pridem iz sluzbe in z tem zapestjem komaj dvignem kozarec. Prosim za nasvet da ne hodim zaman po bolnicah.
Probal sem tudi sam pritiskati na to “bulo” malo boli in dobim mravljincasto roko za par minut, zdi se pa kot da je izginila malo globje. .
Pozdravljeni, načeloma naj ganglion ne bi povzročal omembe vrednih težav, ob pritiskanju je mravljinčenje posledica pritiskanja na okolnje strukture oz živec. Za težave z dvigovanjem kozarca in podobno, bo verjetno vzrok drugje, v nobenem primeru pa si ne morete pomagati doma in predlagam ponoven pregled.
Lep pozdrav
Ce prav razumem naj ganglion nebi povzrocal bolecin in je bila diagnoza napacna? Ce kaj pomaga, vedno mi zapestje poka in bolecina je na palcu . Kaj naj bi to bilo in ali je mozno to bolecino odpraviti? Ker je rmds nadlezno zaradi tega je moja leva roka v nasprotju desne zelo sibka kar se tice dvigovanja itd. .
Hvala za odgovor.