Najdi forum

Gangliji?!

Pozdravljeni!

Nisem še zasledila, da bi imel kdo podobno težavo…Niti ne vem ali vam bom lahko natančno opisala… Torej, na zgornji skrajno levi strani med zapestjem in mezincem na levi roki imam že slabo leto nekakšne bulice, ki so bile najprej majhne, mehke in neboleče, v zadnjem času pa so se povečale,nekoliko otrdele in me začele zelo ovirati pri vsakodnevnih opravilih. Dve sta veliki npr. kot grahovo zrno, ena pa je podolgovata in mehkejša od ostalih.
Bulice bolijo na pritiski, prav tako pa ne zmorem nobene obremenitve s to roko, ker me boljio vsi prsti in zapestje. Roka mi kar “klecne”, če se npr. naslonim z dlanjo na mizo in jo obremenim.
Končno sem se spravila k zdravnici, ker se zadeva ni nič popravila, oz. se slabša. Pravi, da imam gangliom ali nekaj podobnega ter, da bo potrebno po injekcijo. Če pa to ne bi delovalo, pa samo še operacija. Hm?!
Mi lahko razložite kaj je to gangliom, od česa nastane in ali je operacija edina rešitev?
Kaj pa, če imam samo revmo? :-)) Aja, stara sem 26 let.
Hvala za vaš čas, lep pozdrav!

Pozdravljeni
Priporočam da se z napotnico splošnega zdravnika narošite za pregled v moji ambulanti na polikliniki ob sredah popoldne.
Gled na opis gre lahko za ganglion , ki je tumorček poln želatinozne strjene tekočine iz sklepa ali kitne ovojnice.
LAhko imate tudi sinovitis itd

Operacija ni edino mogoče zdravljenje 🙂

Lep pozdrav

Aleš

New Report

Close