Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Gama test

Gama test

Zdravo.

Stara sem 47 let. Na zdravniškem pregledu sem imela povišano vrednost Gama GT in sicer 0,79. Ostali jetrni testi in druge preiskave so bile v redu. Nekoliko je povečan še holesterol 5,4. Gama testa (vsaj po mojem vedenju) do sedaj (novi zdravnik) v preteklosti nisem delala, tako da ne znam primerjati s preteklostjo. Zdravnik sicer ni komentiral te vrednosti. Me pa skrbi, ker sem prebrala da naj bi to bilo povezano z alkoholom oz. morebitnimi žolčnimi kamni in tumorji. Nisem popolna abstinentka, vendar alkohol pijem res občasno (npr. mesec pred pregledom sem mogoče v celem mescu spila 2-3 dcl vina).

v l.2021 sem bila operirana za slepič in takrat so mi na UZ videli na jetrih 1,3 cm velik žilni tumor hemangiom. cca 9 mesecev kasneje sem imela še en UZ (samoplačniški zaradi težav z laktozo) kjer je bil ta tumor velik 1,1 …nihče ni rekel da je kaj problematičen oz. da bi morala karkoli kontrolirati. Jetra so bila sicer bp.

Zanima me ali je mogoče da je ta povišan gama test kako povezan s tem tumorjem, bi me moralo skrbeti? Sicer sem se odločila, da čez mesec ali dva test ponovim, da vidim ali je še narastel oz. ali se spreminja in bom v primeru slabega izvida stopila do osebne zdravnice.

Hvala za vaše mnenje in lep pozdrav.

Ana

Suzana

Pozdravljena, z najdbo na UZ ta gama Gt ni povezan, preden se sploh vznemirjate bi preiskavo skupaj z ostalimi jetrnimi testi ponovil, posebno ker gre za vrednost, ki komajda odstopa pd referencnoh

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala vam za odgovor.

Vse dobo želim.

New Report

Close