Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? G – ultrazvok

G – ultrazvok

Če se pri ginekologu naročiš za ultrazvočni prgled, ali to pomeni, da je UZ zunaj, po trebuhu ali vednooo od znotraj, od spodaj?

Odvisno, v nosečnosti je to odvisno od faze nosečnosti. V ostalem pa verjetno ginekolog oceni, kako je treba. Vprašaj.

vedno od znotraj od spodaj, ker če bi šel od zgoraj not, bi bila pot do ciljnih organov predolga

Predpostavljam, da nisi noseča. Torej odgovor je pritrdilen, jap, sondo vstavi skozi nožnico. Pa nič bat, bodi sproščena, mine kot bi mignil.

vedno od znotraj od spodaj, ker če bi šel od zgoraj not, bi bila pot do ciljnih organov predolga[/quote]

Samo za informacijo. Od zgoraj se ne dela UZ, ampak po trebuhu premika tisto napravo (tko kot gledaš v filmih pri nosečnicah).

Po drugi strani pa urolog naredi UZ od zunaj pa pot do organov ni predolga…. Meni tudi ni jasno zakaj je treba skozi nožnico.

spraševala je, če gre “od spodaj not” in ji odgovarjam, da “od zgoraj not” že ne gre, ker bi bilo čisto predolga pot preko požiralnika, želodca, črev do “ciljnih organov”, ane? samo za informacijo!

vedno od znotraj od spodaj, ker če bi šel od zgoraj not, bi bila pot do ciljnih organov predolga[/quote]

Samo za informacijo. Od zgoraj se ne dela UZ, ampak po trebuhu premika tisto napravo (tko kot gledaš v filmih pri nosečnicah).[/quote]

Ja, to sem mislila, ali drsa s tistim po trebuhu, da se vidijo notranji organi, ali pač vedno vstavi V nožnico?

Ne, nisem nosečka (še).

ker urolog, dela UZ ledvic in mehurja, kar se vidi preko trebušne stene, žal se pa jajčniki, jajce vodi in maternica, vidijo bolj slabo preko trebušne stene, vidi jih le toliko da lahko reče da tam so ali pa jih ni.

Kako, da ne!? Meni je pa leta nazaj zdravnica delala UZ po trebuhu in je komentirala, da sem še nedolžna. 🙂 Je očitno videla vse v detajle, ker je imela prav. 😉 Kako to?

ja zaradi tega pa ti ni delala vaginalnega!!!!!!!

New Report

Close