Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija funkcionalno znamenje: da ali ne?

funkcionalno znamenje: da ali ne?

Spoštovani!

Nekaj me zelo zanima, kar se tiče funkcionalnosti znamenja. Kaj pravzaprav to pomeni? Oz. kakšni morajo biti pogoji, da se takšno znamenje odstrani neplačniško?

To me zanima, ker ko sem šla k dermatologu, je nekaj omenjal funkcionalnost mojega znamenja, ko pa sem prišla v KC na pregled za odstranitev, je rekel zdr. ta to ni in da moram plačati sama. Problem nastane, ker sem študentka in mi je 26.000 sit zelo veliko.
Aja, to znamenje oz. naevus pigmentosus imam na križnici, kjer je ravno v višini spodnjih hlačk, kavbojk in ga zmeraj dražijo, da me vščasih skeli, večkrat pa se tudi tako podrgnem, da me prav boli.

Upam, da nisem preveč zakomplicirala stvar.

P.s. samo še ena stvar, ki me je precej razjezila (samo v vednost). Ko sem poklicala v KC, da bi se naročila za pregled, sem poudarila, da želim priti k vam. Ko pa sem prišla na pregled, sem zvedela, da so mi dodelili kar enega drugega zdravnika, ki pa si je zvel točno 30 sekund zame…

lep pozdrav!

Živijo

Če gre za pigmenti nevus kakršnega opisujete ga je mogoče odstraniti na napotnico.

Bom preveril kako je z naročanjem načeloma je potrebno upoštevati željo pacienta.
Kljub vsemu lahko pridete k meni na sredo popoldan. lahko pridete tudi brez naročila dvignete številko za ta dan le da boste morali malo počakati saj imajo naročeni bolniki prednost. Takoj ko se pojavi “luknja” pa pregledujem čakajoče s številkami.

Lep pozdrav

Aleš

New Report

Close