Fugiranje
No tole je pa tudi mene zanimalo. In sem tudi jaz izvedela da NE – ker ko fugiraš čez se vse skupaj lepo dol obriše in ne ostane na obstoječih fugah. Pri meni je keramičar pomešal barve in zdaj iščem variante kako na temno modro “pobarvat” svetlo modre fuge??? Petra imaš kakšno idejo – razen praskanja. Kakšna barva da to prebarvam? Je na steni, ne na tleh. S čim pa spraskaš staro fugirno maso ven in recimo koliko časa bi trajalo za ene 2m2?
Petra hvala. Že večkrat si mi dala take fajn nasvete.
Obstajajo “resitve”,ki pa po moje ne delujejo.Vcasih ( ne vem, ce se) je Unihem v Tacnu izdeloval en preparat, ki se mu je reklo Fugenfrish.Ce se prav spomnim se ga je dobilo v pastelnih barvah, za temnejse nisem siguna.V Neckermanu sem zasledila eno belilo, ga je narocila kolegica, je bil samo v beli barvi ampak po par tusiranjih se je spralo.Ena stranka je fuge prebarvala z oljno barvo ( ne vem, je nisem vec videla).Tako da bo najbolje in dolgorocno da spraskas – za to se v gradbenih trgovinah dobi poseben “nozek”,je zamudno ampak mislim, da bi 2m slo kar hitro.Zafugira naj ti keramicar, ker barvaste fugirne mase (sploh temne) zelo rade postanejo flekaste. Sploh pa naj to naredi keramicar, ki je stvar zafural !!!