Najdi forum

Bele fuge v kopalnici so že nekoliko umazane, vendar ne toliko, da bi jih zamenjala. Ali obstaja kaka barva za obnovo fug – namenjena prav temu? Kako se ji reče in koliko stane?

Vem, da obstaja barvna fugirna masa…..

Malo pokukaj po trgovinah :))

Jaz pa vem za barvo, a ne imena.

Kdo si ti, ki se imenuješ kot jaz?

Lahko pa se pozabavaš s Tesarolom ,lepilnim trakom in čopičem…Trajna rešitev ,vendar zahteva mukotrpno delo.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

jaz sem kupil v avstriji v obi-ju že pred leti (danes se verjetno dobi že pri nas) krasen komplet bele barve, čopiča in gobice. barvo naneseš preko očiščenih fug, počakaš eno uro in z gobico odstraniš še preostanek barve na ploščicah, ki se kar nekako odlušči..
Enostavno!, je pa treba postopek ( vsaj okrog kopalne kadi) enkrat na leto približno ponoviti, ker je barva kar blaga in se mi zdi na vodni osnovi. Ampak jaz se z zadevo zelo zadovoljen, saj me ljudje venomer sprašujejo, če kopalnico nonstop čistim, saj bele fuge naredijo totalen občutek čistoče. Če boš želela, lahko doma pogledam tudi, kaj piše na embalaži….

Jaa, lepo prosim, Drago, točno to rabim. Sicer sem kupila nek “flomaster” za ta namen, a je notri komaj kaj barve, zadeva pa zelo draga. Se pravi, da bi lahko imeli tudi v “našem” Obiju?! Mi lahko prosim posreduješ kake podatke – kako se stvar kliče?
Mene pa ne sprašujejo, če nonstop čistim, hmm …

jutri, torej v četrtek ti sporočim, flomaster je res drag,….

TOREJ: ZNAMKA ARTIKLA JE MOLTO. PRIBLIŽEN OPIS IZDELKA SI LAHKO OGLEDAŠ NA:
http://www.farben-voit.at/molto_fugenfrisch.htm ,
NA MOJI EMBALAŽI JE PA TAKOLE:
MOLTO
————–
Fugen frisch- weis
———————–
Join-Couleur
100 ml 8-12 m2
Kupil sem ga v Celovcu v OBI-ju…

Najlepša hvala, Drago. Saj Moltove izdelke sem že videla v Baumaxu in Obiju, celo kupila neko lepilo in kit, a te barve za fuge še nisem zasledila. Grem ponovno preverit, če ne najdem pri nas, pa kar v Gradec, s kopijo fotke v rokah :))

Kaj pa če bi fuge nekako zbrusila in potem s fugirno maso spet zafugirala? A ne bi bila to bolj trajna rešitev, če je sploh možna? Ali kdo ve?

To je dejansko najtrajnejša rešitev.V Obiju se dobi celo nož za odstranjevanje fug.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Zafugirano je bilo z neko cementno zmesjo, strahotno drži in se praktično ne da izpraskati; tudi ni smiselno, ker so “zdrave”. Rahlo sem jih pobrusila – umazanijo – s smirkovim papirjem, danes jih pobelim. V Obiju em dobila barvo (hvala, Drago), sicer ne od firme Molto, a s čopičem in gobico. Mislim, da bodo fuge kot nove, pa z manj packanja.

Pozdravljena Teja,
lahko poveš še ti, kako se imenuje ta izdelek, ki si ga kupila v Obiju in koliko stane?!
Hvala in lep pozdrav,
Jasna

New Report

Close