Najdi forum

Pozdravljeni!
Po prometni nesreči sem bila z bolnice odpuščena z diagnozo distorsio columnea vertebralis, contusio hemithoracis in contusio dorsi. Zanima me kakšna fth mi pripada oz kaj mi lahko predpiše zdravnik. Vem da smo ljudje različni, ampka zanima me koliko časa poteka zdravljenje in pa če so možne posledice. Stara sem 25 let in ne želim da bi me ta poškodba omejevala že zdaj. Hvala in lep pozdrav

Pozdravljena!

Vaše stanje je resno zato ne odlašajte s terapijo. Potrebujete celostni pristop torej fizioterapevta, ki bo znal:
1. sprostiti mišice vratu s “trigger point terapijo”
2. normalizirati pretok po živcih z “mobilizacijo živčevja”
3. okrepiti globoke vratne in torakalne mišice ter ligamentarni aparat s specifičnimi terapevtskimi vajami
4. vzpostaviti ravnovesje med zgornjim in spodnjim delom telesa (lahko npr. z akupunktno masažo).

Omenjene diagnoze imajo lahko posledice do konca življenja, če se jih ne tretira ustrezno.

Veliko uspeha

Najlepša hvala za podatke. Žal pa ne vem kam se lahko obrnem za ustrezno zdravjenje. V mojem zd so mi predpisali le skupinske vaje in TENS terapijo. Po skupnih vajah imam bolečine in proti večeru tudi krče v vratnih mišicah. Da ne govorim o TENS terapiji, ki se mi začne šele 30.4 ker prej pač ni prosto. Samoplačnišlko pa bi se našle prostor. Ironično! Prosim Vas, svetujte mi kam naj se obrnem da dobim priporočljivo terapijo, lahko tudi samoplačniško.
Hvala že sedaj………

V našem centru vam lahko ponudim vse zgoraj naštete tehnike.

Pozdrav!
Zanima me ali je pri tej poškodbi normalno prisotna slabost in mravljinci v vratu proti glavi? Zaklučila sem bolniško ampka po moji presoji nisem še zmožna 100% opravljati svojega dela. Ali naj ponovno podam mnenje na komisijo(oz zdravnik) ali je 6 tednov dovolj? Oz ali je sploh možnost podaljšanja bolniške? Skrbi me, ker mravljincev in slabosti pred nastopom dela ali boljerečeno pred nastopom napora v službi, nisem imela.
Hvala za odgovor

Pozdravljeni!

Brez ustrezne terapije se boste na žalost težko znebili neprijetnih simptomov. Z primerno terapijo, pa se lahko precej pomaga, velikokrat težave popolnoma izzvenijo.

Za podaljšanje bolniškega staleža pa je odgovorna zdravniška komisija, na predlog vašega osebnega zdravnika.

New Report

Close