Najdi forum

Fruktoza?

A mi lahko prosim katera pove kje se dobi fruktoza in kako sploh to izgleda?
Priznam, nimam pojma in tudi v trgovini ne vem kje bi jo iskala?
Kaj pa cena?
LP pa Srečnoooooooo in postavno 2006!
bergica

Fruktoza je kar draga. Pol kg stane cca. 1.000 SIT. Dobiš pa jo na policah z razno zdravo in dietno prehrano. Je v rumeni škatli in od podetja Schneekoppe. Gor na veliko piše Fruchtzucker.

LP in srečno 2006,

Maja

Jaz sem jo kupila v Kolonialah v MB in sem za Matikovo dala nekaj čez 700 sit.
Našla sem jo med dietno hrano in tudi ta je v rumeni škatli 🙂
Sladko leto 2006 s čim manj kilogrami želim vsem!

V DM-u je pakirana po 0,5 kg in stane nekaj čez 300 sit.

Lp, Maja

Zakaj pa se uporablja fruktoza? A namesto sladkorja? a je to tako kot natreen?

Fruktoza je naravni sadni sladkor. Je 20% slajša od običajnega sladkorja, ima manj kalorij in tudi nižji GI. Uporablja se tako kot običajni sladkor, le malce manj. Pa pri peki je treba paziti, ker zelo hitro karamelizira. Torej ni isto kot Natreen, ki je popolnoma umetno sladilo.

Zdravo in srečno 2006 vsem.

Julija

Če se fruktoza uporablja pri peki, je potrebno peči pri max. temperaturi 160°C.

Mene pa zanima, če katera ve, zakaj tako ogromne razlike v ceni? A je to mogoče zaradi “čistosti” ali samo zaradi različnih proizvajalcev?

Lp,

Lp, Maja

Ne vem, če je fruktoza lahko bolj ali manj čista. Bi rekla, da fruktoza je fruktoza, pa kdorkoli jo že proizvaja. Jaz bi rekla, da tudi tukaj plačujemo blagovno znamko. Mogoče se pa motim??

lp

Julija

Verjetno plačujemo blagovno znamko. Definitivno bom naslednjič šla v DM. Pa tudi to o 160°C bom morala paziti. Včeraj sem pekla pecivo na 170°C in se zelo drobi. Načeloma se ne bi smelo. Razmišljala sem, zakaj. Zdaj mi je jasno, da zaradi fruktoze oziroma previsoke temperature pečenja.
Celo življenje se učimo…..

LP,
Maja

New Report

Close