Frontline-učinek
Dona zdravo,
Povedala ti bom kako sem se jaz na hiter in zelo učinkovit način znebila bolh iz stanovanja in z mačka. Ni sicer pes, ampak verjetno bi se dalo narediti enako.
Kot so ti že punce povedale je zelo pomembno da razkužiš in pobiješ bolšjo zalego po stanovanju, avtu, ležišču, košarah, skratka povsod kjer je bila žival. To boš najbolj učinkovito naredila z Desektinom, ki ga kupiš v lekarni. Razredči ga z vodo po navodilih in pošpricaj po tepihih, oblazinjenih zadevah, pode in ostale pralne površine pa temeljito pomij.
Žival skopaj, če lahko, najbolj učinkovit od vsah šamponov je Pinavet (verjemi mi veliko sem jih preizkusila). Prodajajo ga v trgovinah za male živali pa tudi v Mercator centrih. S šamponom boš pobila bolhe na živali. Ker pa se vedno kakšna skrije ti priporočam še uporabo paste Program, ki jo boš dobila pri veterinarju. Je sicer bolj draga zadeva (okrog 6.000 sit) ampak se izplača in zaščiti žival pred bolhami tudi vnaprej. Mislim, da je v paketu 12 ampul, ki jih daješ živali v hrano enkrat mesečno. S Programom preprečiš bolham, da bi se razmnoževale, tudi če napadejo žival.
Sama sem poskusila s Frontlinom pa ni bilo nobenega učinka. Potem sem pa še prebrala na internetu da te ampule škodujejo živali (imajo učinek na možgansko deblo, na predelu kjer ampulo namažemo živali). Zato se potem za takšen način nisem več odločila. Sicer sem kopanje morala ponoviti, stanovanje pa se je razkužilo že po prvem čiščenju.
Priporočam pa ti, da v času ko boš čistila z Desektinom “izseliš” družino. Smrdi…..
Pa veliko sreče pri odpravljanju skakajoče nadloge!
Draga Petrca!
Če že navajaš informacije, jih navedi vsaj točno, ne pa 1: približno.
Bolhe so res vmesni gostitelj trakulje Dipylidium caninum, tako da je pametno zatreti tudi to, vendar z ustreznim antiparazitikom. Iz mojih dolgoletnih izkušenj pa ti lahko povem, da šamponi in drugi podobni preparati ne odpravijo permanentno bolh, ampak samo momentalno odstranijo bolhe iz gostitelja, nato pa se le-te vrnejo. Frontline pa deluje sistemsko. Res je, da ne deluje pri vseh enako, vendar so na voljo tudi spreji, ki tudi delujejo sistemsko in imajo podaljšano delovanje.
Jaz sem moji muci včeraj, prvič v mojem in njenem življenju, dala frontline. Upoštevala sem nasvet zvezdice in sem ji ga dala preden smo šli spat.
Na mestu, kamor sem ji ga dala, ima z njim zlepljene dlačice, pa me zanima, če ji te dlačice lahko operem z mokro vatko. Ma, kako kompliciram :))
Hvala vsem! Urša