Fromilid
Pozdravljeni!
Pred nekaj dnevi sem zbolela. Najprej se je pojavila visoka vročina 39,9, ki je po enem Lekadolu padla na 37, kašelj, bolečine v prsih in težje dihanje. Sumila sem na pljučnico in odšla k zdravniku. Pregledali so mi kri in ugotovili bakterijsko okužbo. Dobila sem Fromilid uno. Prve 4 dni je bilo OK (stanje se sicer ni izboljšalo, poslabšalo pa tudi ne). Peti dan so se pojavile motnje v srčnem ritmu. Zdravnika nisem klicala, ker sem pomislila, da sem pač močneje prehlajena, utrujena od kašljanja ipd. Vzela sem torej vseh 7. Zdaj je 5. dan, odkar tablet ne jemljem več, motnje srčnega ritma pa se še vedno pojavljajo. Ker je vse skupaj precej pogosto, me malce skrbi. Po kolikih dneh se telo “očisti” vpliva tablet in se motnje ritma umirijo? Malo me je začelo skrbeti, ker se to pojavlja večkrat na dan, izrazito.
Hvala za kakršenkoli odgovor.
Motnje srčnega ritma ne izvirajo od teh tablet, ampak so navadno posledica psihičnih obremenitev, vročine, stresa, bolezni ščitnice itd. predvsem kadar gre za ekstrasistole (dodatne srčne utripe, ki jih neprijetno občutimo v prsnici) Niste napisali, koliko ste stari in za kakšnje motnje gre, zato se le pojdite pokazat zdravniku, predvidevam pa, da ne bo nič hudega.
Saj res! Starosti sploh nisem napisala – se opravičujem. Stara sem 33 let in do sedaj nisem imela težav s srcem ali motnjami ritma. Saj se to počasi zdaj umirja, ampak le počasi in občutek je zoprn. Stresnih situacij pa je bilo v preteklosti bistveno več kot jih je zdaj, tako da stresu tega skoraj da ne bi pripisala. Je zdaj “skoraj” idealno.
Kakšne motnje: kot da bi nekaj utripov srce preskočilo, potem pa počasi spet nadaljuje. Povodov za to nisem našla, to je lahko med vožnjo v avtobusu, med branjem kake mirne, ne akcijske knjige, med čisto bizarnimi opravili. Trenutno kake 2-3 krat na dan, prej je bilo pogosteje. Se umirja. Pojavilo pa se je dejansko med jemanjem Fromilida. Ker je v njem taka motnja kot stranski učinek tudi zapisana, sem pač pomislila na povezavo.