frizura
Eno “lepotno” vprašanje za mamice: kakšno frizuro imate? Imate dolge ali kratke lase?
Ste frizuro pred kratkim spremenile? Kako ste zadovoljne z njo?
Jaz imam že leta in leta enako “frizuro”: dolge lase, malo čez ramena jih imam trenutno. Enkrat ali dvakrat na leto se z veliko muko odvlečem do frizerke, ki me je pred tremi leti prvič prepričala za blond pramene. Torej dam si narediti pramene in postriči konice. To je vse. Prav sama sebi sem dolgočasna, ampak večje spremembe si ne upam narediti.
Razmišljam pa, da bi si jih postrigla vsaj spredaj, da malo zakamufliram čelo, ki pač ne pripada več 20 ampak 30-letnici :))
Imela sem leta nazaj trajno na dolge lase in sem bila zadovoljna, ker s frizuro ni bilo dosti dela, vmes bolj kratke do ramen, sedaj imam spet dolge kostanjeve lase (ker sem bila v 2,5 letih, ko sem bila v porodniški samo enkrat pri frizerju, so mi malo zrasli-no kake dvakrat mi jih je sestra čisto malo pristrigla).
Lase si občasno malo pobarvam v rdečo, naredim čop ali figo, kaj drugega pa že skoraj ne gre, ker so tanki. Sem tudi jaz naveličana te frizure. Že nekaj časa se odpravljam k frizerju, želim spremembo, frizuro s katero ne bi bilo dosti dela,pa se mi nekako ne izide.
Nisem ravno tip za obiskovanje frizerja, enostavno mi je tečno it tja, ker vedno pričakujem več kot dobim, pa še sama menda ne vem točno povedat kaj želim……na koncu pa razočaranje.
Saša, maš pa res srečo, da imaš frizerja v sorodu……..to bi meni ful pasalo.
Lep pozdrav, K.
Kar korajžno k frizerju, če bi rada spremembo. Jaz sem veliko let imela dolge lase, ki so bili sicer lepi, ampak zelo težki za vzdrževanje – pregosti, pretežki, pretrdi, sušila sem jih sto let, v službi sem jih večinoma morala spenjati. Pa seveda jih je bilo škoda za barvanje, pa kadar je frizer odstrigel 10 cm, je bil šok (čeprav tega ni nihče drug opazil)… skratka, tipična konzervativna dolgolaska.
Potem sem imela tega dovolj in sem se ostrigla. Zdaj imam kratke lase in bi rada imela še krajše, na dolge pa najbrž še nekaj časa več ne bom šla. Kratka frizura je vedno urejena, dolgi, razpuščeni lasje pa skoraj nikoli. Poleg tega se lahko na kratko frizuro bolj drzno pobarvaš, na dolgih laseh pa so kakšne divje barve zelo čudne. Pa še las je bolj zdrav!
Jaz pa sem imela skoraj 15 let (od 4. razreda OŠ dalje) dolge oz. srednje dolge lase. Še med nosečnostjo sem vztrajala pri dolgih laseh, češ da narediš čop pa imaš mir. Da je to najbolj enostavno.
Nekaj mesecve po porodu pa sem se odločila, da temu naredim konec – ostrigla sem se čisto na kratko in moram reči, da je bila to moja najboljša poteza, ki sem jo naredila za večji prihranek časa. Lasje so v hipu suhi, okrepili so se, malo vode in gela pa vse stoji tako kot mora in še manjkrat si jih moram umiti.
Jaz sem s kratko frizuro več kot zadovoljna – za naslednjič pa razmišljam o kakšni spremembi barve (do sedaj je bila vedno naravna).
LP in kar pogumno (saj spet zrastejo)
Diana
Joj, jaz sem en tak zajc, kar se frizure tiče. Edina sprememba že kar nekaj let je barva, sem pa dolgolaska. Vsake toliko me prime, da se grem ostrič na kratko ( ali vsaj krajše ) pa vedno zmrznem na stolu. Ali pa dobim frizerja, ki striže in striže, na koncu pa ugotovim, da so šle samo špice.
Se pa drugače kot dolgolaska, kar dobro počutim.
Lp, Tanja
Tudi jaz bi spremenila frizuro, a imam obraten problem. Pogum in voljo že imam, a las nimam. Sem namreč kratko ostrižena in preden mi zrastejo toliko, da bi frizer lahko naredil kakšno drugačno frizuro, že obupam in se grem ostrič. Saj se ne strižem tako pogosto (zdajle je npr. že 4 mesece), samo – če imaš čisto kratke, tudi v 4 mesecih ni možna kaka huda sprememba.
jaz sem imela do julija letos skoraj do srede hrbta dolge ravne goste lase, svoje mišje rjave barve z blond, rdečimi in črnimi prameni…in tako dolge sem imela že kar nekaj let in so mi šle na živce že ko sam hudič…rekla sem si da počakam še do poroke potem se grem pa ostrič in res en teden po poroki sem se šla ostrič na čisto kratko…čez kak mesec po tem sem se šla ostrič še bolj na kratko..zdaj imam po vrhu glave 2 cm dolge zadaj me pa še na mašinco postriže…in pobarvala sem se na črno!…no ni mi treba omenjati da imam sedaj probleme ker me noben ne spozna 🙂 ampak ko pa me, pa vsi pravijo da sem ful v redu 🙂 in kratki lasje so res zakon!
le pogumno, saj zrastejo 🙂
lp, lara
Jaz sem imela v osnovni šoli kratke, ker me je strigel moj dedek in so me vsi zamenjali za fantka. V srednji šoli sem pustila dolge (malo daljši paž ), sedaj pa si puščam še bolj dolge. Moj mož pravi, da zanj ženska s kratkimi lasmi ni prava ženska, čeprav priznam, da nekaterim zelo pašejo kratke frizurice. Pa še to. Letos poleti, ko sem bila še na porodniški sem naredila veliko spremembo. Prej sem imela na laseh vse barve, od naravnih rjavih do raznih rdečih, sedaj pa imam zelo svetlo rjave-blond. Mi je zelo všeč, ker me zelo poživi, pa še možu je všeč. Mislim pa, da se da z dolgimi lasmi naresti zelo veliko različnih frizur, samo dovolj poguma moraš imeti. Lp. Uma.
Mene tudi mika k tej spremembi. Imam namreč ravno take lase, kot ti: dolge, težke, goste, sicer lepe, a jih je kar težko vzdrževati. Pred poroko sem vedno govorila, da se bom poročila z dolgimi lasmi in mi je bilo mesec pred poroko skoraj žal, ker mi nobena frizura ni “pasala” na take lase, pa še nisem si bila všeč. Potem sem našla v eni reviji super frizuro za dolge lase in jo tudi imela za poroko. Je bila krasna, jaz pa zelo zadovoljna. Sedaj sem poročena 4 mesece, lase imam pa še kar dolge. Možu so všeč, čeprav gredo meni predvsem v postelji močno na živce, a kar ne zberem korjaže, da bi se šla ustrič. Jih imam dolge skoraj že celo življenje, od majhnega so mi pustili dolge, vmes so me postrigli le enkrat, ker sem morala na operacijo in so v bolnici rekli, da me ne bodo “rihtali”, tako sem navajena, da mi je ta korak res težak. A ko bo otroček, bom verjetno še težje prenašala dolge lase. bomo videli, kako se bo odvilo, verjetno me bo samo enkrat na hitro prijelo in se bom ustrigla.
Večna dolgolaska.
Čeprav sem že prestopila v peto desetletje (uf, kako se to veliko sliši…. pa sem šele na začetku) ponovno vztrajam pri dolgih laseh.
Ponovno pravim zato, ker sem se pred dvema letoma (po kakšnih 15-ih letih) opogumila in se postrigla čisto na kratko.
Takoj mi je bilo žal.
Sedaj imam lase spet daljše (še ne dolge) in komaj čakam, da bodo spet dolgi. Kar zame pomeni do pasu!
Drugače imam naravno skodrane (valovite) goste temno blond lase.
Moram priznati, da so “moj ponos” ;))
Nataša
Tudi jaz sem se postrigla po porodu! Med porodniško sem nekajkrat mislila, da se mi bo z dolgimi lasmi kar zmešalo, recimo ko sem morala preležati 6 tednov. Frizure sem si poskušala delati tudi jaz, pa so moji lasje rekli “jok!” in se vedno postavili po svoje.
Kar se pa tiče moških, so jim večinoma bolj všeč dolgi lasje… Ko sem včasih fantazirala, da bi se postrigla (korajže takrat še nisem mela), mi je tudi moj mož vedno govoril, naj imam raje dolge. Ko sem bila enkrat postrižena, pa se je tudi njemu zdelo, da mi bolj paše.
Tudi mene po koncu porodniške s kratkimi lasmi v službi marsikdo ni prepoznal!
Drugače pa, Nataša H., leta nimajo nobene zveze z lasmi. Lahko ti zelo pašejo in lahko te tudi pomladijo. 🙂