friteza
Mi imamo kvadratno od Tefala. priporočam. Pred tem smo imeli eno, ki ni imela teflonske posode in je bil za čistit obup. Pa imela je filtre…
Ta sedaj ima cedilo- obrnemo gumb in olje se skozi cedilo prelije v posodo, ki je spodaj. Super tudi za shranjevanje.
Če imaš fritezo še ne pomeni, da ješ cvrto hrano vsak dan.Jaz sem jo zadnjič uporabljala za pust, ko smo v njej cvrli krof. Sedaj pa jo bomo več uporabljali, ker bomo cvrli mlad krompir. Komaj čakam.
…pa še vedno gre vanjo več kot 1 l olja :))) (kljub poševnemu dnu)…meni se je ni dalo več čistit in prelivat olja sem in tja…nismo veliko cvrli, zato je bilo olje do naslednje peke seveda pokvarjeno in ga bilo treba nekaj odstranit in počistit fritezo po vsakem obroku…veliko hitreje in z manj olja scvrem hrano v ponvi oz. posodi na štedilniku 🙂
Ne vem firme, vem pa da obstaja ena taka, ki ji notranji del vzameš ven.
Je kvadratne oblike in v notranji del naliješ olje. Ko je olje zanič ga odliješ, posodo pa lahko opereš v pomivalnem stoju. Lahko pa v tej teflonski notranji posodi tudi kuhaš. Kolegica večkrat notri dela rižote. Potem postreže na mizo kar v tisti notranji posodi.