Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? frenulum breve in frenulotomija

frenulum breve in frenulotomija

Pozdravljeni,
mojemu najstniku so diagnosticirali frenulum breve in bo imel operacijo, imenovano frenulotomija. Zanima me, ali se izvaja v lokalni ali splošni anasteziji, kako boleče je stanje po posegu, kako ga negovati, po kolikšnem času bo sposoben za šolo in treninge. Dobrodošle vse informacije, sploh od tistih, ki imate konkretno izkušnjo.

Informacija le za prvo silo: /predvidevam, da gre za frenulum na penisu in ne na jeziku/ poseg je rutinski, opravi se v lokalni anasteziji v ambulanti, fant bo dobil kakšen šiv. Okrevanje naj bi trajalo teden ali dva. Nekaj časa po posegu ni priporočljivo dvigati težjih bremen oziroma se ukvarjati s športom.
Upam, da se javi kdo z lastno izkušnjo in ti pove kaj bolj uporabnega.

Hvala gozdna maja. Žal ni nikogar, ki bi imel tovrstno izkušnjo in odgovoril. Ja, gre za penis.

Moj mož je tudi imel. Po pripovedovanju se to dogaja tistim, ki ga ne drkajo, kajti pri samozadovoljevanjuse ta vez popolnoma raztegne, zato mnogi mislijo, da tega nima nihče. Takrat, ko sva prvič seksala se je njemu pretrgala ta vez imenovana frenulum. Oba sva kar dobro krvavela. Po cca 14 dneh sva že znova, tako, da ni bilo prehzdo.

New Report

Close