*** frendi
Že nekajkrat sem zasledla *** frende…. Pa vi to res trenirate? Da ste z nekom le zaradi sexa dalj časa? kaj pa čustva? se ob tem ne pojavijo? Kuko pa izgleda tak odnos prej, med tem ,kasnej po opravlenem odnosu (pa ne spolnem)? Kako izberete takega frenda? Ni mi še padlo na pamet, da bi z nekom prijateljevala le na seksu. Dejte razložt…. prosm. Men se to še ni zgodl, nisem nit pomisnla na to, da bi mela enga sam za seks pol pa adijo, zmeri bi hotla še kej več. S tistim k spim, s tistim tud sm. Izključeni one night standi, k ga pol ne vidš več. Z dobrimi znanci pa nočem onenightizirat.
Ti imaš probleme s temeljnim razumevanjem medčloveških odnosov. Logično, da nikoli ne gre “le za seks”. Seksa brez čustev ni. vsaj dobrega ne. pri vsakem seksu se sproščajo takšna ali drugačna čustva. Strast, poželenje, užitek…tudi ljubezen.V takšnih in drugačnih oblikah.
***-prijateljstvo, kot praviš, je krasna stvar. Krasna, pod pogojem, da imata osebka razčiščeno v glavi. Da ju ne daje ljubosumje, npr. Ni lepšega, kot imeti prijateljico, s aktero s elahko pomeniš prav o vsem, zraven pa se še dobro pofukata. Čisti užitek, zato je to pravzaprav več, kot le ***-prijateljstvo.
Če si ti takšnega prijateljstva ne znaš predstavljati, potem raje o tem ne razmišljaj in se ne obremenjuj s tem.
To funkcionira dokler se eden ne zaljubi. In po pravici povedano, prej ali slej eden se. Začne pa se – sklepam po sebi – takrat, ko postaneš z neko žensko dovolj tesen prijatelj, da ti začne govoriti probleme, ki jih ima s svojim tipom, nakar ga parkrat prevara s teboj, potem ga pusti, nato pa se ta podhlajen odnos (pač ne hodita uradno ampak se še naprej le dobivata in dajeta dol) vleče še nekaj časa dokler nekdo ne zapali. In potem končaš.
Ja, največkrat tudi prijateljstvo.
Sex dlje časa brez čustev?To ne obstaja ,kajti ljudje smo čustvena bitja in hitro se zgodi zaljubljenost ,navezanost ,ljubosumje itd.Ne rečem za eno noč ,pa še to le za moške.Bi mi morala biti ženska total antipatična ,da me ne bi kaj zgrabilo.To pa potem nima smisla ,ne?
U bistvu je to kul če še nisi pripravljen na resno zvezo oz. bi si rad le popestril kako urico ali dve s seksom…Fino je ker se vsaj tolk poznata da se nekak ujameta v seksu, pa da ni treba vsakič od začetka it skoz to kaj vama paše ipd…Poleg tega pa ni tolk neosebno kot npr. enonočna avantura, ko se le poseksaš in izgineta vsak na svojo stran…S takim frendom lahk tut popiješ kako kavico in mal poklepetaš 🙂
Ampak velik problem tukaj so čustva ki te lahk slej ko prej zanesejo čez mejo…s tem mislim da se eden od partnerjev zihr zaljubi oz. preseže mejo ***-buddyjstva 🙂 In ko se to zgodi taka veza ne funkcionira več, ker postaneš ljubosumen, nesrečno zaljubljen, žalosten ker ta oseba ni le tvoja…uglavnem ne gre več 🙁 Sicer pa je neka logična posledica, če se nekaj časa dobivaš z osebo ki ti je simpatična, s katero se ujameš v seksu, se lahko tut pogovoriš…
In kar se še čustev in seksa v povezavi tiče…to ni seks brez čustev. Je pa res da čustva kot so ljubezen, pripadnost…oz. čustva ki pašejo k resni in dolgotrajni vezi nadomestijo čustva strasti, poželenja, užitka…
Oho, tudi ljubezen je zraven, seveda je. Kje pa piše, da “spada” ljubezen samo v resno zvezo. V bistvu gre za celo mešanico občutkov, ki jih je težko opisati z besedami.
Drugače je ap tudi Playboy dobro povedal. vsaka stvar se pač enkrat konča, tako tudi takšno ***-prijateljstvo. Ali se drug drugega naveličata, ali se en preveč zaljubi in hoče še kaj več, drugi pa takšnega interesa nima, ali ženska najde novega, boljšega jebača, ki ji bolj ustreza..
Za ljubezen je potrebno velik več kot občasna pijačka in občasen sex, tko da se s tem da je v takem odnsou prisotna le-ta ne strinjam…Isto kot ne verjamem da nekoga lahko ljubiš že po enem mesecu oz. še preden si sploh z njim (zaljubljenost v njegov izgled)….
Kot sm pa rekla je pa tut v takem ***-odnosu prisotnih veliko prijetnih občutkov in čustev, ampak ljubezen ni.
Sam nevem…
To, da maš prjatlco, s katero dost skup visiš, pa si zaupata marsikaj, odkrito pogovarjata, pa da se še pofukata zraven… to je bol tko že… “neresna/odprta zveza”… :))
Hja, gostek, to je pač stvar oznak. Zakaj bi se obremenjevali s takšnimi oznakami?
Sploh pa je s tem pojmovanjem “resna” ali “neresna” zveza hudič. Zame npr je resna samo tista zveza, ko dva dejansko živita skupaj, imata skupno gospodinjstvo itd.
Jaz besedo ***-frendica drugače uporabljam le na forumu, ker se mi zdi malo neposrečena. raje rečem preprosto frendica, prijateljica.
SPider ti maš itak mal zamešane pojme oz. svoj slovarček :)) Zanimivo…pri tebi je le par besed za označevanje oseb, pri meni so pa še dodane 🙂 Kolega je že ena takih :)))
Jaz imam pomešane pojma? lahko to razložiš?
In zakaj za vraga naj bi imel 100 besed, da bi opisoval svoje razmerje do določenih ljudi?
Moja dobra kolegica ima taksne vrste prijatelja. Kako zgleda? Ja pac druzita se, ko jima pase, greta na kavo, si pomagata kaj glede studija (sta na istem faksu), drugace pa se ne druzita kaj prevec. Zvecer jo pelje domov iz diskoteke recimo (mam sreco, ker se mene zraven zategne vcasih) pa ko sta potrebna seksata. Pa tudi potozita se kdaj drug drugemu.
Hmmm… sm že prakticirala… ne bi ravno rekla, da sm ga izbrala.. nekako je pač naneslo tako. Prvo sva bla sam kolega, pol smo šli enkrat vn žurat in sva od takrat dalje mutila… sicer se mi zdi da je vsa zadeva mal preveč trajala (začele so se brezvezne komplikacije).. ampak, pač je obema pasal neki neresnega, nobenega vezanja, nobene ljubosumnosti (če si neresno z nekom, nimaš ravno pravice do špilanja ljubosumnosti, če je ta oseba tudi z drugimi, saj si lahko tudi ti z drugimi če ti paše). Kar se pa čustev tiče, mislm da je bla pri nama predvsem tista “živalska” strast, privlačnost.. ljubezen? Za njega ne vem.. iz moje strani je pa ni bilo. Jz si zadne cajte težko dovolim koga ljubiti oz., da bi se v koga zaljubila… se bo moral, tist k me hoče met, kr krepko potrudt predn me dobi. 😉
Če si preveč čustvena oseba, ti kaj takšnega ne znese. Je potem preveč bolečo, ko ti vseeno čutiš nekaj do te osebe(pa čeprav tej osebi tega ne priznaš), on pa te ima samo za *** in mu je vseeno.
Jaz se lahko v sex podam samo z osebo do katere nekaj čutim… In torej, če z nekom nisem v zvezi, pa se spustim v sex, to vse pove, a ne… Da mi je pol preveč hudo… Če je slučajno bila v mojem lifu kakšna taka ali podobna izkušnja, ne bo več nobene, ker to nima smisla. Ni lepšega kot sex v resni zvezi z osebo, ki jo lubiš in da ta oseba ljubi tudi tebe.
Forum je zaprt za komentiranje.