Najdi forum

Fredov plavalni obroč

Naš 7-mesečnik zelo uživa v vodi, zato smo mu kupili tisti rumen obroč hlačke Pool School kvadratne oblike. Zdaj sem pa nekje slišala, da je najboljši Fredov obroč (tisti, ki jih imajo tudi na plavalnih tečajih za dojenčke), ker mu omogoča plavanje žabice z nogami, ki naj bi bil zaenkrat še refleksni gib, katerega pa potem otrok izgubi, če ga ne prakticira. Ker tega nisem zvedela iz strokovnih virov, me zanima, če katera ve kaj o tem. Pred nakupom novega obroča, ki sploh ni tako poceni, bi se namreč rada prepričala, če to ni le ena izmed komercialnih for. Hvala vsem!

Meni so, v razvojni ambulanti v Mostah, Fredov obroč odsvetovali, ker je previsok in sili otroka v takšno držo, da spodbuja nepravilno zategovanje mišic – naš mali je bil (upam, da ni več, bomo videli v četrtek) rahlo hiperton.
Jaz ga v tednu dni na morju nisem pogrešala, lepše nam je bilo brez, v naročju.
Otrok v obroču trenira predvsem sonožno odrivanje – žabico in res je, da to sposobnost izgubi približno takrat, ko prične hoditi.

Midva sva hodila na plavanje in sva bila s Fredovim obročem kar zadovoljna, kupili pa ga nismo. Malce je sicer nepraktičen, če se otrok preveč postavlja pokonci, ker potem kar nekam noter zleze in z rokicami ne doseže več vode. Če pa se otrok zlekne in se prepusti plavanju, brcanju z nogicami in rokicami je pa obroč super, za razliko od tistega rumenega kvadrata, ki ga opisuješ. Namreč mi smo ga kupili in je na prvi pogled zgledal super, ko pa smo našega korenjaka, takrat je imel 8 mesecev, postavili noter in dali v bazen pa je skoraj potonil. Pa ne da bi se prevrnil, obroč je zelo stabilen, je pa pomoje primeren za večje otroke, saj so odprtine za noge ful prevelike, pa tudi traki, kamor se usede so ful predolgi in mali kar nekam noter pade. Mogoče ga bomo uporabljali drugo leto. Tako, da smo se na morju kopali kar v naročju mamice ali atija in se fuuuuulll zabavali. Priporočam ti, da si Fredov obroč poskušaš najprej nekje sposoditi, da boš videla kako se mali počuti v njem… naš zelo uživa v vodi, vendar je najbolj srečen če je dosti nizka, da lahko sedi in čofota.

Srečno in lep pozdrav na morje : )

Jaz sem ga kupila na začetku ‘plavalne’ sezone, ko je bila moja punčka stara malo manj kot pol leta, na morju smo bili do sedaj skupno že več kot mesec dni. Fredov obroč se je izkazal za dober nakup in staršem ne priporočam ničesar drugega. V fredovem obroču dojenček samo z refleksnimi gibi nog doseže, da se v vodi premika kot bi plaval (od očka do mamice in nazaj). Moja punčka uživa sto na uro, samo, da zagleda Fredov obroč, navdušeno maha z rokami in nogami in samo čaka, da gremo v vodo. Glede cene je pa tako, da je ta rdeči obroč primeren do četrtega leta starosti otroka, potem pa je potrebno kupiti fredov obroč druge barve. Vsekakor priporočam…

Ali mi lahko katera pove katera je minimalna starost pri kateri bi se ta obroc lahko uporabljal?

Hvala in LP

Lenca
samo sklepam: V LJ na fakulteti vodijo tečaje plavanja za otroke od 4 meseca ker takrat stabilno držijo glavo in jih imajo v teh fredovih obročih. Tako da takrat sigurno.

Na strani, kjer lahko obroč naročiš () piše, da je rdeči fredov obroč od treh mesecev naprej.

Lp, Pu

Naši pikici ni bil všeč saj jo je omejeval pri njenem gibanju.

Tudi pri nas se ni obnesel. Pri nobeni. Nasi dve sta res vodni punci in sta bili preveč utesnjeni, nista dosegli z rokami do vode in to se ni nobeni dopadlo.
Z obema sem obiskovala tečaj na fakulteti, ko sta bili okrog pol leta stari.
Drugače je pa tako, da zraven obroča spadajo tud neoprenske hlačke (stanejo okrog 5000) za katere pripneš paske. Brez hlačk pa obroč ne izpolnjuje svojih dobrih lastnosti. Če bos kupovala, nujno kupi oboje.

Mi pa nismo nič komplicirali. Pri prvi smo pri 6 mesecih nataknili rokavčke, napihnili. Pa da ste videli koliko brcanja smeha in uživanja je bilo.

Rokavčke smo kupili take živooranžne, majno velikost. So namreč različno veliki.

Sedaj imamo 11 mesecev starega poba, ki z enakimi rokavčki plava ko šus. Brca z nogami kot žaba (še refleks), rokice lepo narazen. Pa kak zadovoljen obrazek. nekaj časa sem ga še malo držala spodaj za trebušček. Sedaj ni več potrebno, ker je poštudiral, da mora držati glavo pokonci, požrto vodo pljuva ven kot velik,….

V otroškem bazenu na kopališču (na morje še nismo šli) je potuhtal, da lahko hodi tudi malo po tleh, se odriva, zaplava……Ljudje nas samo gledajo in sprašujejo, koliko je star. Ne morejo verjet, da samostojno brca, plava in brodi po bazenu. čepim v vodi zraven, držim ga neveč.

Piše na rokavčkih, da niso za mlajše od treh let. Lari fari. Naša taveča je pri dveh letih z rokavčki skakala z roba bazena v vodo.

Mi uporabljamo Fredov obroč brez hlačk in je čist super….

Moja hči je stara 5,5 mesecev in smo po nasvetu in poiskusnem kopanju kupili obroč. Moram povedati, da tamala uživa, ko plava skupaj z nami v globoki vodi v morju. Sama je pogruntala, da se premakne, če miga z nogicami. V vodi skrajno uživa. Moram pa reči, da se zelo rada kopa in je tudi kopanje v morju sprejela z navdušenjem. Smo pa v morju začeli počasi, najprej nogice, pa cela, brez obroča, pa obroč gor na suhem…
Sem zelo za in vam ga priporočam.
Lp

Tudi mi smo bili zelo zadovoljni, saj je našo dveletnico lepo “postavil” v vodo že v prvih dneh dopusta. Skupaj ( vsi štirje člani družine) smo se lahko podali že malo dlje od obale!!! V drugem delu počitnikovanja pa je ob obali že sama čofotala z rokavčki in v pravilni legi poskušala plavati z nami.
Priporočam za začetek! LP Urška

Zdaj je na trgu novi plavalni pripomoček in sicer Babyswimmer. Je baje patentiran izdelek in zelo pomaga pri gibanju v vodi bodisi doma kot tudi na bazenih. več si lahko preberete in ogledate na http://www.babyswimmer.si

Nam je patronažna tudi priporočila babyswimmer.

Lp

New Report

Close