Najdi forum

Frčada ali strešno okno

Rada bi zamenjala staro streho in naredila v mansardi stanovanje. Možno je narediti tako frčade kot strešna okna, pa me zanima kaj je bolje in kaj je cenovno ugodneje. Poleg tega ali je res za frčado potrebno GD in koliko le to spet stane?
Najlepša hvala za pomoč že v naprej

Klara2

Svetujem ti, da v vsakem primeru v novo streho vgradiš strešno okno. Kot pravijo pri proizvajalcu le teh (Velux) je to res arhitektura, ki jo riše svetloba. Pa še to, nad sabo imaš le nebo…

Iztok Kos, interior dizajner

Klara, za ureditev frčade nas lahko kontaktirate na [email protected] ali pokličete na tel. št. 041/356-587.

Lp,
Tatjana

Dve repliki ‘ponudnikov’ pa nobenega odgovora na vpašanje. Vprašanji sta bili:
kaj je cenovno ugodneje?
ali potrebuješ za frčado GD?

Kaj bo bi raje najprej odgovorili na zastavljeni vprašanji in šele nato ponujali svoje storitve?

Pa brez zamere.

Preverjeno: Najmanjša frčadica je tam nekje 2500 eur dalje. Rabiš gradbeno dovoljenje.
Krovec mi jo je odsvetoval, priporoča okna Velux. Z enako površino stekla dobiš pri strešnem oknu 30 % več svetlobe. Ker še nimaš izdelano, še toliko lažje vgradiš mogoče več oken skupaj – nimaš lepšega.

Glede cene ne vem, vem pa kako je.
V bloku smo imeli strešno okno.Ja v redu.Svetloba, dež,…
v hiši imamo frčado.
Ne bi več zamenjala.Samo pazi, kakšne oblike frčado izbrati.Jaz trikotne ne bi. sicer pa stvar okusa.
LP

S frčado je več dela, papirjev, dražja je… Res pa je, da na ta način pridobiš tudi nekaj prostora.

Ja frčada je strošek, rabiš GD in je tudi odvisno kako jo narediš.Ne priporočam trikotne s kakšnimi majhnimi okni, rajši bolj podolgovato (v obliki trapeza) z normalnimi okni.Strešno okno pa da ogromno svetlobe, gre pa skozenj tudi ogromno toplote poleti v notranjost.Zato je nuja nanj namestiti zunanji senčnik.

Ja, zunanje senčilo – rolo stane 60 eur in zadrži 80% toplote.

Svetlobni jašek je najbolj simpl varianta…Kalcer prodaja…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

New Report

Close