Francoski buldog nakup
Ne rabiš jemati stvari iz konteksta.
Wc in Sprehod? A ni za človeka tudi priporočeno tolikšno in tolikšno gibanje? Pa koliko se jih tega drži?
Še tekači tečejo ponavadi vsaki drugi dan. 1× na dan recimo.
Želim povedati da pes naibrš ne bo na mestu umrl, če bo 5 dni med tednom dobil 1 sprehod in za vikend tiste tvoje 3 ko ima študent več časa.
Ja pa sej ko je treba it lulat in kakat ga pelješ lulat in kakat! Naša ima enkrat do dvakrat na dan sprehod s tem da jo jaz grem za vikende precej bolj zgonit kot mama med tednom. Ona gre lulat tam 5-6x na dan in včasih jo mudi tudi ekstra kakat in jo daš ven samo kakat. Ne boš zato 8x na dan šel z njo na sprehod če jo mudi na wc!
Je pa dobro imet psa (komaj čakam, da se odselim v stanovanje kjer ga bom lahko imela) ker te prisili (če imaš vsaj malo pameti in veš, da mora it ven) da greš na sprehod. Jaz zdaj (ko ga nimam) ne grem nikamor. In si želim da bi ga imela, da bi šla laufat in s tem naredila nekaj dobrega zase in zanjga. In takrat za eno uro pozabiš na učenje in si rečeš da pač moraš it.
Umisli si buldoga, lahko pa tudi kakšnega manjšega iz zavetišča. Jaz te podpiram.
Ko je nekdo omenjal da 5 dni ne greš na sprehod al nekaj takega… ma prosim vas no. Jaz sem svojo enkrat peljala ko je cel dan dež padal ful čisto majhen krog, za fiziološke potrebe in vohljanje. In potem ful lahko spiš celo noč, ko ti pes ne da miru ker ni zgonjen. Pač moraš it ven, te sam nauči.
Ampak sprehode potrebuje VSAK pes. Buldog sigurno ne toliko dolge in aktivne kot kakšna druga pasma, a potrebuje jih – vsaj 2, še veliko bolje 3 na dan. Tudi če ne samo zato da se fizično razgiba (pa tudi zato), ampak da gre v okolje, da vohlja, sreča pse, ljudi itd. In seveda aktivno ukvarjanje v vsakem primeru in pri vseh pasmah; trikci, razne igre, kak pasji šport zelo zaželjen…
Meni se vsak pes, ne glede na pasmo prav smili, če nima tega zagotovljenega. Pa ne glede na pasmo.
Sicer je že stara tema, pa vseeno; pasja šola je zelo priporočljivo. Ni toliko na učenju vaj, to je nekaj čisto enostavnega, ampak bolj da ti inštruktor pove kako, na kakšen način delati s psom, da se pes socializira z drugimi psi pod kontrolo, da te inštruktor opazuje in ti pove kaj delaš narobe… Kajti sedi, prostor in podobne vaje sploh niso bistvo pasje šole, jaz sem jih psa brez nje naučila čez 100. 🙂 Niso pa vse šole dobre in jaz raje ne hodim, kot pa da bi hodila v to šolo ki jo imamo v našem mestu (druge so predaleč). Imam že veliko znanja in raje sama delam doma, ker tam ne delajo po metodah pozitivne motivacije in sem šla le parkrat, pa so mi psa čisto uničili. Tako da je treba kar paziti v katero šolo greš…
Najboljše je kupiti rodovniškega psa od dobrega vzreditelja (niso vsi dobri) in ti lahko tudi ta pri marsičem pomaga.
To da si študent in hodiš na predavanja ni noben problem, saj 3/4 ljudi ki ima psa hodi v službo in so 8 ur in več odsotni, pa ni nič narobe. Pod pogojem, da ima pes kljub temu zagotovljeno ukvarjanje in sprehode (1 kratek na dan vsekakor ni dovolj).
Pozdravljeni,
kupujem francoskega buldoga in že kar nekaj česa pregledujem informacije na spletu o sami pasmi ter vzrediteljih itd., odločila sem se za nakup psa z rodovnikom..
Sedaj pa me zanima, če ste tukaj kakšni lastniki omenjene pasme, ki bi mi lahko svetovali o nakupu. Zavedam se namreč da se cene gibajo ob 900€ do 1500€, gledam bolj slovenske psarne, in sicer trenutno pričakuje Benson, Toshi No Miya, ter na Hrvaškem Totegnac in Admirable bully..
Kakšno je vaše mnenje o teh psarnah, ima kdo izkušnje?
Hvala za odgovor:)
Me veseli da si se odločila za odgovoren nakup psa! Informacij o teh psarnah žal nimam ker ne poznam preveč podrobno te pasme, ti pa svetujem da kar napišeš mail, v njem čimveč sprašuješ in vse in boš kmalu videla kakšen je kateri vzreditelj. Priporočam ti tudi da greš pogledat na kako razstavo (saj zdaj te zunanje so vse krasne) in si tam pogledaš predstavnike ter spoznaš kakega vzreditelja.
Srečno!