Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Francoski buldog nakup

Francoski buldog nakup

http://www.bolha.com/zivali-psi-pasemski/francoski-buldog-oglas1282607519
http://www.bolha.com/zivali-psi-pasemski/francoski-buldog-oglas1282607519
zanima me če ima kdo izkušnje z tema dvema prodajalcema?

Pravita da sta iz domačega legla, tudi starši so na razpolago za ogled, mladiči bodo razglisteni in cepljeni sedaj me pa zanima kaj še lahko naredim v upanju da bodo mladički zdravi? Če bi kdo ki se dobro spozna lahko poklical in mi napisal par pomembnih stvari bi bil zelo hvalezen.

lp

Jaz vidim samo enega prodajalca.
Piše, da so brez rodovnikov, kar pomeni, da starša nista opravila vzrejnega pregleda (če slučajno SPLOH
tudi starša imata rodovnik). Kar lahko pomeni
a) da je lastnikom vseeno, kakšne pse prodajajo, na pregled niso šli iz lenobe
b) da so šli na pregled, pa so jim zavrnili vzrejno dovoljenje zaradi napak (zdravstvenih , karakter), pa so
vseeno parili, denar je denar
c) da sta starša brez rodovnikov, se pravi že druga ali celo tretja generacija nepregledanih psov.

Ti pač veš, da taki psi z rodovnikom stanejo skoraj še enkrat toliko (po mojem ke od 800-1500€) in
iščeš poceni varianto. Riziko sprejmeš sam,. preberi pa čimveč “pasjih ” forumov, predvsem teme
“kako se kupuje psa” – kjer ti bodo vsi po vrsti takle nakup odsvetovali.

http://www.bolha.com/zivali-psi-mesanci/francoski-buldog-mladici-oglas1282667522

to še je tisti ta drugi link. tel št je 051-737-916, tako da če kdo vpiše to številko v google me zanima če jo kdo pozna, kakšne so izkušnje z njo. lp

Torej govora je o Galini Žumer, poznana kot Halyna Zhumer, v mailu pa ima napisano Galina Soljo. Pozna kdo mogoče? Lp

Jaz imam francozka, zdaj 2 leti starega. Z rodovnikom. Oče mojega frenčija celo nagrajen šampion, karkoli že to pomeni.Lahko povem to, da je dobil pri 6 mesecih svojega življenja tumor, ki je bil rakav! Sem bila šokirana, ker sem ravno zato kupila z rodovnikom, da bo ja čim manj verjetno, da bi prišlo do kakih zdravstvenih anomalij. Tako da je moj frenči primer, ki ti da misliti, da ni nobene garancije, tudi če je rodovnik.

frenči – zdravje pas ti ne more nihče garantirati. psi z rodovnikom naj bi bili pregledani, pregledani naj bi bili tudi starši. Ampak prav nihče ti ne more zagotoviti, da bo tvoj pes zdrav. Žal mi je za tvojega psa, vendar sem kljub temu močno proti da se gredo nekateri vzrejo živali in jih napol porihtane prodajajo naprej. Takšnim se gre samo za denar in pri mladičkih močno šparajo. Si lahko vesel če ti prodajo psa, ki ima vsaj osnovno cepljenje, kaj več pa je že luksus.

Pozna kdo mogoče omenjeno rejko? lp

Pozna kdo natalijo gomzi? izkušnje? dajte se malo razpisat..lp

Zdravo…Vaša mnenja so me zelo navdušila za nakup francoskega buldoga in ga verjetno bom kupil pri ogledanih vzrediteljih, vendar pa me zanima, če je potem še treba ga peljati v šolo za pse ali ga lahko sam učiš, ter, katere šole priporočate? Čim bolj blizu Kranja. Hvala

jaz sem svojega kupila pred 2 in pol leti pri Benson house (Pri Šentilju) – tudi ugleden vzreditelj. Ima tudi svojo spletno stran, tako da lahko vidiš vse njegove frenčije. Pasja šola ni potrebna, je pa fajn. Jaz svojega nisem šolala, sem ga pa veliko naučila sama. Predvsem to, da pride k meni, če ga pokličem, da na sprehodih lepo hodi ob meni…, več pa ne potrebujem. So pa ti psi drugače zelo inteligentni vendar trmasti in svojeglavi, tako da ne vem kako se obnesejo pri šolanju .

Ne poznam je, ima pa rodovniškega samčka, ki je vzrejni pregled uspešno opravil 18. septembra 2011 z oceno odlično in je oče rodovniškega legla:

http://www.skpp.si/mladici/aktualnalegla.html

in ga ponuja za paritev:

http://www.bolha.com/zivali/male-zivali/psi/pasemski-z-rodovnikom/francoski-buldogparitev-1284314135.html?aclct=1356005980

Drugače je imela pa ženska na bolhi oglas tudi za pekinezerje.

Čisto odvisno od tega, koliko znanja in izkušenj imaš.
Znaš pravilno vzgajat in učit psa?

zdravo.
premisljujem o nakupu francoskega buldoga pa me zanima, ali je ta pes primeren za studenta, ki precej casa prezivi v stanovanju za knjigami? bi bil dobra druzba ali bi mu bili prevec dolgcas ob meni? hvala za vaso pomoc 😀

Poleg sedenja za knjigami počneš kaj? Koliko časa bi aktivno posvetil psu oz. kaj si predstavljaš s psom počet?

Vsak pes potrebuje pozornost in bližino človeka. Potrebuje pa tudi igro in gibanje (to je v bistvu tudi pozornost). Če bo imel vse to, bo o.k. Je pa to pasma, ki ne potrebuje veliko gibanja.

ce bi se le dalo bi seceda sla vsak dan na kratek sprehod. ves cas bi biu z njim in seveda bi mu namenil precej pozornosti (tako ali tako so tako super da se me enostavno ne mores upreti da se z njim nebi igrau).

Za it vsak dan na kratek sprehod, ni noben pes. Pes rabi najmanj 3 sprehode dnevno, od tega 1-ega daljšega. Mladič seveda bistveno več.
Kakšno pozornost točno bi mu namenil?

aha. no glede na to da ta pasma ni ravno najbolj sportna sem mislim da bi en sprehod na dan dovolj da se malce bolj razmiga. drugace pa bi se z njim ukvarjal kolikor bi se le dali, to se pravi igranje, krtacenje, bozanje in vse kar bi lahko pocela v stanovanju. skrbi me le, da bi dopoldan, ko imam predavanja bil prevec osamljen in bi mu bilo prevec dolgcas?! hvala za odgovor 😀

Tisto, kar bi počel z njim doma, ni neko ukvarjanje s psom.
Pes rabi najmanj 3 sprehode (odrasel), od tega vsaj 1-ega daljšega in aktivnega (telesna in psihična zaposlitev psa). Potem tudi tistih par ur dopoldan ni problem.
Ampak tako, kot berem tebe, si psa ne omisli, ker ne bo šlo. Res ne.

O moj bog.

Kakšna kritičnost in kako lahko nekomu tako na zloben način odvzameš voljo do Psa oziroma mu daš misliti da je nezmožen vzreje psa?

Naši otroci so se mnogo dni z Francoskim Buldogom igrali samo na terasi ali Balkonu kjer je tekal za žogo (kolikor se mu je pač dalo). Pa ni imel nikoli nikakršnih težav z zdravjem ali kakršnimikoli drugimi stvarmi.

Tisti trije sprehodi so mogoče priporočljivi, zagotovo pa ne obvezni. in glede na to, da nekateri psi ne dobijo niti pozornosti in niti sprehoda in niti umivanja ali božanja.. Ne vem od kje ti pravica da tega “študenta” označiš za nezmožnega vzreje?

Vzvišenost?

Lp

New Report

Close