Francoski buldog
Pozdravljeni
Doma imamo psičko mopsa-nerodovniško, odločili smo se za nakup še ene psičke pasme francoski buldog z rodovnikom. Iskala sem po oglasih, veliko francoskih buldogov se dobi brez rodovnika, na žalost pa ne najdem rodovniške psičke, kar sem najdla je bilo žal vse prodano. Najdla sem 3 vzreditelje, eni nimajo legla, drugi so prodali mladičke :(.
1. Zanima me kje pa kdo ima leglo,oz jo pričakuje v kratkem, kam naj se obrnem, prav bi mi prišel kak kontakt email ali telefonska.
2. Ker mislimo vzrejat francoske buldoge, me zanima, kje naj se najde samčka za paritev, kam naj se obrnemo, da bo samček imel vse papirje, ki jih bo imela naša psička.
3. Mopsiko mislimo sterilizirat, ker nima rodovnika pa še bolna je bila pa me zanima, če bi imeli leglo mladičev doma francoskega buldoga, kako bi mopsika sprejela to, bi se počutila drugačno, ker ona nima mladičev, bi bil v njej kak materinski nagon – malo več o tem prosim.
Hvala
Tukaj sta 2 psarni,
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,11593.0.html
obe sta zaupanja vredni in s srcem pri vzreji!
Z vsemi vprasanji, ki jih navajate se lahko obrnete nanje. Je pa Vzreja se kaj drugega kot samo imeti psicko in ji poiskati samcka. Predno se spustite v to, se podrobno izobrazite o standardu pasme, vzrejnem dovoljenju, genetiki, specifiki paritve in pogostih zapletih pri kotenju itd.
Srecno, Francoski buldog je ena mojih najljubsih pasem.
Maria, glede napovedanih legel francoskih buldogov se obrni na Kinološko zvezo Slovenije, oni namreč vodijo vso evidenco, ki se tiče vzreje:
Če se misliš pričeti ukvarjati z vzrejo, moraš vsekakor že s tem namenom kupovati psa (ker potemtakem ne moreš kupiti npr. psa t.i. pet kvalitete psa). Vsekakor priporočam, da najdeš dobrega vzreditelja, ki ti bo pripravljen pomagati in svetovati pri kasnejši vzreji.
Glede samca za paritev: vaša samica mora imeti pred paritvijo opravljen vzrejni pregled, prav tako ga mora imeti opravljen samec, parite torej samo s samcem z opravljenim vzrejnim pregledom.
Za začetek predlagam v branje:
– Vzreja psov: Torej, vzrejali bi radi?:
– Mi imamo pa mladičke:
anja.n
Jaz sem 1x nasedla in kupila psičko brez rodovnika. Domov sem pripeljala psičko pasme ”mops”, bila je sobota, tako prestrašene živali v življenju nisem videla, prav tresla se je od strahu, psička je dobila hudo drisko v nedeljo in v ponedeljek sem jo odpeljala k veterinarju in tam za zdravljenje in zdravila + dietna hrana pustila preko 150€, psička je imela hudo drisko, polna notranjih zajedalcev pa bolh, dehidrirana, podhranjena, hvala bogu, zdaj je zaenkrat zdrava in, če bi vse skupaj zračunala, kar sem dala za veterinarja, bi doma imela rodovniško psičko. Seveda jo pa zdaj ne zamenjam za nobeno rodovniško psičko. Jaz ti nakup nerodovniškega psa odsvetujem, odločitev je tvoja, saj se gre za tvoj denar, nerodovniške in rodovniške psičke dobiš na oglasih, ki so na netu (bolha.net, salamonov oglasnik…).Cena nerodovniških francoskih buldogov je okoli 400€, rodovniških pa cca 700-800€. Premisli pa srečno pri iskanju novega družinskega člana.
Tasmanski vrag
Seveda pred vzrejo te pasme, se bom pozanima od A do Ž. Trenutno pač prebiram članke o nastanku te pasme, dobre/slabe lastnosti, pogoste zdravstvene težave… in najprej mora psička priti k nam v dom in, do vzreje, če se bomo zanjo odločili, bo preteklo veliko časa.
Se bom pa tudi obrnila na kinološko zvezo, kje bodo imeli še kakšno leglo, dobila sem eno psičko, slike dobim – nato se bom odločila.Željo imam črno psičko s belo liso, raje počakam tudi še kak mesec ali več, da dobim psičko, ki mi je všeč – predvsem pa seveda zdravo!
Priporočam vam, da nikakor psičke ne kupite pri prvem vzreditelju, ki ima trenutno leglo. Priporočam, da se povežete z večimi, tudi če trenutno nimajo legla in ga šele načrtujejo. Vprašajte jih tisoč in eno stvar, ki vas zanima. Preučiti paritvene kombinacije, pobrskajte za informacijami o mladičih, ki so jih vzreditelji že imeli. Obiščite več vzrediteljev, če imate možnost, da vidite razliko med tem, kako skrbijo za psico in mladiče.
Pa srečno pri iskanju vaše psičke 🙂
v Sloveniji je kar nekaj vzrediteljev francoskih buldogov. Če se pokliče na kinološko zvezo se dobi le imeni dveh vzrediteljev. Cene pri teh dveh so dokaj visoke, saj naj bi veljali za najbolj priznane. ( od 1000-1200 eur – manj gotovo ne). Vendar če si vzamete čas so še drugi vzreditelji, ki prav tako ponujajo lepe rodovniške mladiče (s slovenskimi rodovniki). Naj omenim tri Stara gora pri Šentilju, Fram pri MAriboru, psarna Celeja v Braslovčah. Cene mladičev so v zadnjih treh tudi nekaj nižje (cca 700-800 eur)
Jaz sem svojega buldoga kupila letos, in sicer v psarni Celeja. Je zdrav, živahen kuža. Nekateri izmed teh vzrediteljev imajo tudi spletne strani.
upam, da vam bo kaj v pomoč.
Tudi jaz bi predlagala, da kontaktiraš čimveč vzrediteljev in se pozanimaš glede napovedanih legel.
Tukaj najdeš kontakte dveh, v eni psarni so imeli že nekajkrat svetle mladiče:
Sicer pa se, kot je Maja. predlagala, glede napovedanh legel obrni na Kinološko zvezo Slovenije. In pa na Slovenski klub za pritlikave pasme, kjer ti bodo posredovali tudi podatke vzrediteljev, ki trenutno nimajo napovedanih legel, kontaktne podatke najdeš na tej strani: