Najdi forum

“francoska” solata

Je meni zelo dobra. Zakon. Samo je problem majoneza. A se da “francosko” solato pripravit za več dni (brez krompirja; samo kumare, korenček, grah, jajčka …) s kako drugo polivko? Ali pa kaj identičnega francoski solati? Lepo prosim za en recept.

Jaz ne maram majoneze. Namesto nje dajem v take in podobne solate malo pasirane skute, začinjene s poprom, žličko ali po okusu gorčice (senf), in malo kisa od vloženih kumaric, da je bolj aromatično in se da preliti čez solato. Po videzu je preliv podoben majonezi. Včasih dam v tak preliv zelo na drobno narezano čebulo. Poskusi, meni in možu je všeč, čeprav on “obrajta” tudi majonezo.

LP Paja

Jaz vedno francosko delam z doma narejeno majonezo.
2 rumenjaka stepen, da postane masa zelo gosta nato pa vlijem pol decilitra olja, dodam sol in poper in zenf. Zenfa, dam po okusu. Meni je odličnega okusa.

Nina

Kolk je to manj/več kalorično – mislim domača od kupljene majoneze??

okej tkole je….

1.) francoska solata brez majoneze ni francoska solata..mislim da smo imeli ze to debato pri pesto genovese le da je tam slo za pesto.da das skuto noter in nevem kaj se vse..no ja ravno vecerna oz. popoldanska jed to ni ane???

2.)v majonezo (doma narejeno) se daje tudi sok limone ..nekateri dajejo kis vendar pa limona prispeva tiso rahlo kislost ki jo majoneza potrebuje…

3.)razlika med doma narejeno in kupljeno majonezo je prakticno nicna …stvar je v tem da pac doma narejeno majonezo lahko zacinis po svoje ..konec koncev lahko tudi kupljeni dodas zacimbe ..razlika v kaloricni??? ha ha ha ha je ni…in tisti ki prodajajo light majonezo..ha ha ha ha ha hahah light majoneze NI!!!!!! a je se kdo slisal za light olje????? namrec iz tega je majoneza narejena!!! to je le trgovsko nategovanje potrosnikov …tako kot s tem da napisejo da to rastlinsko olje je pa brez holesterola .hehehe lepo vas prosim vsako rastlinsko olje je brez holesterola ..le potrosniki tega ne vedo in zagrabijo…majoneza je majoneza pa ce je doma narejena ali pa kupljena……potejto potato..tomejto tomato…majoneza helmans ..majoneza iz domacga mikserja …vse je isto…razmisli o kaksni drugi solati:)) ali pa jo uzivej v manjsih kolicinah

lep pozdrav

Namest majoneze lahko daš na solato jogurt (ali jogurt in majonezo ali jogurt in kislo smetno – pač kaj maš raje). Okus sicer ni enak, kalorij pa je tudi bistveno manj. Meni osebno je boljša francoska z jogurtom (ni tak težka!)

Dober tek! Naja

Pri nas doma smo bili sicer vsi majonezojedi, ampak francosko smo pa imeli raje nekoliko lazjo in nismo majoneze zlivali v hektolitrih notri, kot smo opazili, imajo navado poceti drugod. Mi smo dali majoneze toliko, da je dala potrebno mastnost in aromo, dodajali navaden jogurt, da se je lepo mesalo in se kis od vlozenih kumaric, ker smo bili na to nori.

OK, da ne bo samuel ponorel: temu nismo rekli francoska solata, ampak žbrlj.

Tako da – francoske solate ne maram preveč, imam pa rada žbrlj, ampak to je jed, ki si jo privoščim verjetno samo enkrat letno – ob novoletnih praznikih.

__ http://www.cenim.se

Jaz pa majoneze ne maram pa mi mami nardi vedno zelenjavo, ki pride v francosko solato, posebaj samo s kisom, oljem in soljo. V bistvu imam potem navadno solato.
Meni je to tako zelo dobro.

Ej, hvala za odgovore. Mislim, da bom tale žbrlj probala.
pa lp

V Ameriki prodajajo fat-free-oil 🙂

Fat Free oil my ass….to je glih neki za debilne americane…sej ne mores vrjet de res to nabavljajo..svasta:))

Jst pa jogurt zmešam z žlico gorčice pa mal kisa, pa je to namest majoneze. Iste barve, pa skor se ne okusi, da gre za različne stvari. Pa mene po majonezi boli trebuh, ker je premastna… tako, da je to boljše.

Xtrm : ce ze to delas lahko namesto kisa stisnes v polivko Limonin sok….mocno priporocam ..probaj razlika je ocitna..

lep pozdrav

OK super, bom poskusila 🙂

New Report

Close