Jaz ne maram majoneze. Namesto nje dajem v take in podobne solate malo pasirane skute, začinjene s poprom, žličko ali po okusu gorčice (senf), in malo kisa od vloženih kumaric, da je bolj aromatično in se da preliti čez solato. Po videzu je preliv podoben majonezi. Včasih dam v tak preliv zelo na drobno narezano čebulo. Poskusi, meni in možu je všeč, čeprav on “obrajta” tudi majonezo.
LP Paja
okej tkole je….
1.) francoska solata brez majoneze ni francoska solata..mislim da smo imeli ze to debato pri pesto genovese le da je tam slo za pesto.da das skuto noter in nevem kaj se vse..no ja ravno vecerna oz. popoldanska jed to ni ane???
2.)v majonezo (doma narejeno) se daje tudi sok limone ..nekateri dajejo kis vendar pa limona prispeva tiso rahlo kislost ki jo majoneza potrebuje…
3.)razlika med doma narejeno in kupljeno majonezo je prakticno nicna …stvar je v tem da pac doma narejeno majonezo lahko zacinis po svoje ..konec koncev lahko tudi kupljeni dodas zacimbe ..razlika v kaloricni??? ha ha ha ha je ni…in tisti ki prodajajo light majonezo..ha ha ha ha ha hahah light majoneze NI!!!!!! a je se kdo slisal za light olje????? namrec iz tega je majoneza narejena!!! to je le trgovsko nategovanje potrosnikov …tako kot s tem da napisejo da to rastlinsko olje je pa brez holesterola .hehehe lepo vas prosim vsako rastlinsko olje je brez holesterola ..le potrosniki tega ne vedo in zagrabijo…majoneza je majoneza pa ce je doma narejena ali pa kupljena……potejto potato..tomejto tomato…majoneza helmans ..majoneza iz domacga mikserja …vse je isto…razmisli o kaksni drugi solati:)) ali pa jo uzivej v manjsih kolicinah
lep pozdrav
Pri nas doma smo bili sicer vsi majonezojedi, ampak francosko smo pa imeli raje nekoliko lazjo in nismo majoneze zlivali v hektolitrih notri, kot smo opazili, imajo navado poceti drugod. Mi smo dali majoneze toliko, da je dala potrebno mastnost in aromo, dodajali navaden jogurt, da se je lepo mesalo in se kis od vlozenih kumaric, ker smo bili na to nori.
OK, da ne bo samuel ponorel: temu nismo rekli francoska solata, ampak žbrlj.
Tako da – francoske solate ne maram preveč, imam pa rada žbrlj, ampak to je jed, ki si jo privoščim verjetno samo enkrat letno – ob novoletnih praznikih.