Najdi forum

Fragmin po porodu

Spoštovani,

Bliža se porod, mene pa vedno bolj skrbi. Predvsem injekcije fragmina, ki naj bi jih dobivala 14 dni po porodu preventivno. To je predlog ene izmed zdravnic iz ambulante, kjer sem bila to nosečnost dodatno vodena, zaradi palpitacij, katerim nismo našli vzroka, vse bp. če sem prav razumela so bile povod tega predloga vidne žile na desnem meču (  mi še ne izstopajo, dejansko sem s kompresijo uspela vzdržati stanje izpred nosečnosti, so pa seveda vidne, bolj modre itd) plus moja starost…41 let. V prejsnih nosečnosti nobenih težav po porodu s strdki. Bi bila možnost da fragmin zavrnem( res ne je groza teh injekcij + verjamem da tudi te niso nedolžne, v primeru stranskih učinkov?) In poskrbim za kakšno dodatno analizo krvi po porodu, več gibanja z nogami tudi v ležečem položaju, z dovolj veliko hidracijo in primerno prehrano? Cenim vaše mnenje.

Najlepša hvala za odgovor že vnaprej! Lep dan vam želim.

Spoštovani,

res skoraj neverjetno, kaj vse človek tule izve! Seveda je uporaba Fragmina včasih stvar “mehke presoje” in v veliki večini primerih je ta le preventivna. Ampak, če se vi konkretno tako zelo bojite morebitnih stranskih učinkov Fragmina, ni razloga, da bi ne mogli tega zdravila ne uporabljati. Itak si ga morate naučiti aplicirati sami in nenazadnje, nobeno zdravljenje ni obvezno. Prav vsako zdravljenje lahko zavrnemo, seveda z zavedanjem, da, če je le to nujno, da tvegamo pač poslabšanje bolezni ali stanja, ki ga zdravnik želi preprečiti ali zdraviti. Ampak kot rečeno, pri preprečevanju je treba zdravilo praviloma predpisati več 10 ali več 100 pacientom, da pri enem samem dejansko preprečimo problem.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close