Najdi forum

Pozdravljeni!
Doma ima foxterierja že šesto leto. Kot vsi terierji je zelo zelo trmast in včasih se mi zdi kot da bi bil gluh, ampak, to samo takrat, ko noče kaj slišati. Saj ko mu rečeš – Grava? ima že ušesa pokoncu, pa tisti mali repek tako miga, da dobro da mu ne odpade. Lansko leto prvič se je zgodilo, da se moj kuža ni mogel premakniti. V enem letu, se je to ponovilo še kakšnih 5x- takrat ko smo ga videli, lahko da se mu to dogaja tudi dopoldne, ko pa je sam v pesjaku. V glavnem kuža se ne more premakniti in telo mu postane zelo trdo, nima ravnotežja. Takrat ga začnemo masirati po celem telesu, ker zgleda tako, kot bi mišice otrdele.Slišala sem, da se to dogaja terierje, kot neka božjast. Imate vi mogoče isti problem, se vam je to že zgodilo in kako ukrepate. Tudi zdravnika sem že vprašala, pa je rekel da bi ga moral videti, samo kaj ko ni takrat zdravnika v bližini in mu sami pomagamo. Lep dan še naprej. Hvala.

Lahko ima epileptične napade. Pojdi k drugemu veterinarju in natančno opiši dogajanje ( morebitno veslanje z nogami, zavijanje oči…). Res da je treba zadeve videti, vendar ga ni človeka, ki bi nekaj mesecev čakal pri psu kdaj bo imel napad, da ga lahko vidi. Če res natančno opišeš (tisto zgoraj je premalo) bo lahko sklepal in kuža zdravil. Bolj je uspešno če se z zdravljenjem začne čim prej.

LP
Tinoča

Pozdrav,

vidim, da je od tvojega vprasanja minilo ze nekaj casa, pa bom vseeno odgovorila, ker vidim, da nisi dobila mnogo odgovorov.

Ne vem, tocno, kako krci pri vasem psu izgledajo. Morda pa je podobno kot pri moji (pokojni) psicki. Obcasno jo je zgrabil krc, misice so ji otrdele, zraven pa je zelo jokala/cvilila. To se je dogalajo cca. 1x na mesec, zadnji mesec njenega zivljenja pa se je mocno stopnjevalo. Zato predvidevam, da je bilo to povezano z rakom na maternici, ceprav se veterinatrji o tem niso izrekli. Da te ne bo zdaj skrbelo za psa, naj te potolazim, da je nasa psicka prvi krc dobila ze 6 let pred smrtjo. In mislim, da je razen v casu krca (pol minute) pred in po tem ni bolelo. Po krcu se je vedno pretegnila in videti je bilo kot olajsanje. Po nekaj casa sem se naucila prepoznati, kdaj jo bo krc zgrabil, saj je postala nemirna in je se je zatekla v kaksen kot. Zdelo se mi je, da je pomagalo, ce sem ji ob krcu masirala trebuh.

Nocem te strasiti, vendar bi morda bilo smiselno psa pregledati za morebitne rakave tvorbe (posebej, ce je psicka). Morda zolcni kamni? Kot sem nekje prebrala se epilepsije pri starih psih ne razvijejo kar tako nenadoma (ne vem pa, ce je to res?).

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Pozdrav,

Pikica

hvala za odgovore. zadnjič sem ga peljala k frizerju, ki je bil včasih dreser psov in mi je rekel, da čisto možno, da je neka vrsta božjast. potrebno bo iti k veterinarju da nam bo dal neke tablete. lp

New Report

Close