Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje fotokopirni stroj in nosečnost

fotokopirni stroj in nosečnost

Helo nosečke zlate. Prosim vas povejte mi če veste kako vpliva kopirni stroj na otročka v trebuhu, ker sem v službi, kjer se kopirni stroj stalno uporablja in me je včeraj ena stranka opozorila, da je lahko sevanje iz kopirnega stroja zelo nevarno za otročka, Zanima me če katera karkoli ve v zvezi s tem. hvala že vnaprej za nasvete, pa ne si mislt da sem ful panična.

Ja, vsaka elektična naprava seva. Močnejša kot je, bolj seva. Npr. sesalec za prah seva ene 10-krat toliko kot računalnik.

Jaz delam vse, enako kot prej. Če pa imaš možnost, se pa malo izogni kopiranju.

Meni je ginekologinja zatrdila, da ni nevarno(je bila kar malce posmehljiva). Jaz tudi nisem hotela izpast panična pri gin., vendar če ne bi vprašala, bi me pa morilo tako kot tebe, dokler nisi vprašala.

Lepo nosečnost,

N.

meni so rekli da ne seva nič bolj kot druga električna naprava, torej brez panike! Bolj je škodljivo za oči, če kopiraš z odprtim pokrovom in imaš še belo oz. rumeno žarnico. Novejši stroji pa imajo že zelene in ti sploh niso nevarni.

Mi pa vzdržujemo fotokopirne stroje. Če delaš v zaprtem prostoru, ponavadi se voha, da zrak smrdi, če stroj veliko dela. To pa zato, ker zrak, ki uhaja iz stroja, ko ta dela, vsebuje strupene snovi. Praviloma, bi morali na strojih redno menjavati t.i. ozonske filtre, ki prečistijo zrak. Vendar tega skoraj nihče ne počne, saj stroj dela normalno tudi brez tega stroška. In to je veliko bolj strupeno od samega sevanja. Tako da ti priporočam, da imaš čimveč odprto okno ali vrata, da se prostor zrači. Starejši, kot je stroj, slabše je.
Moj osebni zdravnik je strašno proti fot.strojem, ker smatra, da škodijo zdravju.

Pa lep dan…

Popolnoma enako je tudi z laserskimi tiskalniki. Ko sem bil še šudent so nam govorili, da naj bilo to celo kancerogeno. Vseeno bi se na tvojem mestu (če je seveda mogoče) izogibal prostora s fotokopirci.

New Report

Close