Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja fotografiranje novorojencev

fotografiranje novorojencev

Dragi starši, prosim pomagajte. Slišala sem, da novorojenca baje ne smeš slikati s flešom. Zanima me ali je to res, kako ste vi sl8ikali vaše pravkar rojeno dete- normalno z fotoaparatom in flešom? In so v porodnišnicah dovolili? Če res ne smeš- kdaj ga lahko tako slikaš?

Jaz sem ga takoj slišala s flešom in to že v porodnišnici

Našega fantka smo slikali, ko je bil še skoraj na popkovini… Nihče ni nič rekel, pa izgleda, da mu tudi ni nič škodovalo… zdaj veselo opazuje svet okoli sebe, še posebej vse, kar se sveti…
Vi ga kar slikajte…

Pa lep pozdrav…

Anita

Tudi mi smo našega fantka slikali še v porodni sobi. Škoduje ne, res pa je, da se otrok lahko ustraši nenadnega bliska, zato (vsaj od začetka) ne pretiravaj preveč.

LP

Tudi mi smo se poslikali že v porodni sobi.

In ste vi uporabljali fotoaparat ki ima avtomatski fleš?

Mi, da.
Anita

Mi tudi.

Tinka

Jaz tudi.
Je pa res, da nisem naredila ogromno posnetov.

Jerneja smo v preteklih 10 mesecih kar dobro poslikali od vseh strani. Tudi sam aparat mu je izredno všeč, saj ko te zagleda z njim, se takoj priplazi naproti. Bliskanje (avtomatsko) ga ne moti.
V eni od revij sem prebrala mnenje zdravnika, da fotografiranje dojenčku sicer ne škoduje, izogibati se je pa seveda treba (kot pri vsakem), da bi s flešem slikali od preblizu in prevečkrat zaporedoma. Običajno fotografiranje pa je neškodljivo tudi za otroške oči.

če te zelo skrbi, uporabi bolj občutljiv film … 800 asa, in mirno roko : )
drugače smo pa mi tudi sina slikali takoj .. s flešem.

New Report

Close