Foto reportaža z dneva prostovoljcev na OI, 14.12.
Društvo bolnikov z limfomom je imelo štant s promo materiralom in Ferero bomboni, kismo jih zaradi bolike in velikosti za hec poimenovali kar “Ferero bezgavke”. :)) Malo heca mora bit!
Fotografiral je med drugim tudi celoten dogodek. In ob enem uspel opravljati še ostalo delo. Seveda mu je pomagal tudi drugi varnostnik. Oba sta zelo fejst. Ju imam v dobrem spominu še iz časa, ko sem se zdravila na OI in ko sta nesebično in vedno nasmejano pomagala z nasveti, ko sem se še lovila po novonastajajočem OI.
Na fotki je tudi eden od reševalcev. Ga ne poznam. Je pa skupaj z Janezom pomagal, da smo na MON-ovem štantu vzpostavili vezo z internetnom.
Spoznala sem veliko mladih in starejših prostovoljcev, ki nesebično pomagajo bolnikom, ki so hospitalizirani na OI. Z družabnimi igrami, različnimi delavnicami in predvsem druženjem bolnikom nudijo oporo in jih poskušajo popeljati čim dlje od skrbi, strahu in bolnišničnega vsakdana.
Vsi prostovoljci delajo pod okriljem zlate in prizadevne gospe Klelije Štrancar, ki se trudi, da bi bilo prostovoljstvo na OI koristno in hvala ji v imenu vseh tistih, ki čutimo pomen njenega dela. Zlata, zlata, zlata Klelija! :))) Sonček!
iz ambulante št. 11 (če se prav spomnim). Marija je zlata in dobrovoljna sestrica, ki svojo ljubezen in dobro voljo v trnutku podari tudi biolnikom. Trudi se 100/h, kar bolniki znamo ceniti.