Foto
Dekleta in fantje!
Kakšne izkušnje imate s privat slikanjem oz.z intimnim slikanjem
sebe oz.svojih partnerjev(-ic), pač kot erotične slike za interno rabo.
Vem da je pametno uporabiti polaroidni aparat oz. zdaj že digitalnega,
da seveda ne pride kaj v napačne roke.
Vprašanje za dekleta: ali Vam je to glupo, če je oz. bi partner izrazil
željo po fotografiranju Vašega golega(ali napol) telesa ali ne.
Kako je to sprejemlljivo pri Vas?
Kaj pa snemanje z kamerami pač na kaseto med delanjem otrok?
Prosim za Vaše izkušnje, predvsem punce, saj sem že parkrat omenil
varianto fotografiranja punci pa pač še nisem rešil zadeve!
Kakšen pristop?
L.P.
Jaz sem že ene par prijateljic fotografiral v erotičnih pozah. Pa je ena te fotke pokazala še prijateljici in je še druga hotela, da jo slikam. In se jih je do sedaj na ta način že kar nekaj nabralo. Ena druga se je slikala, da bi možu podarila fotografije za rojstni dan, in je bil potem ful navdušen. Lepše pa pridejo črnobele fotke, ki jih tudi sam razvijem. Punce mi zaupajo, da bom naredil dobre fotografije in da jih ne bom kazal naokoli nepoklicanim, jaz pa se tega dogovora striktno držim. Tako sem si pridobil zaupanje in sedaj pri teh puncah nimam več problema jih prepričat, da se gole slikajo. Slike so pa všeč tudi puncam, in mislim, da je vsaka rada lepa na sliki.
Če ti še nisi uspel rešiti zadeve pri svoji punci, mislim ta ti punca še premalo zaupa. Počakaj še malo da si pridobiš več zaupanja, potem pa bo šlo zlahka.
LP
Prvic: s tako prosnjo ne mnores pridt ven (vsaj ponavadi) takoj ko zacneta hodit. Najbl plodno je predlagat kaj takega potem ko ze ene par mesecev (recimo 4, 3) seksata in sta se ze dobro ogledala. Punca ti mora zaupat, da ne bos tega kazal tistim, katerim ona noce. In zlo ti priporocam da se tega drzis. Ce jih bos objavljal na netu jo lepo prosi in (ce bo hotla) rezi obraze in glave in razpoznavna znamenja ven iz slik. Upostevat mors tud njene zelje glede motviov – ce noce skoz drzat nog narazen je ne silit. Ce ona noce skoraj nic pokazat in te to ne zadovolji potem rajs nehajta s slikanjem ker njej ocitno to ni prav pogodu.
Drugic: odvisno kasne “ambicije” mas. Ce si samo mal spervertiran, kar je cist okej, in bi rad delal “packaste” slikice (razne slike razmaknjenih nog itd…), potem je to to – ne rabis vedet nic druzga. To bojo fine slikce za umazano rajcanje, problem je samo to, da velikrat punce nocjo izpast kot “packe”, ker se jim zdi da so na takih slikah samo kot spolni objekt (ni pravilo – eno hocjo bit “umazane”). To je sicer trapasto, ker so spolni objekt ze ce so v spodnjicah – to je itak v nasih glavah. Ce hoces delat “lepe” fotke, ti bojo punce to prej dovolile (ko ti bojo zaupale seveda, po enem casu) ker se jim zdi da tam niso spolni objekt ampak da so povelicevane (oh o tem bi lahko se tolk napisal). Ampak za “lepe” fotke rabis mal znanja pa boljso opremo. Kaksen fin fotoaparat, ki ni trotl pa najmanj dva objektiva (enga recimo od 24-80, drugega od 80 do 200, oba naj imata cim vecji premer, da gre svetloba lazje noter, ker bos slikal v slabih svbetlobnih razmerah). Po znanje gres v knjige po opremo pa v avstrijo. Potem si jih lahko tudi sam razvijas. Aja pa kasen obcutljivejsi film, ce bos slikal v temi.
Aja za trotl aparat – mal pazi glede blica: slike zarad blica lahko izpadejo precej nagravzne tko da je boljs da je ful velik svetlobe v sobi in blic dela z zmanjsano mocjo. Pa ne met naj najcenejsega trotla, vsaj tok dober naj bo da prilagaja moc blica svetlobnim razmeram.
Po mojih izkusnjah se punce sicer pustijo slikat, se vsec jim je, samo zaupat ti morajo. Pa tut vecinoma, kot sem ze reku, majo rajs bolj “art” fotke. Jaz sem mel to sreco da sem izsolan tut za fotografa in to ni blo tezko.
Lahko tut muco pokazejo samo more bit to na tak nacin da je fotka na koncu , ne vem,…fensi. Ne marajo se vidt na kakih polaroidih al pa fotkah s trotlom in blicom kjer se vidi samo njihova rit, bela od blica, rdece pikice na riti (ki izstopajo tut zarad blica) in detajlni zemljvid razporka med nogami. Zgleda zenske nimajo prav razciscenga odnosa do imidza svoje “lulike”, je ne vidijo kot nekaj lepega in neodoljivega. Po eni strni jim je vsec pa drugi pa jih odbija, tko da tle se zna zgodit da bi imel lahko probleme. Jaz mislm da so “art” fotke in tiste kao “grobe” trotl fotke isto kar se seksipila tice. Samo drugacen zanr je. Ampak zenske je to tezko prepricat.
Se nekaj glede razvijanja!
Ni se treba pretirano bat in obremenjevat zaradi razvijanja. Tam kjer razvijajo imajo tolk filmov da jih vecinoma sploh ne pregledajo. Pa tut ce jih ni ravno ne vem kolk casa da bi se lahko naslajali nad njimi. Seveda to velja za vecje razvijalce – v lj. je to vecina znanih. Najbolj anonimno pa je ce das razvit v DM. Tam pustis film, svoje zahteve na papirju in prides cez par dni iskat. Noben te ne sprejme za pultom noben ti ne izroci fotk. Oddas anonimno sprejmes anonimno (razen imena na narocilnici, ki si ga lahku tud izmislis ce ti je tolk pomembno). Slike iz DM razvijajo vse v Kranju v Foto GM. Torej iz vseh ljubljanskih DM-ov (ce se od kod drugod ne vem) plus vsi ki prinesejo razvijat direktno v Foto GM – jaz mislim da ni velik moznosti da bi se tretje osebe prav naslahjale nad tvojimi fotkami. Jaz sem dostikrat dajal rocno razvijat crnio-bele fotke kadar nisem imel casa, kar pomeni da so vsako fotko dobro pregledali (da so izostrili povecavo, dolocili osvetlitev papirja…), pa me ni nic motilo ker vem da se je bolj moral ukvarjat s tem da je naredil vse cim bolj prav kto s tem da bi prav prouceval kdo je an sliki. Sicer CB fotke ne delajo tolk dobre zunaj, je boljs sam doma razvijat. Prijatelj je delal v eni od foto razvijalnic in mi je pravil da sicer dobijo marsikaj za razvijat ampak ni nikoli casa da bi se usedel in gledal – na kratko – obrazov se ne bi zapšomnil razen ce bi bili na slikah prijatelji ki jih vidi vsak dan, pa se to dvomi.
mene to ne moti –
ce imam s fantom dober odnos, zakaj me ne bi mogel slikati na kak eroticen nacin? Poudarjam eroticen.
Slikal me je na morju, zgoraj brez – lepa slika, eroticna… mene to ne moti…
snemala sva se tudi, samo sva takoj izbrisala, ko sva pogledala – ker je bil namen samo videti naju z vidika “tretje osebe” in je bilo ful dobro.
cau
Gotovo ima kak čar slikanje in popestri posteljne aktivnosti. Se mi pa zdi, da je bolj pametno uporabiti polaroid ali pa poskrbeti, da fotke in negativi ne pridejo v neprave roke. Recimo, da ne bi po nekaj letih kaka fotka prišla na dan, ko bi ti bil-a z nekom drugim v resni, morda zakonski zvezi. Ne razumejo vsi tega, zato, ob zabavi tudi malo previdnosti za prihodnost. Pa veliko zabave.
ni glupo, če slike ne bodo prišle v neprave roke. Ce jih bosta imela samo vidva s punco, je super, ker je to sam vajina stvar!
Se strinjam z amazonko 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.