Najdi forum

Forumu na pot

Najpogostejše bolezni zgornjega dela prebavil – gastroezofagealna refluksna bolezen (GERB), razjede želodca in dvanajstnika, okužba z bakterijo H. pylori in dispepsija so bolezni, ki se pogosto kažejo s simptomi, kot so: zgaga, vračanje želodčne kisline v požiralnik, bolečina v zgornjem delu trebuha, napenjanje, spahovanje, slabost ali celo bruhanje…

O svojih težavah se lahko posvetujete s strokovnjakinjama: dr. Natašo Smrekar, dr. med iz Gastro klinike in Marijo Štefančič Gašperšič, dr. med, družinsko zdravnico Ordinacije iz Iga.

Spoštovani moderatorki,
dobrodošli v ekipi strokovnjakov na Med.Over.Net.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Pozdravljeni . Pred nekaj dnevi sem bila na gastroskopiji zaradi občutka tujka v zgornjem delu požiralnika.V izvidu piše ,da je v požiralniku videti več belkastih sprememb,ki so rahlo dvignjene nad okolico.Zdravnica je zraven pripisala -KSANTELAZMA? ,odvzeta pa je tudi biopsija tega.Ker sem v skrbeh vas sprašujem ali je lahko to kaj hujšega ? Hvala in LP

Pozdravljeni!

Ksantelazma pomeni omejeno kopičenje holesterola pod kožo, ponavadi ksantelazmo najdemo na vekah. Podobno se lahko zgodi tudi na sluznicah. Gre za lokalno motnjo presnove maščob inso lahko posledica povišanega holesterola.

Lp,Nataša Smrekar

Pozdravljeni.Še enkrat se obračam na vas zaradi ksantelazme na sluznici požiralnika in sicer me zanima ,če je to res to kar je napisala zdravnica ali se da to odstraniti in ali je to nevarno?Hvala in LP

Pozdravljeni!

Ksantelazme v požiralniku se ne odstranjuje in ni nevarna zadeva.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close