Forumovke se predstavljamo….
starost:29
starost partnerja:36
trajanje poskušanja:2 leti
št. nosečnosti:0
št. otrok:0
št. in vrsta kosmatih/pernatih otrok: 1 kuža
vzrok neplodnosti: višja stopnja pco, sekundarna amenoreja
terapija/postopek: dabraston, primolut nor, Klomifen, folikulometrija 2 ciklusa, laparoskopija in HSC (odstranitev pregrade), zdaj ponovno Dabraston in Klomifen
zdravnik/klinika:dr. Gergolet, Nova Gorica
dodatki prehrani/naravne metode/zelišča: tifol – ne
način spremljanja ovulacij: dokazano nimam ovulacij
priporočena literatura: forum neplodnost
druga zanimanja!!!!!: gorništvo
Draga Svetlana
Ne skrbi nič, tudi vama bo posijal sonček sreče.
Tudi mi dva z možem sva bila vedno bolj tiha in žalostna, ker ni bilo uspeha in ne. Naenkrat se je pojavil ČUDEŽ. Na svet je pokukal najin sinko, ki naju zeloooo osrečuje. Sinko ima najrajši očka, ko očka je v službi komaj čaka, da pride domov in potem je v hiši veselje.
Mož pa raste od sreče, ki ima takšno majhno štručko, no sedaj je že kar malo velik star 15. mes.
Svetlana tudi jaz spremljam tvojo zgodbo. Če katera napiše, da ji je uspelo je zame pravo veselje, srečna sem.
Zeloooo rada dam kakšen dober nasvet, ki sem vse poizkusila, z strani slabega in dobrega.
Želim ti čim prej, da prideš, do dveh modrih črticah
Lep pozdravček
Doroteja
Še jaz…
starost: 33
starost partnerja: 36
trajanje poskušanja: 2 leti
št. nosečnosti: 0
št. otrok: 0
št. in vrsta kosmatih/pernatih otrok: en kosmatinec
vzrok neplodnosti: azospermija
terapija/postopek: 1 žal neuspešen IVF ICSI
zdravnik/klinika: dr. Vlajsavljevič, MB
dodatki prehrani/naravne metode/zelišča: nič posebnega, se trudimo zdravo jesti in živeti
način spremljanja ovulacij: /
priporočena literatura: internet, ivf.com….
druga zanimanja!!!!!: vse po malem, tako da tako al tako vsi mislijo, da zato nimamo otrok 🙂
Da bo le čimprej drugače…
lp daša
se jaz,
starost: 36
starost partnerja: 42
trajanje poskušanja: 2 leti
št. nosečnosti: 0
št. in vrsta kosmatih/pernatih otrok: 0
vzrok neplodnosti: zgleda pregrada (moz je OK)
terapija/postopek: meritev folikulometrije, Klomifen (reagirala zelo slabo), laparoskopija in HSC (opravljena v novembru)
zdravnik/klinika: dr. Gergolet
dodatki prehrani/naravne metode/zelišča:
način spremljanja ovulacij: vem kadaj jo imam – redne m.
priporočena literatura: seveda tale forum
druga zanimanja!!!!!: jadranje
Hojla punce,
Jaz jih imam še 32, moj pa 36 (čez par dni nama prištejte po eno leto) in brez zaščite delava na bejbiju že (uf uf), kva pa vem, cca 8 let al pa še več.
Blo je tko, da ko je zanosila moja naj frendica, sem se koj stopila ko med, moj pa z mano. No in od takrat delamo, pa delamo, pa nič… Mimogrede tamala jih bo zdele mela že devet.
Je pa res, da nisva za otroka nič naredila v smislu, da nama pač ne gre in da bi poiskala pomoč. Prvič sva se “zbudila” l.2002 marca, ko mi je moja G dala Klomifen, tega sem jedla do mojga prvega IVF ki je bil oktobra. Vmes sem naredila vse kar je možno HSG, laparo, histero, moj pa spermiogram. Vse je OK, sicer mi je bila odstranjena endometrioza, to pa je vse.
Za mano sta dva IVF-ja in en IUI – vse brezuspešno. Zdaj pa smo že v novem postopku…
Kosmatih živali mam polno polico, direkt nad mojo glavo, ne živih ampak unih iz Forever friends. Blago rečeno, nora sem nanje. Imam jih vseh velikosti, v različnih opravah,… letos mi je pa še Božiček prinesu največga, mu kar noge binglajo s police… No pa rečte, da nism otročja… upam, da bom še dolg, vsaj do takrat ko pride moj taprav bejbi…
A kakšna imam še zanimanja: jah, kot vsaka punca najbrž, šoping, pa masaže, pa nora potovanja ki si jih z dragim zadnje čase privoščiva (so res pravi balzam za dušo in telo), pa dobre knjige ne smejo manjkati, pa kakšen čvekalni maraton z mojo prijateljico, ko si odpreva kakšno dobro bultelko, pa mal opravljava (sej veste tud za dušo – jah, jest brez otrok, ona pa brez tipa, he he), pa še pa… To, da sem pa naravnost nora na otroke pa itak že veste. Ko je priložnost jih itak pocrklam, pa jim kaj kupim, da se jim mal učke svetijo… pa tko no…
Največja želja?
… da bi un tam zgoraj že enkrat znal prsluhnit nam iz tega foruma pa nam podaril enga srčka (al pa dva – da ne bomo preveč skromne, ne?), ker vem, jaz vem, …. da bomo take mamice (pa očkoti), da bo lahko vsak ponosen na nas…
Na dve modri (to je pa od Maksi), Brina
Pozdravljene.
Sem med novimi in se bom tudi jaz predstavila…
STAROST: 26
STAROST PARTNERJA: 26
POIZKUŠANJE: LETO IN POL
ŠT. NOSEČNOSTI: /
ŠT. OTROK: /
VZROK NEPLODNOSTI: jaz imam endometriozo, mož gre v kratkem na
spermiogram
TERAPIJA/POSTOPEK: jaz sem bila lani LAP operirana zaradi
endometrionoma in odstranili so zarastline.
Zaključila sem s 1. folikulometrijo, eno še bomo
opravili, potem sledi pregled prehodnosti ali že
prej zanositev ha-ha.
ZDRAVNIK: dr. Božič MB
DODATKI K PREHRANI: TIFOL v drugi polovici ciklusa (nekaj pa le
prihranim – šala)
NAČIN SPREMLJANJA OVULACIJ: sedaj folikulometrija in bolečine, prej
1X test
LP
No, naj bo:
Js 29, kmalu bo okrogla. Mož tri leta starejši. Imava slabše plavalce, dobrih je le za vzorec. Sva pred postopkom IUI, če ne uspe greva čez dva meseca na ICSI. Pet let brez zaščite, kakšno leto in pol na “intenzivnem oddelku”.
Skupaj z vami se želim čimprej prestaviti na forum nosečnost in se vpisati v zgoraj omenjeni klub ponosnih mam in očkov.
Do takrat pa: na dve “II” !!
Maksi
ojla,še ena,stara čez tri tedne 32, možek pa je bil glihkar43
poskušava pb.eno leto
vzrok:teratooligo….spermija;skratka premal jih je, so počasni , pa še mal čoravi
preiskav razen UZ, homonov in seveda spermiograma nisva mela
zdravnik: omiljeni dr.reš
kosmati prjatli:Golum in Bilbo(dva mačkona) pri starših in en kup potepuških mucov , ki jih fotram in ogovarjam
zdravil glih ne jem, razen kupa vitaminov in tifola , možka pa sem fotrala s cinkom
druga zanimanja, heh, teh pa kr nekej:Lush, tai ji, služba, kuharija,crkljanje,….
drgač pa nama ravno gojijo najine dojenčke, k upam , da jih vsaj za 14 dni, čeprou po moje za slabih 9 mescev , oziroma v trajno last dobiva v nedeljo.
na kup dojenčkov v 2004!!!!!!!!!!!
Nia
No pa še jaz ponovno
iz Irenau sem se, ker je bilo kar nekaj Iren, preimenovala v IU. Od takrat (junij 2002-takrat sem začela s postopki 26/6/02 je bil prvi ET) sem imela tri potrditve nosečnosti, pa so se vse žalostno končale, zdaj pa čakam M, da grem po zamrznjenčke. In je ni in je ni…
In kaj je še drugače: dve leti sem že starejša od takrat – skorajda..
aja pa bolj intenzivno se ukvarjam z varstvom nečakinje, ki bo letos dopolnila 9 let, mamica hodi v šolo….
Oila! Stara sem 28, lubi jih pa šteje kar 39. Za otročka se boriva debelih 7 let, sem pri Rešu na ICSI postopku. Upam, da bo tokrat uspelo, feb. začnem. Sreča, da imam svojo lubiko mačko, ki jo imam preveč rada, saj mi vedno nekaj zakuha a še vedno počne kar hoče. Sem oseba ,ki ji veliko pomenijo živali oz. z njimi se na določen način zdravim brez njih namreč nemorem. Srečno vsem borkam pa ,da čimprej popravimo nataliteto slovenije saj nas je kar veliko.
Doroteja,
Najlepša hvala za tvoje dobre želje in za vse nasvete, ki nam jih posreduješ. Zaenkrat živim v pričakovanju prihodnjega tedna, ko gre mož pogledat rezultate drugega spermiograma in se bo D. na podlagi tega odločil ali naju pošlje na IVF-ICSI… bomo videli. Samo želim si, da bi tudi moj mož imel doma enega otročka, ker vem, kako si tega želi.
Ti pa daj enega lubčka Tadeju še zame.
S.
Suzana, kako pa kaže zdaj z endometriozo? So ti jo odstranili? Meni so jo tudi v začetku avgusta 2003, do zdaj sva neuspešno poskušala 5 mesecev. Sem se obrnila na svojega ginekologa kar po e-mailu in moram naslednji mesec delat ovulacijske teste, da vidim kakšno je stanje, marca pa imam pregled in gremo z vsemi topovi v napad:))
V bistvu me pa zanima naslednje; zelo me skrbi, da se tale endometrioza že ne ponavlja. Pred lapro sem imela zelo boleče M, po lapro ene 4 mesece sem preživela brez tablet, tokrat pa sem spet na tabletah. Kako ti (in vse ostale z endometriozo) preživljate M?
Pozdravček, Minea
Samo spremljam vas, oglašam se ne!
starost:31
starost partnerja:31
trajanje poskušanja:4 leta
št. in vrsta kosmatih/pernatih otrok:0
vzrok neplodnosti:nepojasnjena neplodnost, moževih plavalčkov je sicer malo manj, a so rekli, da to ni zaskrbljujoče
terapija/postopek:HSG, laparo, histero, klomifen, 2 neuspešna IU in 2 neuspešna ICSI, čakata me še dva eskimčka
zdravnik/klinika:Bokal, LJ
dodatki prehrani/naravne metode/zelišča:/
način spremljanja ovulacij:nekaj let sem si merila BT, zdaj tega ne počnem več, kajti človek lahko postane s tem preveč obremenjen
priporočena literatura: /
druga zanimanja!!!!!:zelo rada berem
Pozdravljene!
Jaz 28, moz 31, skoraj 1 leto “delava otrocicka, 6 mesecev pa paniko”. Skratka se nic, jaz sedaj drugi mesec jem klomifen.Moz je na I. spermiogramu imel, malce manj semencic, ampak baje so tisti ki so super- bomo vidli! Drugace, razen UZ- 5X se nobene preiskave. Ce bo II. spermiogram podoben, verjetno na kaksnen postoperk.
Zivali: pravkar se pogovarjava o kosmatem ljubljencku, sva oba za- tako da na spomlad bo; Izredno rada potujeva v oddaljene, ljubiva smucanje, jaz cvek- v zivo, ali po telefonu. Seveda, naj ne pozabim omenit sopinga, pa kavice s kolegicami, pa kaksen kino in kdaj gledalisce.
Najvecja zelja: v kratkem postati mama.
Vsem veliko otrocickov, Vivva
ojla,
sem pravkar 38, dragi pa 39 (heh, sem med najstarejšimi)
prvič v postopek : februar 2003
vzrok neplodnosti: nepojasnjen. Odstranili mi pregrado lani spomladi, naredili še ostalo, pa vse bp
dr: Tomaževič na GK
št. nosečnosti, splavov in otrok=O
kosmati prijatli: velika ljubav mačketina Maine Coon, žal neozdravljivo bolna in zato scrkljana do nezavesti
zdravila: jemljem Tifol že leto in več-hah, homeopatsko zdravljenje
užitki: živali, knjige, filmi, muska, hrana, sprehodi,
neužitki: medicinski posegi in vsakomesečna M
po naravi pesimistka, pa se trudim, da ne bi bila
Na otročke!
Starost: 28
Starost partnerja: 29
Trajanje poskušanja: 2 leta
Št. nosečnosti: 0
Št. otrok: 0
Št. in vrsta kosmatih/pernatih otrok: 2 ( 2x psička)
Vzrok neplodnosti: mož O.K.; jaz O.K.
Zdravljenje: mož 3 x spermiogram; jaz laparoskopija
Zdravnik/klinika: DR.Vilma Kovač, MB
Femibionki k prehrani: Tifol, Vitamin C
Priporočena literatura: tudi jaz priporočam forum Neplodnost
Lep pozdrav,
Zdi se mi, da se moram jaz drugače predstavit po ta novem:-(
starost:30
starost partnerja:35
trajanje poskušanja:10 let -4 leta na postopkih
št. in vrsta kosmatih/pernatih otrok:1 razvajena muca
vzrok neplodnosti:moški faktor-potrebujeva darovalca
terapija/postopek:PERGONAL, GONAL F, MENOGON 8.POSTOPEKOV IVF-ICSI
zdravnik/klinika:Dr.BRANKO ZORN-LJUBLJANA IN POSTOJNA
dodatki prehrani/naravne metode/zelišča:
način spremljanja ovulacij:NI POTREBE
priporočena literatura:FORUM MED.OVER.NET ITD…., IVF STRANI NA INTERNETU, DRUŽINSKA ZDRAVSTVENA ENCIKLOPEDIJA, NEPLODNOST OD DR.HELENE MEDEN-VRTOVEC
druga zanimanja!!!!!:VRTIČKARSTVO, RAČ.IGRICE IN PROGRAMI, OBČASNO PEČEM SLAŠČICE
VSEM SKUPAJ ŽELIM LEP DAN!!!!!!!
starost: 37
starost partnerja: 44
trajanje poskušanja: tretje leto
št. nosečnosti: ena, ki se je končala v devetem tednu
št. in vrsta kosmatih/pernatih otrok: mačka Maxi, približne starosti 10 let
vzrok neplodnosti: neznan, sicer je plavalčkov malo manj, vendar to ne bi smel biti vzrok
terapija/postopek: 1 x IUI, sedaj tretjič ICSI
zdravnik/klinika: Mb. Vlaisavljević
dodatki prehrani/naravne metode/zelišča: folna kislina, veliko sadja
način spremljanja ovulacij: pred časom sem merila temperaturo, sedaj ne več, ker ovulacija je
priporočena literatura: vse kar je na internetu
druga zanimanja: živali, najbolj moja mačka!!!!, čiščenje stanovanja, telefonski pogovori s prijateljicami, nakupi…