Najdi forum

forum2

Prosim, da se držimo tega, da imamo ta forum in naj bo vreden svojega imena. V zadnjem času je bilo precej nepotrebnega razburjanja, ki ni koristilo nikomur. Zato priačkujem, da to vzamete kot pozitivno spodbudo, da predlagate pozitivne smernice za danes in nasploh, da iz sedanje situacije potegnemo kar največ dobrega, tako za gluhe kot za slišeče.

Nocoj in jutri je ponovitev predstave Mestnega društva, katerega vabilo si lahko pogledate na spletni strani drustva http://www.drustvo-gluhih-ljubljana.si, katerega podpirajo javne institucije.

Vljudno vabljeni!

MOrala bi napisati Forum 3.

Lep pozdrav

Te teme pa zaziher ne bodo zbrisali.
In hvala za zaupanje in dovoljenje, da postiramo na ta forum.
Bomo pridni in uboglivi in upoglivi in ponižni.

Še to bi povedal.
Post je tako dvoumen, nedorečen.
Npr:
Kaj podpirajo javne inštitucije, oz koga.
Možnosti so iz zapisanega namreč 3:
podpirajo mestno društvo
podpirajo predstavo
podpirajo vabilo
(verjetno so dali denar za predstavo- ampak to naj tudi piše).

Pišemo, da nekaj jasno nedvoumno povemo in da nas ljudje ki to preberejo razumejo.
logika, natančnost, razumljivost (za bralca, ne za pisca)

Pa še in še:
A če zapišemo resnico, forum ni vreden svojga imena?
A če zapišem kritiko in zahtevam pojasnilo in ukrepe ne korištim nikomur?
Še bi lahko pisal, pa me je očitno škoda za ta nivo.

Iz mojih ust nikoli ne boste slišali nasveta, ki ga nekateri dajete:

Ovce, strnite svoje vrste, da vas bo volk laže pasel.
Beri jedel.

Forum bo ostal Forum tudi potem, ko bodo zbrisali vse kar je vezano na Vaša društva in Zvezo. Mislim, da je razburjanje bilo in je potrebno, ker je to kar se dogaja v Vaši sredini podobno kriminalki. Posledice nosi gluha populacija nihče drug. Da pa se še vedno nič ni zgodilo ste krivi sami.

Pa pojdimo na predstavo gledati deklico, ki je MDGL opeharila zaradi svoje malomarnosti, nesposobnosti, samovšečnosti za celih pol milijona SIT, pa odnesla dokumentacijo, račune in računalnik, Lakaj Veršič pa je takrat ponudil svoj odstop. To si zasluži. Potem pa na špricer in na eno rundo balinanja.

Gospa Petra, kako to da vedno vi z Meri mirite situacijo. Kakšno korist bo imela gluha populacija od tega. Ali smo spet pri tisti stari varijanti, umiri situacijo ali pa ne bo denarja iz Zveze? Že na forumu MDGL je Meri omenila, da je treba po ovinkasti cesti voziti previdno. Jaz pa vam povem, da ste še vedno v garaži. Vrata te garaže pa niso zaklenjena, temveč zavarjena.

Lep pozdrav

Zakaj potem niste izbrisali samo tistih objav, ki so pomenile “nepotrebno razburjanje”, ne pa kar vseh? Ali so bili “Žoharjevi zdravstveni nasveti” preveliko razburjanje? Kdo je ukazal brisanje teme? Kdo jo je dejansko izbrisal?

Sandi

Tam se je gospod el prezidente skliceval na statut.
Na kaj se bi pa naročnica sklicevala tu, kjer statut zveze gluhih ne velja.
Evo da slišim.
Na stvar dobrega okusa se ne da sklicevati.
Kje je zdaj ta Tajni Uradni List.
Ko v Jugi!

Berem, berem in ne morem verjeti, kaj se dogaja. Kar je preveč, je preveč. Vsakdo bi moral poslušati obe strani in se nato odločiti na koncu, kdo ima prav, kdo ne. Dobro premislite, preden lahko kar tako po krivem obtožite druge.
P.S. Ogledala sem si nastop in je bila več kot čudovita. Škoda vsi, ki ste zamudili predstavo. Mislim, da bodo predvajali na televiziji. Žal ne vem, kdaj bo to.

Obtožbe niso nikakor bile krivične. Vse je podprto z dokazi. Če ne bi bilo res, tema ne bi bila odstranjena. Tebi Sandi pa hvala, ker si mi odprl oči. Pa se pojdimo dvojno moralo.

Petra pojasnilo prosim, ker je to kar se dogaja preseglo vse meje demokracije. Se pravi se moramo pogovarjati o vremenu, plesnih predstavah in še čem, nikakor pa ne o denarju, ki ga vodstvo zaradi posameznikov meče skozi okno.

Lep pozdrav

jaz pa drugače mislim. Strinjala bi se s tem, da naj se odstrani forum, če bi kdo pisal o meni laži oz. prikrojeno resnico. Seveda govorim teoretično.

Še en psevdonim. Brez komentarja.

Lep pozdrav

Sam na tako bebavost ne bi odgovarjal.
Niti Teoretično niti praktično.
Ko da bi prvi žohar pisal.
Tu je šlo za utemeljen sum.
In pričakovali smo argumentiran odgovor če to ni res.
Edini odgovor pa je bil brisanje in zaklepanje foruma.
Kar je še bolj utrdilo sum.
Eni si zelo po domače in lastniško predstavljajo zvezo, forume, pravico do svobode govora…
Bebavo od mene da pišem, saj “tipici?” ne bo potegnilo.

Forumovci ste prvič resno pokazali interes za ta forum, da bi ostal kot je, čeprav obstaja že od leta 2003 in ni bil tako obiskan kot je zdaj. Vsi prispevki pa so nedotaknjeni razen tega, kar je izginilo. In to zato, ker je vmes prišlo do velikih težav, ki niso od včeraj na danes. Če bo sreča, se bodo stvari uredile, zato prosim za potrpljenje in čas.

Lep pozdrav!

Bolani ste vsi skupaj .. le kaj boste s tem dosegli .. kaj nimate čas za zase namesto da napadate brez dokazov .. torej dajte dokaz na plano .. da vidimo če je v tem kaj resnice … zame velja rek .. govorenje v prazno ni vredno temveč dejanje je zlato pravilo ..

NekdoPač oz. dragi Pepitko,

to, da sem bolan sem na forumu že povedal, pa ne v tem smislu, kot pišeš v zgornjem kratkem sporočilu. Že Miha pa je povedal kako imenujemo in kaj zaslužijo tisti, ki se znašajo nad invalidi. Recimo, da si vzamem čas in ti napišem tule na forumu čeprav ne vem ali bi ne bilo bolje svojemu pravniku naročiti naj ti napiše dopis, ker me žališ s tem, da me ožigosaš da sem bolan.

Dokaze želiš? Kljub temu, da na vse kar je bilo napisano odgovarjate s pravniškimi grožnjami in ne z konkretnimi odgovori na forumu?!

Pa pojdimo:

Omenjeno je bilo tudi podnaslavljanje s teletekstom. V smislu – gluhi naj berejo čim manj in bodo čim manj informirani. Namreč že pred 5. leti je bil na forumu izpostavljen problem podnaslavljanja… Vabim, da si, dragi Pepito, vzameš čas in si enkrat ogledaš dnevnik. Še do danes se ni spremenilo popolnoma nič.

Tone Pezdirc zapisal že leta 2000: “Ta prispvek o TTX-u je bil v Delu 9.8., ni noben odgovoril. Sicer tudi ne pricakujem kaj velikega. V posmeh je – bil ali je še – sekretar ZGNS mag. Redžepovič podpredsednik Sveta RTV Nič odgovora. Čudno, odgovori mi urednistvo zabavnih oddaj – Miša Molk…”

… beri dalje

Torej? Razsvetli nas v čem je problem, da tehnologija napreduje z vratolomno hitrostjo, gluhi pa ostajajo še naprej prikajšani za informacije. In ne prodajaj mi kakšnih podnaslovljenih oddaj v ponovitvah. V dopoldanskem času imajo samo na Zvezi očitno čas gledati TV. Jaz osebno ga nimam. Ne prodajaj pa mi tudi nepopolnih informacij ker potem je bolje da tega ni!

beri prvo sporočilo na forumu:
“Ne vem od kje ljudem taka samozavest, da se gredo s tem TTX-om hvaliti v daljno Avstralijo – mag Redžepovič. Ali zadnjič na Evropskem kongresu gluhih v Cankarjevem domu. mag. Gale. In še nekaj je zanimivo, nas gluhih – kot vedno – nihče ne vpraša za mnenje. Le en stavek g. Pavliča v poročilu v IST o predavanju o TTX – u v Avstraliji. Pravimo pa, da je lastna hvala cena mala – malo vredna
Naravnost besen sem in vsem pripočam, da tega zmazka ne gledate. Vem, da vse ne more iti idealno, a to pa presega vse meje dobrega okusa….”

Daj, razsvetli nas!; mene bolnika.

Omenjeni so bili slepi potniki v Avstralijo. Nekateri so šli zraven seveda iz ljubezni, in menda na svoje stroške. Po domače povedano mi ti slepi potniki “dol visijo!”, naj hodijo kamor hočejo, ne mi pa prodajat, da niti dolar ni šel iz skupne blagajne. Sicer pa, hej, naj mi Zveza plača potne stroške pa grem dol po avstralske slovence in vam jih naslikam na Zvezi; da se pomenite kdo je komu rihtal žogo.
Če nekdo napiše, da so slovensko javnost korektno obveščali, mi v Sloveniji smo pa rezultete koprali z uradne strani olimpijskih iger potem meni ni več jasno kakšne dokaze neki hočeš? Informacije od nekaterih so bile pa skope najprej menda zato, ker je škoda impulzov… šele potem kasneje je bilo lepo povedana prava varianta, pa ne bi o tem.

Menda ne ločim razlike med redno zaposlitvijo in funkcijo sekretarja. Prosim, da mi razložiš po kakšnem ključu je nekdo na funkciji sekretarja tako zelo nenadomestljiv in superioren; predvsem pa zakaj bi se jaz ne smel javno pogovarjati o tem, da je 30let biti na takem položaju bolno? Povej da se ne strinjaš s tem pa bomo razvili debato… ampak ne, pravnika k meni in jokat: glej ati blatijo moje ime, pa v jok, na drevo in po lego kocke.

Toliko za enkrat, dve postavki bosta za enkrat dovolj. Upam, da pravniku nisem naložil preveč dela…

Ostani v cvetju!

Kaj, če bi še malo počakali, pa se bo mogoče javila Theychy-gospodična M s kakšnim vprašanjem o sexu in ekipa agitatorjev bo popolna.

Gospa NekdoPač(na forumu MDGL jo je prepoznal Cvetko), če ne zmorete napisati kaj bolj konstruktivnega je najbolje, da ne napišete ničesar. Z žalitvami pa prosim previdno, ker so lahko posledice.

Bravo Gašper!!!!

Lep pozdrav

Brez zamere,
ampak vidi se
1. da piše režimski človek
2. da je to človek ki zžali vsevprek
3. da je njegov intelektualni potencijal poden od podna, nikakav.
Včasih je bolje biti tiho spoštovana.
Bi molčali in filozof ostali.
Namreč, glede na vse se mi dozdeva, da tako reč lahko spravi skupaj ženska.
Pa naj mi močnejši in lepši spol ne zameri.

Bravo, Gašper! Pravilno, da si ostal samo pri dveh postavkah – včasih “zdravi” še težje dojemajo kot tisti, ki jih oni proglasijo za “bolne”. Saj vseeno ne bodo dojeli, a nič zato….

Ko že toliko opletajo s pravniki (za katere najbrž spet trošijo del tistih 280 milijonov, o katerih mi je 10. februarja govoril don R.), naj povem, da sem dal tudi jaz svojemu pravniku prebrat prispevek Slatinška v 9. številki MAG-a. Prav prisrčno se je nasmejal, čeprav tedaj sploh še ni vedel, za kaj gre. Pa je že ob tem, kar piše, rekel: “Šala mala! Ta je napisal tako neumno, da ga lahko tožiš vsaj za kakšnih 10 stvari!” In to se zdaj že dogaja!

Mogoče pa ne bomo…. bogljiv in pridni, namreč. A ni fino, ko takole napišemo nekaj dejstev, odstremo tančico z večdesetletnega pranja možganov in pokažemo, kje so nepravilnosti, ppotem pa povzročimo “nenadne tehnične težave” in ves forum izgine brez sledi…. Tisti, ki nekaj vemo o računalnikih, na take poceni finte ne padamo. Če bi bile krive tehnične težave, bi tegale foruma v celoti ne bilo več, tako je pa po nekem čudnem nakljčju, ki ima tudi svoje botre, izginila točno določena tema… Ti, ti računalnik, kako je pogruntal, kje je “škakljiva” vsebina! Še njega so uspeli tako oprati, da ve, kaj se sme in kaj ne!!!!

New Report

Close