Najdi forum

hahaha…..ko se enkrat uspeš nasmejati samemu sebi, potem si zagotovo ven iz najhujšega 🙂

GittaAna

Imam postavljeno diagnozo MOM. Z mojimi demoni se borim še od najstniških let, sedaj sem v poznih srednjih letih. Na tem forumu sem zaznala toliko sovraštva in gneva do MOMsterjev (mimogrede, zelo človeško in sočutno je dobiti takšno etiketo). Rada bi povedala le (ob polnem zavedanju, da je življenje svojcev z MOM osebo grozljivo), da se del svojcev (partnerji, prijatelji, sodelavci, …) lahko svobodno odloči in odide od MOM osebe. Težje je pri starših, otrocih, starih starših – čeprav lahko v odrasli dobi močno omejijo stike ali jih celo prekinejo. Za razliko od naštetih oseba z MOM ne more iz svoje kože, pa če si to še tako želi, s seboj mora biti 24/7. In verjemite mi, ne morete gojiti toliko sovraštva in gneva do nas MOMsterjev, kot ga gojimo sami do sebe… In če imaš uvid v celotno sliko in se zavedaš realnih možnosti glede izboljšanja stanja (kar je mimogrede še najbolj boleče od vsega), si želiš le še ven iz svoje kože. Seveda lahko govorim le za sebe in za svoje doživljanje.

Tudi jaz pogrešam forum MOM, kjer bi tudi “mi” smeli spregovoriti.

Prijazen pozdrav.

Pozdravljena Žalostna!

Razumem tvojo stisko in res bi bilo dobro, da bi tudi vi imeli svoj prostor. Vendar je ta forum tukaj namenjen samo tistim, ki se morajo zaradi partnerjev ali drugih bližnjih spopadati z velikimi in predvsem povsem drugačnimi težavami, kot osebe z MOM.

Večinoma tako ali tako veliko preveč in na svojo škodo upoštevjo težave, ki jih ima nekdo z MOM in vsaj tukaj morajo imeti prostor, da lahko povejo tako, kot čutijo. Tako, kot imaš ti pravico do svojih čustev ( tudi jeze, žalosti..) imajo tudi bližnji pravico, da čutijo, kot čutijo in da to izrazijo. In če s svojim vedenjem ( ne glede na diganoze) prizadaneš drugega , je povsem naravna posledica, da je tisti drugi prizadet, jezen ali kakroli že. IN tako kot morajo bližnji sprejeti svojo odgovornost ( da niso pravočasno postaivili meja, da so poslušali in upoštevali zgolj drugega in ne sebe….) tako mora tudi tisti, ki ima MOM, NOM sprejeti svojo odgovornost za svoja dejanja.

Vendar tu ne bomo razpraljali o tem, kdo je bil prizadet in kdo ima večje pravice ali dolžnosti. Tu je pač prostor za tiste, ki poskušajo razrešiti svoj odnos z nekom, ki ima MOM ali NOM. Upam pa, da se bo čimrprej vzpostavil tudi prostor za tiste, ki imajo to motnjo.

GittaAna

Draga Žalostna, verjemi, da je okoli tega foruma zbranih ogromno sočutnežev, ki ostajamo ali smo dolgo ostajali v zvezah z MOMovci ravno zaradi te svoje lastnosti. Ampak skozi leta smo spoznali, da sočutnost niti najmanj ni pomagala našim partnerjem, uničila pa je nas. Smilite se nam, zelo, ampak ne moremo vam pomagati. Lahko le rešujemo sebe in ostajamo sočutni do vas, vendar na zdravi distanci. Vse dobro.

pa saj menda v današnjih časih ni tako težko narediti svojega foruma? Tudi ti lahko svobodno ne bereš tega foruma in odideš na druge forume.

Forum je sicer lahko narediti, vendar je dobro, da ga vodi nekdo, ki se na to spozna, drugače lahko gre vse skupa v čudne vode. Se pogovarjam z nekaterimi strokovnjaki, če bi bili pripravljeni to početi. Tako, da morda bo.

pa saj menda v današnjih časih ni tako težko narediti svojega foruma? Tudi ti lahko svobodno ne bereš tega foruma in odideš na druge forume.
[/quote]

GittaAna

Mogoče bi jim pa v vmesnem času lahko namenili lepljivo temo, ki vedno ostane zgoraj in vanjo lahko pišejo osebe z mom, za ostale je pa prepovedana in se komentarji brišejo. Glede na to, da je obstoječi in vmes ukinjeni forum precej sameval, se verjetno ni bati, da bi bilo s to lepljivo temo ogromno dela. Samo kot predlog za morebitni razmislek.

Ravno na te strune – zavedanje diagnoze, trpljenje v lastni koži in tako naprej – je igral moj bivši, samo v končni fazi meni ni to popolnoma nič olajšalo življenja. Priznam, kar malo nestrpna postanem ob takih izjavah.

Draga MOMOVKA, ker je potrebe in prošenj po tovrstni pomoči vedno več, resno razmišljamo tudi o forumu za ljudi z diagnozo MOM. Mislim da jo bomo aktivirali konec meseca marca.

OPOMBA: Zavedam se potrebe po nudenju tovrstne pomoči osebam z MOM – kar pa vsekakor ne izključuje nujne ustrezne pomoči svojcem, ki imajo opravka z MOM, katerim bom vsekakor takoj svetovala prekinitev odnosa z osebo z MOM, če bom tako ocenila.

Zato je na tem mestu nujno potrebno poudariti poštenost, odgovornost in visoko strokovno usposobljenost vseh vpletenih, ki bomo na forumu delovali – neobhodno potrebno je v celoti razumeti svojce in jim maksimalno pomagati, jih razumeti, razbremeniti…

Na drugi strani imamo osebe z MOM, vsekakor jih je potrebno educirati in ozaveščati o naravi njihove motnje; podati napotke in navodila za spremembe, korekcijo vedenja ipd…POMEMBNO – v njihovem procesu ni nihče dolžan biti poleg, sploh pa se ne čutiti odgovornega za njihovo spremembo ipd. ,nihče ni dolžan prenašati slabega ravnanja do njih!

Namen je, da bodo z našo pomočjo lahko pridobili ustrezno in kakovostno pomoč tako eni kot drugi!

Zavedamo se tudi, da se vsem osebam z osebnostno motnjo, tudi z MOM, ne da pomagati, oziroma niso treatable! Vsekakor bomo izjemno pozorni in subtilni pri vseh naših intervencah, sploh v prepoznavi narave in stopnje MOM! Vaša odzivanja in opažanja pa nam bodo v dragoceno pomoč, le skupaj z vami lahko kreiramo uspešno in celostno zgodbo – hvala vnaprej, Leonida

Zdravo!
Samo rada bi dodala, da upam da se spet vzpostavi forum za osebe diagnosticirane z MOM, saj se mi zdi da na slovenskem medmrežju ni nobenega prostora, kjer bi si mi lahko podajali informacije. Sama sem stabilna že več mesecev in tudi sama sem se odločila za zdravljenje. Mislim da bi lahko s svojo zgodbo pomagala sebi podobnim, saj sem z nekaj leti (trdega) dela postala stabilna oseba z zdravimi odnosi, kar si želim za vse ki trpijo zaradi MOM.
V času ko čakamo na ta forum pa sem pripravljena ponuditi svoj email, za vsakega ki bi ga zanimala moja pot od hudičevke do normalne ženske, če se lahko malo pošalim. Ali pa če ima morda kdo kakšno vprašanje glede samega zdravljenja sem pripravljena deliti svojo izkušnjo tako s tableti kot s terapijo. Tako da če koga zanima, ali pa če samo potrebuje nekoga ki razume kako je živeti z diagnozo, se lahko obrne name 🙂

Me lahko prosim kontaktiraš

Prosim za telefonsko št.

Če se želite med seboj pogovarjati in ostati anonimni, potem je najbolje, da se na forum registrirate ( z anoninim mailom in imenom) , ker lahko v tem primeru neposredno pošiljate sporočila komurkoli, ki je tudi registriran in ne potrebujete telefonskih številk ali ostalih osebnih podatkov.

Sama bi bila pri tem previdna.

GittaAna

Pozdravljeni, obveščam vas, da smo danes odprli tudi forum za ljudi z mejno osebnostno motnjo – povezava: https://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=592&utm_source=mon&utm_medium=forum-picker&utm_campaign=forum-picker

Z lepimi pozdravi, Leonida

New Report

Close