Forum
Kdaj bo spet odprt forum na http://www.drustvo-gluhih-ljubljana.si?
Kdo je novi predsednik MDGL? kakor vem, je bil v četrtek občni zbor MDGL. Vsaj tako piše na spletni strani http://www.drustvo-gluhih-ljubljana.si
Dolga leta so se v društvu spraševali, zakaj nihče ne piše na forum in vabili gluhe k pisanju nanj, ko pa so gluhi (in slišeči) začeli pisati nanj, pa je v hipu postalo “prevroče” in so forum ukinili. Izgleda, da so v društvu pričakovali, da se bo na forum pisalo le o tem, kako je kdo vesel, ko je dal gol pri nogometu ali pa, kako je zmagal pri balinanju, pa tudi kakšno pesem o lepi naravi so pričakovali, ne pa takšnih resnih tem, kot so bile na forumu tik pred njegovo ukinitvijo. Skratka, pričakovali so, da bo forum nekakšna oglasna deska za osnovnošolsko mladino, na kateri bodo nalepljeni spisi v stilu “moj popoldan” ali pa “moje počitnice”. Če bi se na forumu pisalo samo o teh stvareh, ki sem jih naštel zgoraj, bi mogoče forum zdaj še stal, tako so ga pa ukinili, ker so videli, da so se začele na njem pojavljati preveč resne debate.
Foruma na spletnih straneh društva gluhih Ljubljana po vsej verjetnosti ne bo nikoli več. Žal… ali pa na veselje, odvisno s katere strani pogledaš!
Ker forumu in izmenjavi mnenj, predvsem pa podajanju argumentov oziroma predvsem protiargumentov nekateri niso dorasli je pač najlažja pot prepoved in zaprtje. Najlažja pot je vedno uporaba moči nad podrejenimi. Polna so samo usta vseh tistih lepih besed o transparetnosti, javnem delovanju, demokraciji, vsak ima lahko svoje mnenje… njihova dejanja pa pač daleč od tega. Preprosta resnica je, da je forum bil z dopisom (ki je je še vedno javno objavljen pod arhivom novic) na silo ‘začasno zamrznjen’.
Kot človeku, ki ve, da je bolje imeti mir kot prav sem ponižno in dolgo, dolgo čakal, da se vsa vprašanja okoli foruma razreši in razčisti. Ker je nekaterim to nerazčiščeno in zamrznjeno stanje še kako ustrezalo se pač v tej smeri potem ni izvajalo nobenih aktivnosti; in to kljub temu, da jim je bilo večkrat povedano, da je s tem upravljanje strani zelo otežkočeno. Brigalo jih je… Ko pa na njih prevališ krivdo za neažurnost spletne strani gredo zopet po istem postopku… ‘odrejam’.
Res težko se je kakrkoli s takšnimi, dvoličnimi ljudmi kaj zmenit. Nikoli pač ne veš kaj resnično misli. Govori eno, dela drugo.
Javno vprašanje vsem (zgodba in osebe so izmišljene, vsaka podobnost z resničnim življenjem je zgolj naklučje, itak).
Se vam zdi moralno etnično pravno pravilno na eni strani za nekoga govoriti ‘da ga je škoda’, po drugi strani pa mu v INVALIDSKEM, s strani države in vseh davkoplačevalcev podprtem društvu pogojevati članstvo v društvu gluhih če se izpiše iz društva lepih? (ja lepih, ni napaka;)). Če drugega ne; gre za popolno dvoličnost takšnega človeka, kot drugo pa takšnih prijemov v druščini invalidov nikakor ne bi smelo biti! Pa se dogaja prav to.
Zgodbo o profitu in društvu za svoje osebne namene pa pustimo za kdaj drugič…
Gašper živjo!!!!!!!!
Dolgo ni bilo glasu od tebe; očitno si OK.
Rad bi le polemiziral oz povedal resnico o tem delu tvoje izjave: Foruma na spletnih straneh društva gluhih Ljubljana po vsej verjetnosti ne bo nikoli več.
Bo, forum še bo!!
1. Nikakor se ne da zabremzat interneta.
2. Čas in matilda bosta pometla s temi BARABAMI EGOISTIČNIMI.
Polagam upanje na nove generacije, gluhih in predvsem negluhih, da bodo ta svinjak pometli.
Da nekdo služi na račun ubogih, odrinjenih, nemočnih, invalidov skratka.
Me zanima zakaj jih Bog ne štafa.
Toliko dobrih ljudi poznam, ki so dobili raka. Zakaj ga ne fašejo še ti tipi.
Zakaj ravno dobri ljudje to dobijo.
Kje si Bog! in Usoda.
Po njih!
Sam pravim; delaj dobro če hočeš da bo svet boljši in da bo tudi tebi dobro.
Te barabe pa delajo ravno obratno. Za svoj žep in telesne užitke.
Pozdrav vsem dobro mislečim od mihelnau.
Tukaj piše, da vse zlo prihaja od Redžepoviča, v eni drugi temi sem pa prebral, da če ne bi bilo Redžepoviča, da gluhih ne bi bilo. Ne razumem tega. Nič mi ni logično. Ali mi zna kdo od vas to razložiti? Zakaj nekateri na tem forumu (v svetu tišine, da ne bo pomote) čislajo Redžepoviča, če prinaša zlo? Če bi Redžepovič prinašal zlo, bi ga kleli kot hudiča.
Vsaka medalja ima dve plati in prav tako vsak človek dela dobre in slabe stvari.
Dejstvo je, da če ima funkcionar možnost, skuša okrepiti utrditi, in izboljšati svoj položaj. Tako služben, kot svoj osebni, materialni položaj. Skratka izkoristi priliko.
(avtomobili, stanovanja, počitniška gnezdeca, izleti po svetu………..)
Pač tako je, in večina ljudi na svetu je pokvarljivih. Čim okuša slast oblasti, se še hitreje kvari.
kakšna slast da odločaš o drugih in sebi. Nekoga tepeš oz šikaniraš, drugega božaš, mu daješ priboljške……
Oblast je slast.
Če si psiholog si umetnik v tem.
Slabo pa delaš že s tem, da brenzaš bolj primerne kadre, in da odločaš o stvareh v katerih nisi podkovan.
In če se ti zdijo prioritete le tisto kar se tebi zdi. Morda se drugim zdijo prioritete drugo (izobraževanje, predvsem otrok, računalniško opismenjevanje, ozkoriščanje možnosti, kimujih nudi internet…), vendar ti slepo odklanjaš in zatiraš druga mnenja. S pozicije moči. In pri tem uporabiš za zatrtje upora svoje lakaje.
Vendar, da smo si na jasnem,
gotovo je naredil tudi kaj dobrega, morda dosti dobrega, v starih časih. Morda bi kdo drug naredil več, a tega ne moremo vedet.
Ampak časi se menjajo, veje nov veter.
Ni več socializma ampak kruti kapitalizem, kjer vlada neizprosen trg.
In stare finte so dinozaverske finte. Torej preživete.
Ga pa razumem.
V miru bi rad prišel v penzijo, s čim višjo osnovo in morda kasneje še kaj honorarno delal za zvezo.
No ja in še mal bi potoval: npr mauricijus, kapverdski, patagonija, islandija, brazilija, kuba……………….
Joj kolk je še destinacij.
Ne vem če ma fihec dovolj penezev, evrčkov.
Krvavost pod kožo in črnivost duše je problem.
Ja še to ti bi reku klemen.
Resnica ni ena, jih je več, in odvisna je od tega, kdo in iz katerega zornega kota gleda na neko stvar. Pač vsak ima svojo subjektivno resnico.
Ti imaš svojo resnico, jest svojo, redžepovič in njegovi svojo.
Prava, demokratična resnica je vsota vseh resnic. Pač problem je osvetlen iz vseh zornih kotov, in je verjetno omogočena velika verjetnost objektivnosti.
Ampak,
oni dopuščajo le svojo resnico.
Ostale poskušajo preprečiti, zatolči.
Zapiranje forumov, izključitev iz zveze………
Upam da ti je mal potegnlo.
Men se ne zdi brezvezno.
Ti pač ne potegne in pol ker ne štekaš se ti zdi stvar brezvezna. Je pač tko, al kopčaš al pa ne, srednje poti ni.
Men je itak vseen al majo nov forum al ne.
Mi je že jasno kolk je ura.
Mizerija in mizerere pač.
Be fajn.
Gotov je dol v prekmurju zdej lepo. Štorkle so ziher že doma.
Enkrat bom moral v radence (če se bo dal, ker imam kranskogoro takrat pač vse na en dan, pa če ni še petelinjada v šentjerneju?), sicer je pa hčera bla v moravskih. Je še nisem vidu da b’vprašal kok je kaj tam.