Forceps metoda in vakumski porod
Spoštovani dr. Pušenjak!
lepo prosim za nekaj pojasnil..
rodila sem prvega otroka 1.1.2012. pred tem datumom sem dva dni prej dobila močan krč v desni spodnji strani trebuha in ko sem prišla zaradi tega v porodnišnico me je porodničar (kateri je tudi kasneje vodil moj porod) odslovil, češ da to ni nič takšnega, da naj ne delam panike, kljub temu, da je krč trajal že dva dni in sem od bolečin komaj stala na nogah in se premikala. no moj problem je naslednji…
1.1 zjutraj mi je začela odtekati voda in v porodnišnico sem prišla ob pol devetih zjutraj. sprejela me je babica, ki je navidezno delovala super ženska… priklopili so me na ctg in do štirih popoldan sem ležala v posebni sobi, kjer se ni dogajalo nič. ob enih sem imela svoje popadke, zaradi šibkosti pa so mi do štirih našibali tudi umetne. do takrat mi je odtekla že vsa voda. ob pol četrti uri so me pripeljali v porodno sobo in takrat se je začelo. slišala sem, da se je otrok “zagozdil” na desni strani. zaradi pogostosti umetnih popadkov nisem mogla dihati, prišel je še porodničar, in moj fant je slišal da je rekel babici, naj mu da klešče. jaz tega sicer nisem slišala, moj fant pa se je takrat odstranil s porodne sobe. ko se je začelo, sem v sebi čutila težko kovino, ki so jo obračali in rotirali sem in tja. porod je bil težak, rodila sem ob pol sedmih zvečer, fantka, z enkrat ovito popkovino okrog vratu, ki so ga en dan oskrbovali s kisikom. povem naj še to, da me je porodničar šival na živo, notranje in zunanje šive, čeprav oni trdijo drugače. to vem, ker je začel šivati takoj po porodu, k njemu pa je prišla babica in rekla, da bo gospa v sosednji sobi na šivanje pripravljena za pol ure…čutila sem vsak šiv posebej, šival je tako, kot če bi šival gobelin…
na porodnem oddelku oz. v sobi, sem iz previdnosti vprašala sestro, ali se bo otroku karkoli poznalo v razvoju (otroku se na čelu vidita dve rdeči črti), ali je to glede na to, da sem imela kleščni porod, pa je rekla, ah gospa, vi ste ja imeli vakumski porod. . ko je prišla babica, pa je le ta rekla, da ni bil ne kleščni in ne vakumski porod! pediatrinja pa je po pregledu otrokove glavice odkrila, da je definitivno šlo za vakumski porod, kljub temu da so mi v knjigo napisali porod brez posebnosti!! tako je pri mojem porodu prišlo do hudih zatajitev. pravijo tudi, da je porodničar bil tega dne pod vplivom alkohola.
sedaj vas sprašujem naslednje:
ali je forceps metoda ukinjena in/ali je možno, da so jo prikrili zaradi tega, ker sem se oglasila že pred dvema dnevoma zaradi hudih krčev in niso ukrepali?
če dobiš inekcijo za šivanje presredka, ali čakajo pol ure preden začnejo šivati?
zanima me tudi ali bi morali ukrepati že preden mi je odtekla vsa voda, ali je naravno da čakajo da se dobesedno “osušiš”?
lepo se vam zahvaljujem za vaše odgovore
Spoštovani,
odgovor sem vam poslal v zasebni predal.