Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Food Detective, test intolerance na hrano

Food Detective, test intolerance na hrano

Pozdravljeni,
ima kdo izkušnjo s tem produktom? Če ga je kdo preizkusil, prosim za komentarje ali pa kak dodaten info. Baje se ga da dobiti le v lekarni Nove Poljane (http://www.lekarnar.com/izdelki/food-detective-test-intolerance-na-hrano)

Prijeten pozdrav.
Š.

Živjo,
jaz sem test naredila konec aprila letos. Pokazalo mi je, da sem “intolerantna” na pšenico, koruzo, rž, indijske oreščke, mleko, belo ribo. Odločila sem se, da se bom strogo držala diete. V prvih 14 dneh sem shujšala 8 kg (pa prej nisem imela težav s prekomerno težo), potem pa do danes niti grama več. Počutje pa je fenomenalno. Test je naredila tudi mami in enako zgubila 8 kg teže. Izginili pa so tudi problemi z bolečinami v sklepih, holesterol je spravila na normalno raven,krvni tlak se je tudi nekako normaliziral.
Jaz sem s testom zelo zadovoljna, čeprav sem bila na začetku tudi v dvomih saj 80€ tudi ni tako malo denarja.

Jaz sem tudi naredila test, ugotovitev intoleranca na pšenico, jajca, kvas… Partner tudi in intoleranza na gluten, mleko, mandlje… No, za enkrat sem delno ukinla iz jedilnika (nekje 10 dni), vsake toliko se še pregrešim in ne vidim nobenih sprememb :-/
Začela sem uporabljat nadomestke in bom vidla, če bo kakšna sprememba. Če je zanesljiv ne bi vedla povedat. Na srečo sem ga dobila nekaj ceneje, ker po tej ceni ne vem, če se bi odločla in poiskusla.

Test je zlata jama za njegove proizvajalce. Med simptome za intoreranco za hrano so našteli praktično vse možne simtome ki jih praktično v svojem življenju občuti prav vsakdo. Naredili so test ki zazna določena IgG protitelesa v krvi (ker pač IgE protiteles, ki so povezana z alergijo priročni testi ne morejo meriti zaradi prenizke koncentracije IgE v krvi), ga lično zapakirali in ga sedaj drago prodajajo.
Merjenje IgG protiteles ni še nikoli dokazalo ali ovrglo intolerance za hrano. Imunski sistem pa jih tvori praktično proti vsem beljakovinam s katerimi pridemo v stik.
Skratka test je svetovni nateg.

Anivall, kar pa se tiče vaše mame je pa to kar se ji je zgodilo lep dokaz da je zdravljenje “civilizacijskih” bolezni lahko učinkovito že brez zdravil. Samo jesti je treba manj…in bolj zdravo.

mal ceneje sem ga tudi sam tlele dobil – lekarna

Pozdravljeni

Moja iskušnja s testiranjem intolerance na hrano je zelo pozitivna. Na test me je napotil gastroenterolog, saj so bili vsi testi, ki jih je opravil BP in s food detective testom mi je bila potrjena močna intoleranca na kvas in na kravje mleko. Izločil sem pivo, pa vinski kis, pizzo….in začel kupovati kozje mleko in stanje je že po nekaj tednih bilo bistveno boljše.
Če se ne bi sam soočil s temi težavami, bi verjetno imel podobno mnenje kot g. Bedaček Jurček. Seveda se strinjam z njim, da je izbira pravilne prehrane pomembna!

Prosim za inf. v kateri lekarni na porodajnem mestu tudi testirajo s Food detective, razen v lekarni Šalara v Kopru; MB, LJ?

New Report

Close