Najdi forum

Fondpolica ali kaj?

Za otroka bi rada varčevala, ker drugače vsak mesec vse zapravimo.
Star je 15 let. Želim, da bi imel pri 20 ih letih cca 5000 eur.
Kako se postopiti? Je bolje dati vsak mesec na banko ali vi priporočate kakšen vaš paket?
Prednosti / slabosti?
Hval- za odgovor!

Pozdravljeni,

znotraj široke ponudbe naših produktov, ki pokrivajo varčevanje in zavarovanje, produkta za dobo točno 5 let nimamo, saj je Fondpolica naložbeno življenjsko zavarovanje, ki združujejo dve pomembni lastnosti:
– omogočajo zavarovalno zaščito in
– nudi možnost nalaganja sredstev v pestro paleto naložbenih možnosti.

Nekaj prednosti dolgoročnega produkta:

1. Na sklenitev naložbenega življenjskega zavarovanja potrebno gledati kot na dolgoročno naložbo. Z dolgoročnim nalaganjem sredstev se nihanja na kapitalskih trgih izravnavajo, zato je pomembno, da se z varčevanjem začne čim prej.

2. Druga prednost dolgoročne naložbe je tudi davčno ugodna obliko zavarovanja in varčevanja. Po Zakonu o davku od prometa zavarovalnih poslov se davka od zavarovalnih poslov ne plačuje od premije osebnih zavarovanj, pri katerih zavarovalno razmerje ni krajše od desetih let.

3. Možnost dviga dela privarčevanih sredstev.

Predlagamo vam sklenitev Fondpolice, saj vam omogoča dvig predujma po prvih petih letih trajanja zavarovanja, se pravi, da vam izplačamo del privarčevanih sredstev, kljub temu pa ohranite vse prednosti Fondpolice: zavarovalno zaščito, varčevanje, dolgoročnost in oprostitev plačila davka od prometa zavarovalnih poslov.

V vašem primeru svetujemo sklenitev Fondpolice z zajamčenim paketom (zajamčeni paket vam jamči letno donosnost 2,75%).

Za več informacij pokličite 080 30 30.

Upam, da smo vam pomagali.

Lp,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Kaj potem predlagate – potrebujem varčevanje, kaj je zavarovalna zaščita ne razumem najbolje. Berem temo http://med.over.net/forum5/read.php?151,7774908 in ne želim, da se mi zgodi kaj podobnega. Čimveč vplačanega denarja bi rada dobila po 5 – ih letih. Morda bi potem varčevala še naprej.

Naložbeno življenjsko zavarovanje, takšno zavarovanje je tudi Fondpolica, je kombiniran produkt. Zagotavlja zavarovalno kritje za primer smrti (zavarovalni del), v primeru doživetja pa na naložbeni račun izplačano vrednost premoženja (naložbeni del).

Naložbeni del:
Pri Zajamčenem paketu zavarovalnica jamči 2,75% donosnost letno. S tem poskrbite za finančno varnost vas in tudi vaših najbližjih.

Zavarovalni del:
Zavarovalnica jamči izplačilo zavarovalne vsote (sredstev) v primeru smrti, kadarkoli med trajanjem zavarovanja. S tem poskrbite, da imajo vaši družinski člani zagotovljeno socialno varnost.

Dvig predujma je možen že po treh letih trajanja zavarovanja, in sicer 50% vrednosti premoženja (vrednost premoženja ni to, kar ste vplačali, temveč znesek, ki je privarčevan).

Na vprašanje, ali potrebujete varčevanje, bi odgovorila, da potrebujete varčevanje in zavarovanje, saj imate otroke, za katere pa je dobro poskrbeti.

Sem prebrala priloženo temo. Pri nas vedno svetujemo, da si stranke skupaj s svetovalcem preberejo splošne pogoje, ki jih prejmejo ob sklenitvi police. Naložbenega življenjskega zavarovanja za dobo 5 let nimamo, minimalna doba je 10 let, z možnostjo predujma, začasnim prenehanjem plačevanja premije in ohranjanjem zavarovanja ipd.

Upam, da nisem bila predolga 🙂

Če boste imeli še kakšno vprašanje, vam z veseljem pomagamo. Lahko vam izdelamo tudi informativni izračun, vendar bi potrebovala vašo letnico rojstva.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

zavarovanje in varčevanje naj bo ločeno
vsi kombinirani produkti so povečini slaba izbira za potrošnika

Pozdravljeni,

na začetku bi izpostavili bistvene prednosti naložbenega življenjskega zavarovanja:

celostno zavarovalno zaščito, ki zagotavlja finančno in socialno varnost posameznika in njegove družine,
dolgoročnost – na dolgi rok se velika kratkoročna nihanja izravnajo. Daljša, kot je zavarovalna doba, večja je verjetnost, da se dosežete pozitivno rast naložbe,
obročno plačevanje premije – z obročnim plačevanjem premije v največji meri izkoriščate kratkoročna nihanja na kapitalskih trgih sebi v prid,
prilagajanje naložbene politike svojim življenjskim ciljem in potrebam v času trajanja zavarovanja,
davčno ugodno obliko zavarovanja in varčevanja.

V nadaljevanju pa je izpostavljenih le nekaj dejstev, zakaj skleniti naložbeno življenjsko zavarovanje kot kombiniran produkt.

V sklopu naložbenih življenjskih zavarovanj:

– stranka lahko izbira med različnimi naložbenimi možnostmi, mnoge med njimi niso dosegljive kot samostojne naložbe z možnostjo neposrednega nalaganja sredstev, predvsem pa ne v okviru vzajemnih skladov, dostopnih v Sloveniji,
– stranka lahko v okviru naložb znotraj naložbenega življenjskega zavarovanja zbere garantirano naložbo, saj vzajemni skladi na slovenskem trgu ne ponujajo garancije,
– je možno priključiti dodatna zavarovanja: na primer zavarovanje oprostitve plačila premije v primeru hudih dogodkov (dolgotrajna nesposobnost za delo zaradi bolezni ali nezgode, huda invalidnost in podobno). Pri takem dodatnem zavarovanju zavarovalnica vplačuje premijo za zavarovanje namesto zavarovalca.

Naložbena življenjska zavarovanja niso nov izum slovenskega trga – že več kot 50 let so prisotna na razvitih zahodnih trgih (ZDA, Velika Britanija, Nemčija, Avstrija, Italija…).

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Popolnoma se strinjam z izjavo, da je potrebno zavarovanje in varčevanje ločiti ju urejati različno.

Lp

Živjo

Če vas zanima eksplicitno varčevanje za obdobje 5 let, potem pride v poštev samo banka. Pozanimajte se, če imajo kakšno ugodno varčevanje na to dobo.
Če ste pripravljeni varčevati za obdobje daljše od 5 let, vsaj 10 let, potem je smiselno pogledati tudi ponudbo zavarovalnic.
Namreč produkti zavarovalnic vam omogočajo biti tudi zavarovani, kar pri vas pride v poštev, ker otrok še ni samostojen in potrebuje socialno varnost.

Lep pozdrav
Zastopnik

Imam družino in sem se odločil za naložbeno in življenjsko zavarovanje skupaj. Združuje zavarovanje, varčevanje na enem mestu. Ni treba plačat davka, ki ga z vlaganjem direktno v sklade moraš plačati. Enkrat na leto lahko zamenjam sklade brezplačno. Plačujem že 6 let. Sem zadovoljen.

pozdravljeni,mene pa zanima kam se razprši denar v kd zajamčenem paketu in kaj so to,delnice obveznice…?
hvala za odgovor

Pozdravljeni,

v primeru izbire Zajamčenega paketa, se čista premija življenjskega zavarovanja nalaga v kritni sklad življenjskih zavarovanj, ki ga posebej oblikuje zavarovalnica. Zavarovalnica mora premoženje v kritnem skladu naložiti v skladu z Zakonom o zavarovalništvu, tako da je zagotovljena varnost, donosnost in tržnost naložb ter ustrezna ročnost, raznovrstnost in razpršitev teh naložb. Prav tako Zakon o zavarovalništvu določa dovoljene vrste naložb kritnega sklada.

Posamezne razlage finančnih izrazov najdete na spletni strani Agencije za trg vrednostnih papirjev. Več o tem lahko preberete tukaj.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Pozdrav vsem. Leta 2005 sem sklenil Fond polico pri takratni Slovenici, današnjemu Generaliju za dobo 18 let. Po 18 letih, ko se je polica iztekla pa sem bil zelo razočaran, saj je bilo na poluci za izplačilo 11.100.oo Eur, vplačano pa je bilo 16.500.oo eur. Ko sem na Generaliju vprašal zakaj tak minus, so bili krivi skladi, ker naj nebi dobro delali, s tem, da so sprva hoteli, da dvignem samo 5.500.oo Eur, ostalo pa spet vložim. Seveda na to nisem pristal. Skratka bilo je kar nekaj izgovarjanja s strani Generalija, tako da sem na koncu dobil občutek, da sem sam vsega kriv. Zame osebno goljufiva polica in vsem svetujem, da ste skrajno previdni kakšna varčevanja sklepate  da ne boste kakor jaz po 18 letih razočarani.

Lep pozdrav vsem

zdravo, jaz imam tudi težave s Fondpolico…

Od leta 2011 se je nabralo le nekaj procentov obresti (glede na to koliko sem vplačal).

Skladi so v tem obdobju zelo lepo zrasli, moja vrednost police pa ne korelira s to rastjo skladov.

Razmišljam, da bi šel v medije s tem in da nekdo pojasni te nelogične številke. Sam imam dovolj denarja, ampak če male ljudi takole nategnejo, je treba to obelodanit.

Ker ni variante, da ob vloženih 30k€ imaš samo 2k€ več po 13 letih.

Ima kdo Fondpolico iz približno istega obdobja, z aktivnim paketom, da bi malo primerjala cifre? Prosim naj mi napiše zasebno sporočilo, hvala.

New Report

Close