Najdi forum

Folna kislina

Da bi morala biti ‘čista’ 3 mesece, ti časi so minili, ampak ginekologi priporočajo, da počakaš eno svojo menstruacijo, pa še to samo zaradi lažje določitve datuma poroda. Tudi če zanosiš takoj, ne bo nič narobe. Folno kislino priporočajo, ko se odločiš zanositi. Smo pa tudi taki, ki nosečnosti nismo planirali in so otroci preživeli tudi brez folne kisline pred zanositvijo 🙂

Srečno !

Fino je, da folno ješ cca. 3 mesece predno zanosiš. Tako da če planiraš zanosit ne bo nič narobe, če jo začneš kar jesti 🙂

lp in srečno

Stara sem 39 let. Najprej naju je z možem moja nosečnost šokirala. Ko sva se začela veseliti, sem začela v 7. tednu nosečnosti krvaveti, tako kot pri menstruaciji. Sedaj krvavim že šest dni. Prvi dan sem klicala ginekologinjo. Rekla mi je, naj počivam in čakam, kar bo pa bo.V primeru močne krvavitve pa naj grem na urgenco. Brskala sem po forumih in pri dr. Pušenjaku zasledila pomembno informacijo. Če si RH negativna, moraš v primeru krvavitve, v treh dneh dobiti injekcijo. Hvala dr. Pušenjak, verjetno ste rešili novo življenje! Šla sem k zdravniku in to povedala. Zdravnik me je pregledal in me malce pomiril. Povedal mi je, da bom glede na obseg krvavitve , krvavela vsaj še 14 dni. Me je pa malce pomiril. Ultrazvok je pokazal zdrav plod, ki se je varno ugnezdil in mu srce lepo bije. Tako obstaja samo 20 procentna možnost, da splavim. Me pa zelo zanima, od kod tako krvavim? Rodila sem že dva zdrava otroka in v obeh primerih sem imela idealno nosečnost brez krvavitev in slabosti. Tudi sedaj mi ni slabo, krče sem čutila samo, ko sem prvič opazila krvavitev. Sem pa nenormalno utrujena.

Pozdravljene, tudi mene ves čas zebe , sploh ob večerih in pred spanjem, za folno kislino pa ne vem če se bom odločila.

New Report

Close